FEST Beograd - Festivali
Home      Festivali      FEST Beograd

FEST Beograd

Međunarodni filmski festival u Beogradu centralno je filmsko zbivanje u Srbiji, iako je izgubio svoj nekadašnji status, još uvijek obiluje dobrim filmovima.

filmski.net 20.02.2009 0 komentara

FEST Beograd

FEST je nastao iz jednog razloga koji je vrlo tipičan za ove krajeve - iz inata! Jugoslaviji su u to vrijeme nedostajale velike konferencijske dvorane pa je najlakše bilo zatvoriti kina i preurediti ih. Cilj organizatora festivala te 1971. godine bio je da se publika vrati u kina i kina publici, te da se prikažu najnovija filmska ostvarenja na koja je Jugoslavija obično morala čekati po nekoliko godina.

Danas FEST ipak nema značenje kakvo je imao u svoje zlatno doba, no jedno je od važnijih filmskih događanja u regiji. Svake se godine prikaže između pedeset i sto filmova koji budu podijeljeni u nekoliko kategorija. Imena kategorija i njihov sadržaj mijenjaju se svake godine, a obično ih bude više od pet.

Umjetnički direktor festivala je Miroljub Vučković.

www.fest.org.yu

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...