Crtani Romani Šou - Festivali
Home      Festivali      Crtani Romani Šou

Crtani Romani Šou

Međunarodni festival stripa Crtani romani šou, tri dana predavanja, promocija novih strip izdanja, strip radionica i druženja s gostima festivala.

filmski.net 14.11.2008 0 komentara

Crtani Romani Šou

Festival je koncipiran kao godišnje međunarodno druženje strip crtača i zaljubljenika u strip. Program traje cijeli dan i složen je po principu: red radionice, red predavanja pa malo projekcija. Nakon projekcija vrijeme je za novu dozu stripomanije, ovaj put u obliku prezentacije domaćih strip izdanja. Bez okruglog stola ništa, pa tako nakon svega viđenoga malo se posjedne, priupita i prodiskutira. Puno izložbi, puno zabave i, naravno, nagrade i priznanja.

Tradicija festivala je strip natječaj, svake godine na drugu zadanu temu. Nagrade za najuspješnije su lagano šuškave kategorije i kreću se od 150 preko 100 do 70 eura. Radovi u kategoriji Mladi lav, oni mlađih od 15 godina, nagrađuju se prigodnim poklon paketima domaćih nakladnika stripa. Svi prijavljeni radovi izlažu se na izložbi natječajnog karaktera, a najuspješniji osvajaju mjesto u festivalskom katalogu.

službeni site

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...