Split Film Festival - Festivali
Home      Festivali      Split Film Festival

Split Film Festival

Traže se nova, kreativna, osobna, eksperimentalna, radikalna i subverzivna djela  i radovi van klišeja filmske i video produkcije.

filmski.net 12.09.2009 0 komentara

Split Film Festival

U Splitu se od 1996. godine održava Međunarodni festival novog filma. Festival je otvoren za sva nova, kreativna, osobna, eksperimantalna, radikalna, subverzivna ostvarenja (film, video i novi mediji) svih dužina i žanrova. Pozornost se poklanja radovima nastalim u otklonu od vladajućih kanona filmske i video produkcije, bilo da je riječ o tradicionalnoj filmskoj tehnici ili najnovijoj tehnologiji elektronske slike.

U sklopu festivala odvijaju se projekcije odabranih radova, prezentiraju internet projekti, interaktivne instalacije, performansi, posebni programi, te retrospektive domaćih i stranih autora,  a tu su i posebni programi koji uključuju predavanja, radionice i prigodne razgovore. 

Program je podijeljen u Dugu i Kratku konkurenciju (za koje se dodjeljuju nagrade) te na programe Fokus, Frame Extended, Forum, Slika, Novi medij i Posebni program.

Zanimljiv je i program No Selection, koji je prilika za mlade i neafirmirane autore da bez ikakvih barijera i bez selekcije prikažu svoje radove, neovisno o tematici, dužini, žanru itd. Filmovi se prikazuju kao otvorena projekcija, a doslovno svi su pozvani da javnosti pokažu svoja ostvarenja.

www.splitfilmfestival.hr 

 

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...