Ako mi se fućka, fućkam - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ako mi se fućka, fućkam

Ako mi se fućka, fućkam

Eu cand vreau sa fluier, fluier (2010.)

Strada Film / Discovery film

94' drama, triler, psihološki, teen

Režija:           Florin Serban

Uloge: George Pistereanu, Ada Condeescu, Mihai Constantin

Scenario:        Catalin Mitulescu, Florin Serban

Producent/i:   Catalin Mitulescu, Daniel Mitulescu

Zemlja:          Ruminjska

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Ako mi se fućka, fućkam

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Rumunjska drama o mladiću koji treba izići iz popravnog doma, a onda se događaju stvari zbog kojih će izgubiti kontrolu.

Silviu za pet dana izlazi iz maloljetničkog popravnog doma. No, tih će pet dana postati vječnost kad se nakon dugog odsustva pojavi njegova majka i kaže da odvodi njegova mlađeg brata. Brata kojeg je on odgojio kao sina, a sada će ga napustiti. 

Osim toga, Silviu se zaljubio u lijepu socijalnu radnicu. Vrijeme ističe, emocije se kovitlaju, a Silviu obizima gnjev zbog kojeg će se odlučiti na akciju...


'Ako mi se fućka, fućkam', trailer.

Florin Şerban je rumunjski redatelj koji je, prije nego se proslavio ovim uspješnim dugometražnim filmom, režirao nekoliko kratkih filmova: 'Mecano', 'Emigrant', te 'Pola grada vodi ljubav s drugom polovicom'. Ovaj njegov film dobio je Grand Prix na Berlinaleu 2010., a kritičari su zaključili da je riječ o 'intenzivnoj i dojmljivoj priči koja uvlači gledatelja u svijet maloljetničke delikvencije...', te 'filmu koji ostavlja dubok dojam!'

Kritičar 'Slobodne Dalmacije' Marko Njegić zaključio je da prva polovica filma 'klasična zatvorska drama', a 'druga polovica, pak, skreće u triler talačke krize, no Florin Serban pritom ne gubi fokus autentične socijalne drame'. Velimir Grgić ocjenjuje da je film 'kompetentno režiran, dobro glumljen i dovoljno efektan da se možemo veseliti nastavku Serbanove karijere'.

s.p.