Herman H. Rott i Mačka daruju ljubitelje animacije na Valentinovo - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Herman H. Rott i Mačka daruju ljubitelje animacije na Valentinovo

Herman H. Rott i Mačka daruju ljubitelje animacije na Valentinovo

Dan zaljubljenih uz animirane ljubavne (ne)zgode štakora-pankera i mačke buržujke.

Siniša Paić 14.02.2017 0 komentara

Herman H. Rott i Mačka daruju ljubitelje animacije na Valentinovo

Chintis Lundgreni Animatsioonistuudio i studio Adriatic Animation ekskluzivno će za Dan zaljubljenih omogućiti svim zainteresiranima besplatno gledanje animirane ljubavne poslastice 'Život s Hermanom H. Rottom' putem servisa Vimeo.

Kratkometražni estonsko-hrvatski film 'Život s Hermanom H. Rottom' redateljice Chintis Lundgren prikazan je na više od trideset svjetskih festivala, uključujući i znameniti Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju te Međunarodni festival animiranog filma u Hirošimi, gdje je nagrađen posebnim priznanjem.

Animirane nezgode neurednog štakora-pankera i njegove drage, mačke-buržujke koja mu jednoga dana nepozvana useljava u stan, osvojile su na svojoj domaćoj i međunarodnoj festivalskoj turneji simpatije članova žirija i publike, pa je tako film među ostalim osvojio Oktavijana za najbolji animirani film, nagradu za najbolje ostvarenje u Natjecanju domaćeg filma na Animafestu, nagradu za najbolji kratkometražni film u Motovunu, nagradu publike Festivala Mediteranskog filma Split.

Zanimljivo je da su Herman i Mačka likovi a