RAF - Revija amaterskog filma - Festivali
Home      Festivali      RAF - Revija amaterskog filma

RAF - Revija amaterskog filma

Revija nije selektivne već galerijske prirode, prikazuje se sve što pristigne na natječaj, internacionalnog je dosega, događa se anualno i nema žirija. Glavnu riječ ima publika!

filmski.net 29.03.2009 0 komentara

RAF - Revija amaterskog filma

RAF je projekt visoko plemenite svrhe i djelo je nekolicine mladih entuzijasta (Vanja, Hrvoje, Oliver...). Jednom godišnje u Zagrebu, ranim proljećem u ožujku, na reviji se prikazuje sva gomila pristiglih radova, a u pauzama se otvara prilika socijalnog kontakta među okupljenim video umjetnicima, a samim tim i dobar protok ideja i mogućnost kreativne suradnje.

Osim bogatog glavnog programa, za vrijeme RAFa održavaju se razne radionice gdje se zainteresirani mogu priučiti osnovama kamere, montaže i montiranja te na taj način i sami aktivirati svoj - netko voajerski, netko aktivistički - okidač. Radionica nije statičnog karaktera, seli po volji i potrebi i po drugim hrvatskim gradovima.

Ni sam RAF nije statične prirode. Radi što boljeg plasmana video materijala i gledateljima i distributerima, radi se kompilacija filmova na koje je publika najbolje reagirala i šalje na turneju po drugim gradovima ili sličnim festivalima, naravno sve to uz dostojnu pratnju mladih i inovativnih domaćih glazbenika i video umjetnika.

RAF nije bez budućeg plana i cilja. Veliki video centar, gdje bi svi naslovi pristigli na natječaj u društvu s velikom kolekcijom drugih umjetničkih, aktivističkih i dokumentarnih materijala bili dostupni zainteresiranima koji bi ih mogli iznajmiti ili umnožiti - e pa to bi ih jako veselilo!

www.revijaamaterskogfilma.hr

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...