Motovun Film Festival - Festivali
Home      Festivali      Motovun Film Festival

Motovun Film Festival

MFF međunarodnog je i natjecateljskog karaktera, izuzetno popularan među filmašima, glumcima i gledateljima.

filmski.net 26.07.2010 0 komentara

Motovun Film Festival

Fokus Motovun Film Festivala je isključivo na filmovima nastalima u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, prvenstveno iz međunarodne ponude, ali i s dovoljno mjesta za ranjeni hrvatski film. Naime, filmski Motovunci preuzeli su na sebe pokušaj oživljavanja zamrlih filmskih veza s ovog i okolnih područja.

Srednjevjekovni gradić Motovun, specifičan položaj i ambijent, male, tople priče ispričane u filmovima iz godišnje selekcije, ležeran, neformalan karakter samog festivala, govore u prilog želji organizatora da kvantitetom žele ostati mali, a napredovati kvalitetnim odabirom filmova i intenzivnim, raznolikim događanjima koja čine festival (filmska škola, koncerti, izložbe, natječaji, predavanja, tulumi…).

Program MOTOVUN ON LINE dio je festivala koji prezentira međunarodnu selekciju kratkih filmova. U natjecateljskom dijelu festivala dijele se četiri nagrade: 
PROPELER MOTOVUNA - glavna nagrada za najbolji film
OD A DO A - nagrada za najbolji film proizveden u regiji «od Albanije do Austrije»
FIPRESCI - nagrada međunarodnog žirija filmskih kritičara
MOTOVUN ON LINE - nagrada za najbolji kratki film

www.motovunfilmfestival.com

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...