Anima - Festival animiranog filma u Bruxellesu - Festivali
Home      Festivali      Anima - Festival animiranog filma u Bruxellesu

Anima - Festival animiranog filma u Bruxellesu

Nastao je s namjerom isticanja novih talenata pa se u njegovom programu svake godine nađe više od 100 novih filmova.

filmski.net 10.02.2010 0 komentara

Anima - Festival animiranog filma u Bruxellesu

Festival koji se od 1982. godine održava u Bruxellesu od ove je godine natjecateljskog karaktera. Tim Burton, Paul Grimault, Kihachiro Kawamoto, John Lasseter i René Laloux samo su neka od velikih imena animacije koja su pohodila ovaj festival. 'Stari' majstori animacije zastupljeni su na festivalu u vidu retrospektiva i projekcija njihovih priznatih filmova.

Festivalsko Anima izdanje završava dodjeljivanjem nagrade Grand Prix u dvije kategorije: dugi i kratki animirani film. Osim glavnih nagrada, dodijeljuje se i priznanja partnera organizatora, kao što je belgijski Canal +. Kipiće je za pobjednike dizajnirao Olivier Goka (naslovna fotografija).

Nova kategorija u kojoj se također dodijeljuje nagrada je Webanima, koja će odati priznanje najboljoj animaciji namijenjenoj za Internet. Natjecati se mogu i profesionalci i amateri, a primaju se animirani radovi bilo koje tehnike. Nagradu dodjeljuje www.spirou.com, čije stranice toplo prepuručamo.

Osim konkurentskog dijela na festivalu se prikazuju dugi filmovi, održavaju radionice, predavanja i tribine. Anima 04 ugostit će mnoge poznate animatore, koji će svoje znanje i iskustvo podijeliti sa zainteresiranima.

službeni site

Komentari

Nema komentara.