Gangsterov trailer - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Gangsterov trailer

Gangsterov trailer

Gangsteri obično otimaju tuđe, no ovaj Gangster dijeli ono najvrednije - put do bračne sreće!

s.p. 17.01.2014 0 komentara

Gangsterov trailer

Restart s ponosom najavljuje da će hrvatska dokumentarna komedija godine 'Gangster te voli' redatelja Nebojše Slijepčevića krenuti u kinodistribuciju u cjelokupnoj nezavisnoj kino mreži od 6. veljače 2014. godine. Film se pokazao miljenikom publike te je na svojoj festivalskoj turneji u regiji više puta osvojio nagrade pubike, a na projekciji u ljetnom kinu Bačvice za vrijeme Festivala mediteranskog filma Split izazvao je nezapamćenu euforiju.
 
'Gangster te voli' je komedija o ljubavnim odnosima u Dalmatinskoj zagori. Glavni lik filma je bračni posrednik Nediljko Babić. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster.

Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u osobni kontakt. Sve svoje klijente upoznaje osobno kako bi ih procijenio i dao im neke korisne savjete. Kad se 35-godišnja Bugarka Maja obrati Gangsteru za pomoć u pronalaženju muža, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja, ovaj slučaj pretvara u nemoguću misiju. Ma koliko bili željni da pronađu životnu partnericu, čini se da momci u Dalmatinskoj zagori ne žele Bugarku s djetetom.


'Gangster te voli', trailer.

'Gangster te voli' premijerno je prikazan na prestižnom kanadskom festivalu Hot Docs, otvorio je ZagrebDox 2013, a na istom je festivalu osvojio Nagradu publike. Nakon Zagreba, osvojio je nagrade publike Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu i festivala Dokuart u Bjelovaru, a krajem 2013. nagrađen je posebnom nagradom na Međunarodnom filmskom festivalu u Minsku (Bjelorusija).

Film kreće u istovremenu distribuciju u cjelokupnoj nezavisnoj kino mreži diljem Hrvatske u četvrtak, 6. veljače 2014. Moći će ga se pogledati u 30 gradova diljem zemlje, među ostalim u Čakovcu, Daruvaru, Dubrovniku, Đakovu, Gospiću i Vodicama. Gostovanjem na projekciji u splitskom kinu Central 6. veljače, protagonist Nediljko Babić i redatelj Nebojša Slijepčević započet će mini turneju u svrhu promocije filma.

Tijekom ljeta 2014. 'Gangster te voli' prikazivat će se u još 15 gradova i otoka diljem Dalmacije u organizaciji Kino Mediterana, putujućeg kino projekta Festivala mediteranskog filma Split koji će ove godine doživjeti svoje treće izdanje.

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...