Pakleni ubojica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pakleni ubojica

Pakleni ubojica

Blowback (2000.)

American World Pictures / VTI

91 min. triler

Režija:           Mark L. Lester

Uloge: Mario Van Peebles, James Remar, Sharisse Baker-Bernard, Gladys Jimenez

Scenario:        Jeffrey Goldenberg, Bob Held, Randall Frakes

Producent/i:   Jeff Sackman

Linkovi: imdb

Pakleni ubojica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

Poremećeni serijski ubojica igrom slučaja izbjegava smrtnu kaznu i završava na slobodi. Početak je to njegove osvete svima koji su ga željeli spriječiti u 'svetoj' misiji.

Whitman je religiozni, psihopatski ubojica kojeg je iza rešetaka smjestio inspektor Morrell, prije svega zahvaljući poznavanju svetog pisma. Nakon suđenja, Whitman je osuđen na smrt. No netom prije smaknuća, Whitmana je spasila tajna vladina organizacija koja je odlučila od njega napraviti plaćenog ubojicu.

Prije nego što će biti poslan na svoj prvi zadatak, Whitman uspjeva pobjeći i odlučuje se osvetiti svima koji su ga željeli spriječiti u njegovoj 'svetoj' misiji - sucu, poroti, te okružnoj tužiteljici, ujedno i Morellijevoj bivšoj ženi. Morrelli ne zna da je Whitman živ i na slobodi, te ga ubojstva toliko karakteristična za Whitmana nemalo iznenađuju.

Čovjek koji se predstavlja kao FBI agent uvjerava Morrellija kako je riječ o nekom Whitmanovom obožavatelju koji kopira njegov način ubijanja, no Morrelli je uvjeren kako to ne može biti slučaj.