Male laži - velika premijera - Specials
Home      Specials      HBO      Male laži - velika premijera

Male laži - velika premijera

Nova serija HBO-a okupila je zvijezde kao što su Nicole Kidman, Reese Witherspoon i Shailene Woodley.

Siniša Paić 25.02.2017 0 komentara

Male laži - velika premijera

HBO je upravo počeo prikazivati seriju 'Male laži' ('Big Little Lies'), čiju prvu epizodu i naši gledatelji mogu besplatno pogledati na HBO GO. Riječ je o još jednoj seriji koju je HBO napravio poput filma, okupivši uglednu ekipu u kojoj su i najveće holivudske zvijezde. 'Male laži' je adaptacija istoimene knjige Liane Moriarty, a scenarist i kreator serije je David E. Kelley koji se proslavio kao autor brojnih pravničkih serija ('Pravda za sve','Bostonsko pravo', 'Ally McBeal'). Redatelj je Jean-Marc Vallée koji se prije par godina predstavio na Oscarima s 'Dobrim dilerima iz Dallasa', a nakon toga je njegov film 'Divljina' izborio oskarovske nominacije za glumice Reese Witherspoon i Lauru Dern, koje nose glavne uloge i u ovoj seriji. Osim njih, u 'Malim lažima' nastupaju i zvijezde raznih generacija - iskusna Nicole Kidman i mlada Shailene Woodley.




Ova crnohumorna drama se bavi životom majki u predgrađu Kalifornije. Ambiciozna kućanica Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon) ljubomorna je na mlađu suprugu (Zoe Kravitz) svog bivšeg, a najbolja prijateljica joj je Celeste Wright (Nicole Kidman), bivša pravnica u braku s mlađim muškarcem (Alexander Skarsgård). Madeline i Celeste počinju se družiti s Jane Chapman (Shailene Woodley), samohranom majkom koja se tek nedavno doselila a njezin sin je u školi optužen za incident zbog kojeg će doći do sukoba s karijeristicom Renate Klein (Laura Dern).

Zanimljivost serije je i u zagonetnoj priči - već u prvoj epizodi doznajemo da se u osnovnoj školi dogodilo misteriozno ubojstvo, a ne znamo ni tko je žrtva ni tko je počinitelj. No, jasno je da je zločin povezan sa sukobom ambicioznih majki, a serija se očito trudi pokazati što je dovelo do svega toga. Riječ je o još jednom djelu koje se bavi mračnom stranom američkog predgrađa u kojem se bogatije majke-domaćice ('soccer moms') dosađuju i spletkare, a gledatelj otkriva kako se iza naizgled savršenih obitelji kriju brojni grijesi i zločin. HBO je još jednom priredio seriju u skladu s najvišim standardima. S obzirom na temu i format, vjerojatno neće postati veliki hit poput 'Igre prijestolja', ali će sigurno postati jedna od važnih serija koja će se gledati i o kojoj će se raspravljati.

Komentari

Nema komentara.