Najgore, francuske i nezavisne nagrade - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najgore, francuske i nezavisne nagrade

Najgore, francuske i nezavisne nagrade

Najgori holivudski film je 'Sumrak saga: Praskozorje-2. dio', najbolji francuski film je 'Ljubav', a najbolji nezavisni film je 'U dobru i u zlu'.

s.p. 24.02.2013 1 komentara

Najgore, francuske i nezavisne nagrade

Par dana prije dodjele Oscara dodjeljeno je nekoliko filmskih nagrada. Najzabavnija od svih tih ceremonija je dodjela Zlatnih malina tj. 'anti-Oscara' koji se dodjeljuju najgorim filmovima, a ove godine je neslavni pobjednik 'Sumrak saga: Praskozorje-2. dio' koji je dobio čak 7 Malina. Film je 'nagrađen' u kategorijama najgoreg filma, nastavka, redatelja, glavne glumice (Kristen Stewart), sporednog glumca, ansambla i filmskog para. Prošlogodišnji rekorder Adam Sandler osvojio je 'samo' 2 Zlatne maline, i to za najgoreg glumca i najgoreg scenarista, za što je zaslužan njegov film 'Tatin sin'.


'Ljubav', trailer.
 
Dodjeljene su i francuske nacionalne filmske nagrade - Cesari. Glavni pobjednik je 'Ljubav' Michaela Hanekea koji je pobijedio u 5 glavnih kategorija i osvojio nagrade za najbolji film, redatelja i scenarista (sve 3 nagrade - Michael Haneke), te nagrade za najboljeg glumca (Jean-Louis Trintignant) i glumicu (Emmanuelle Riva). Četiri Cesara dobila je drama 'Hrđa i kost' koju uskoro možete očekivati i u hrvatskim kinima, a najbolji strani film je, naravno, 'Argo'.


'U dobru i u zlu', trailer.

Održane su i 28. Independent Spirit Awards, a glavne nagrade za filmaše 'nezavisnog duha' pobrao je film 'U dobru i u zlu'. Film je dobio nagrade za najbolji film, redatelja i scenarista (David O. Russell), te za najbolju glavnu glumicu (Jennifer Lawrence). John Hawkes ('Seanse') je najbolji glavni glumac, a Helen Hunt ('Seanse') i Matthew McConaughey ('Čarobni Mike') su najbolji sporedni glumci. Najbolji debitantski film je 'Charlijev svijet', a najbolji strani film je, naravno, 'Ljubav'.

Komentari
anonymous 28.02.2013

Poruka Sumrak saga: Praskozorje-2. dio' - hrpa očajno našminkanih glumaca sa još očajnijom glumom.
Gore smeće odavno nisam pogledao na tu temu.
Doslovno za povratiti...

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...