Elvira: Gospodarica tame - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Elvira: Gospodarica tame

Elvira: Gospodarica tame

Elvira, Mistress of the Dark (1988.)

Anchor Bay Entertainment / Discovery film i video

96' komedija, horor

Režija:           James Signorelli

Uloge: Cassandra Peterson, William Morgan Sheppard, Daniel Greene, Susan Kellerman

Scenario:        Sam Egan, John Paragon, Cassandra Peterson

Producent/i:   Michael I. Rachmil

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Elvira: Gospodarica tame

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

Horor komedija koja vas neće uplašiti ali će vas zato nasmijati i pokazati vam bogato poprsje glavne glumice iz svih mogućih kuteva.

Elvira (Cassandra Peterson) je voditeljica jeftine horor emisije na lokalnoj televziji, svojevrsna ženska verzija crnog princa (da, princeza), darkerica čiji su glavni aduti daleko ispred nje na području grudi :) Nakon što joj se direktor TV kuće počne nabacivati Elvira odlučuje napustiti postaju i emisiju nastaviti u Las Vegasu. Za to će joj trebati svotica od 50 000 USD koje naravno nema.

Stvar će spasiti netom preminula teta koja joj ostavlja svoju vilu u derutnom stanju, smještenu u ruralnom mjestašcu Fallwell u Massachusettsu. Zajedno sa imanjem Elvira preuzima i tzv. kuharicu, kasnije će se ispostaviti čarobnu knjigu prepunu opakih čarolija koju žarko želi suprug preminule, ujak Vincent Talbot (William Morgan Shepard).

Na svakom koraku Elvira nailazi na zgražanje starijih stanovnika konzervativnog, kršćanskog mjesta prije svega zbog provokativnog izgleda i isticanja svojih aduta u janosti kao i ne baš primjerenog ponašanja. To ju naravno stavlja u ulogu božice mlađem naraštaju koji joj pomaže u uređivanju imanja ne bi li ga prodala i došla to prijeko potrebnog novca. 

Film obiluje jeftinim, seksističkim forama, dok je scenarij poprilično nelogičan no sad već previše tražimo.

i.k.