Crtani Romani Šou - Festivali
Home      Festivali      Crtani Romani Šou

Crtani Romani Šou

Međunarodni festival stripa Crtani romani šou, tri dana predavanja, promocija novih strip izdanja, strip radionica i druženja s gostima festivala.

filmski.net 14.11.2008 0 komentara

Crtani Romani Šou

Festival je koncipiran kao godišnje međunarodno druženje strip crtača i zaljubljenika u strip. Program traje cijeli dan i složen je po principu: red radionice, red predavanja pa malo projekcija. Nakon projekcija vrijeme je za novu dozu stripomanije, ovaj put u obliku prezentacije domaćih strip izdanja. Bez okruglog stola ništa, pa tako nakon svega viđenoga malo se posjedne, priupita i prodiskutira. Puno izložbi, puno zabave i, naravno, nagrade i priznanja.

Tradicija festivala je strip natječaj, svake godine na drugu zadanu temu. Nagrade za najuspješnije su lagano šuškave kategorije i kreću se od 150 preko 100 do 70 eura. Radovi u kategoriji Mladi lav, oni mlađih od 15 godina, nagrađuju se prigodnim poklon paketima domaćih nakladnika stripa. Svi prijavljeni radovi izlažu se na izložbi natječajnog karaktera, a najuspješniji osvajaju mjesto u festivalskom katalogu.

službeni site

Komentari

Nema komentara.