Anima - Festival animiranog filma u Bruxellesu - Festivali
Home      Festivali      Anima - Festival animiranog filma u Bruxellesu

Anima - Festival animiranog filma u Bruxellesu

Nastao je s namjerom isticanja novih talenata pa se u njegovom programu svake godine nađe više od 100 novih filmova.

filmski.net 10.02.2010 0 komentara

Anima - Festival animiranog filma u Bruxellesu

Festival koji se od 1982. godine održava u Bruxellesu od ove je godine natjecateljskog karaktera. Tim Burton, Paul Grimault, Kihachiro Kawamoto, John Lasseter i René Laloux samo su neka od velikih imena animacije koja su pohodila ovaj festival. 'Stari' majstori animacije zastupljeni su na festivalu u vidu retrospektiva i projekcija njihovih priznatih filmova.

Festivalsko Anima izdanje završava dodjeljivanjem nagrade Grand Prix u dvije kategorije: dugi i kratki animirani film. Osim glavnih nagrada, dodijeljuje se i priznanja partnera organizatora, kao što je belgijski Canal +. Kipiće je za pobjednike dizajnirao Olivier Goka (naslovna fotografija).

Nova kategorija u kojoj se također dodijeljuje nagrada je Webanima, koja će odati priznanje najboljoj animaciji namijenjenoj za Internet. Natjecati se mogu i profesionalci i amateri, a primaju se animirani radovi bilo koje tehnike. Nagradu dodjeljuje www.spirou.com, čije stranice toplo prepuručamo.

Osim konkurentskog dijela na festivalu se prikazuju dugi filmovi, održavaju radionice, predavanja i tribine. Anima 04 ugostit će mnoge poznate animatore, koji će svoje znanje i iskustvo podijeliti sa zainteresiranima.

službeni site

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...