'Muškarci i kokoši ' otvaraju 6. Fantastic Zagreb - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Muškarci i kokoši ' otvaraju 6. Fantastic Zagreb

'Muškarci i kokoši ' otvaraju 6. Fantastic Zagreb

Tuškanac će se 30. lipnja tresti od smijeha uz fenomenalnog Madsa Mikkelsena.

Siniša Paić 19.06.2016 0 komentara

'Muškarci i kokoši ' otvaraju 6. Fantastic Zagreb

Film koji otvara 6. Fantastic Zagreb ludo je zabavan hit i crna komedija s elementima fantastike - ‘Muškarci i kokoši’! Danska super zvijezda MADS MIKKELSEN - koja se proslavila ulogama u filmovima Pusher, Casino Royale i seriji Hannibal i koju ćemo gledati u novom nastavku Zvjezdanih ratova - predvodi briljantnu glumačku ekipu dok režiju potpisuje oskarovac Anders Tomas Jensen. Urnebesni komični prizori smjenjuju se s elementima misterije i fantastičnih otkrića, a radnja prati dva brata koja nakon očeve smrti završavaju na otoku gdje otkrivaju misterioznu obiteljsku tajnu. Ne propustite otvaranje 6. FZFF na ljetnoj pozornici Tuškanac 30. lipnja u 21:30, a nakon filma ostanite i na tulumu otvorenja uz Yammat radio i Swanky Crew!

Funky terasa Swanky Mint hostela u Ilici 50 ugostiti će 6. i 7. srpnja, s početkom u 21,15 sati, čak 17 kratkih filmova u trajanju od 140 minuta programa dnevno! U programu se nalaze i dva hrvatska kratka filma – Zvjerka, hrvatsko-finska koprodukcija u trajanju od 20 minuta, zabavna horor komedija koja na urnebesan način prikazuje odnos stogodišnje majke i 75-godišnje kćeri. Drugi hrvatski kratki film je Indonezija, psihološki triler u trajanju od 25 minuta koja će vas ostaviti bez teksta. Ulaz na kratki program je besplatan, stoga ne propustite uživanciju na ljetnoj terasi Swanky Mint hostela!

Jedan od noviteta ovogodišnjeg FZFF-a je dječji program koji će se 02. i 03. srpnja održati u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10. Generalni pokrovitelji Dječjeg vikenda, Raiffeisen Bank Austria d.d. (RBA) i Austrijski kulturni forum vode vas u svijet mašte uz dva fantastična dječja filma: Mali vitez Trenk i Dječja magija. Nakon filmske zabave za klince i klinceze slijede zabavne znanstvene radionice te kratka predstava ‘Jedan dan u laboratoriju ludog znanstvenika!’ Zahvaljujući generalnom pokrovitelju Dječjeg vikenda, RBA, ulaz na filmove i radionice je besplatan za sve posjetitelje.

Kako smo već najavili, ove godine Fantastic Zagreb slavi 75. rođendan velikana svjetske animacije Hayaa Miyazakija. Njegov vanserijski talent slavimo uz tri fantastična naslova: PRINCEZA MONONOKE, AVANTURE MALE CHIHIRO I MOJ SUSJED TOTORO. Miyazakijeve filmove karakteriziraju prelijepa animacija, fantastični svjetovi, voljeni likovi, snoliki prizori kao i autorova svijest o očuvanju prirode, pravdi, etici, moralu i humanom pogledu na život i svijet.

Na ovogodišnjem FZFF ne propustite i filmove: Brzi Konvoj, Francuski road movie na steroidima, zatim jednu od najefektnijih i najboljih europskih žanrovskih drama u proteklih godinu dana Demon. Prikazat ćemo vam i švedski film koji je uspio poharati sve bitne žanrovske svjetske festivale Sensoria - efektan mystery suspens koji priziva ranog DePalmu i Polanskog, ali sa “skandinavskom” notom. Film Procjep je atraktivan znanstveno – fantastični film nastao u srpsko-slovensko-južnokorejskoj koprodukciji i na engleskom jeziku rijedak je primjer kako se i na ovim prostorima može napraviti punokrvni SF odličnih efekata! Vještica je maestralna horor bajka koja je nakon premijere na Sundance festivalu postala svjetski hit! Horor romansa koja oduševljava publiku gdje god se prikazuje Ponos i predrasude i zombiji njeguje kostimirano romantičan balans kroz borbu dvoje ljubavnika s neumrlim bićima. Dječak i zvijer novi japanski znanstveno – fantastični anime tek izašao iz tvornice čuvenog Mamoru Hosode poznatog po hitu Summer Wars za kojeg je osvojio brojne nagrade. Hosoda je već stekao atribut nasljednika velikog Hayaa Miyazakija pa je ovo film koji ne smijete propustiti!

I na kraju podsjećamo; Šesto izdanje Fantastic Zagreba održava se od 30. lipnja do 9. srpnja! U deset festivalskih dana vidjet ćemo premijere najvećih ovogodišnjih žanrovskih hitova - od SF-a, trilera i fantasy naslova do horora, animacije i kultnih žanrovskih klasika kao i kratkih filmovi te brojna iznenađenja na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac te u Zagrebčkom plesnom centru (Ilica 10). Naravno očekuju nas i dvije nezaboravne noći za sam kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad!

Za više informacija o festivalu, rasporedu projekcija i proteklim izdanjima posjetite www.fantastic-zagreb.com.

Komentari

Nema komentara.