ZagrebDox - Festivali
Home      Festivali      ZagrebDox

ZagrebDox

Domaći festival međunarodnog filma cilja na suvremenu dokumentarnu produkciju te ima ambiciju biti centar za dokumentarni film u regiji.

filmski.net 23.02.2009 0 komentara

ZagrebDox

U tjedan festivalskih dana publici se predstavlja najšira svjetska dokumentarna produkcija, dok se redateljima i producentima pruža prostor za upoznavanje i razmjenu stavova, kao i za planiranje novih projekata.

Natjecateljski je dio programa podijeljen na međunarodni i regionalni na koji se stavlja poseban naglasak s dugoročnim ciljem poticanja suradnje zemalja Jugoistočne Europe, a u istom mogu sudjelovati filmovi koji su dovršeni do 1. siječnja godine u kojoj se održava festival.

Nagrade se sukladno tome dodjeljuju za najbolji film u regionalnoj i međunarodnoj kategoriji, za najbolji film mladog redatelja, ali i u ime publike, dok se cjelokupni program sastoji i od nekoliko retrospektiva i specijalnih projekcija. Za vrijeme festivala organizirana je i radionica za redatelje i producente čiji je cilj oblikovanje projekata u skladu s kriterijima europskih institucija.

Ove godine festival će se po četvrti puta održati u organizaciji renomiranine dokumentarne kuće Factum na čelu s Nenadom Puhovskim kao programskim direktorom i Sanjom Borčić Toth kao izvršnom direktoricom festivala.

www.zagrebdox.net

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...