25 FPS/Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa - Festivali
Home      Festivali      25 FPS/Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa

25 FPS/Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa

Festival se probranoj publici predstavio 2005. U fokusu je isključivo eksperimentalni kratki metar i njegove žanrovske i stilske odrednice.

filmski.net 21.09.2010 0 komentara

25 FPS/Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa

Mlađahni festival najprije predstavljamo od imena: ime 25 FPS zapravo je kratica za 'frames per second' videostandard, no ujedno reflektira i galopirajući razvoj medijske umjetnosti koja je i glavna zanimacija ovog događanja. Cilj projekta jest postavljanje eksperimentalnog filma i videa u širi kontekst, ali i informiranje i obrazovanje domaće filmske publike o svjetskoj produkciji na ovom području.

Natjecateljski je program podijeljen u četiri 70-minutne selekcije (svaka sadrži 40-ak radova) koje se granaju od klasičnih eksperimenata do radikalnih žanrovskih i stilskih hibrida. Uz filmove u konkurenciji, prezentiraju se i antologijski primjeri eksperimentalnog videa, organizirana su razna predavanja, retrospektive domaćih i svjetskih autora kao i izbor iz Lab Competitiona s francuskog Clermont-Ferranda.

Organizator festivala je istoimena udruga za audiovizualna istraživanja, 25 FPS, u kojoj možemo prepoznati imena poput Simona Bogojevića Naratha i Vladislava Kneževića.

25fps.hr
Komentari

Nema komentara.