Animafest - Festivali
Home      Festivali      Animafest

Animafest

Ovaj festival privlači pažnju animatora, novinara i zaljubljenika animacije diljem svijeta, a o njemu se piše kao o jednom od utjecajnijih svjetskih festivala animacije.

filmski.net 02.06.2009 0 komentara

Animafest

Međunarodna asocijacija animiranog filma početkom 70-ih izabrala je Zagreb za domaćina bijenalnih susreta animatora cijelog svijeta. 1972. osnovan je Animafest koji tijekom svoje duge povijesti sustavno pratio svjetsku animiranu produkciju kroz niz natjecateljskih i nenatjecateljskih programa.

Godine 2005. Animafest uvodi program dugometražnog animiranog filma te tako svoj dvogodišnji ritam prevodi u godišnje izdanje. Neparne godine posvećene su dugometražnom filmu, a parne kratkometražnom. Želja organizatora je da se festivalska tradicija nastavi kroz razvijanje sadržaja za poticanje produkcije i distribucije animiranog filma u Hrvatskoj.

Ove godine natjecati će se filmovi kratkog metra i to u kategorijama - glavna natjecateljska, studentsko natjecanje, filmovi za djecu, namjenski filmovi (obrazovni, reklame, glazbeni spotovi) i internetski filmovi.

Od nenatjecateljskih programa izdvajamo retrospektivu proslavljenog estonskog autora Priita Pärna kojem će se tom prilikom dodijeliti Nagrada za životno djelo 18. Animafesta.

Projekcije se održavaju u zagrebačkom kinu Europa, a sve dodatne informacije potražite na službenim festivalskim stranicama.

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...