Fusnota - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fusnota

Fusnota

Hearat Shulayim (2011.)

Sony Pictures Classics

103 minute komedija, drama

Režija:           Joseph Cedar

Uloge: Shlomo Bar-Aba, Lior Ashkenazi, Aliza Rosen

Scenario:        Joseph Cedar

Producent/i:   Leon Edery, Moshe Edery, David Mandil

Zemlja:          Izrael

Linkovi:

FacebookImdb

Fusnota

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

Izraelska humorna drama, priča o sukobu oca i sina, dvojice ekscentričnih profesora koji su svoje živote posvetili poslu.

U središtu filma nalaze se otac Eliezer i njegov sin Uriel Shkolnik. Otac je tvrdoglavi konzervativac čiji rad i djelo nikad nisu bili prepoznati ni priznati. Njegov sin je mlada nada u svojoj profesiji, ali je u stalnoj potrazi za priznanjem.

I onda se jednog dana sreća okrene. Kada Eliezer sazna da će mu biti dodijeljena najvažnija nagrada u državi, njegova taština i potreba za priznanjem dolazi do izražaja. Uriel je oduševljen očevim uspjehom, ali sudbina je htjela da mora birati između vlastite i očeve karijere.

Film je na Festivalu u Cannesu osvojio nagradu za najbolji scenarij, a prošle je godine bio nominiran za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Još petnaestak nagrada ovjenčalo je ovaj izniman film kojeg Roger Ebert iz Chicago Sun-Timesa naziva 'jednom od najpametnijih i najnemilosrdnijih komedija nastalih u zadnje vrijeme', 'studijom ljudske prirode koja je duboka i ne štedi nikoga'.

s.p.