25 FPS/Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa - Festivali
Home      Festivali      25 FPS/Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa

25 FPS/Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa

Festival se probranoj publici predstavio 2005. U fokusu je isključivo eksperimentalni kratki metar i njegove žanrovske i stilske odrednice.

filmski.net 21.09.2010 0 komentara

25 FPS/Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa

Mlađahni festival najprije predstavljamo od imena: ime 25 FPS zapravo je kratica za 'frames per second' videostandard, no ujedno reflektira i galopirajući razvoj medijske umjetnosti koja je i glavna zanimacija ovog događanja. Cilj projekta jest postavljanje eksperimentalnog filma i videa u širi kontekst, ali i informiranje i obrazovanje domaće filmske publike o svjetskoj produkciji na ovom području.

Natjecateljski je program podijeljen u četiri 70-minutne selekcije (svaka sadrži 40-ak radova) koje se granaju od klasičnih eksperimenata do radikalnih žanrovskih i stilskih hibrida. Uz filmove u konkurenciji, prezentiraju se i antologijski primjeri eksperimentalnog videa, organizirana su razna predavanja, retrospektive domaćih i svjetskih autora kao i izbor iz Lab Competitiona s francuskog Clermont-Ferranda.

Organizator festivala je istoimena udruga za audiovizualna istraživanja, 25 FPS, u kojoj možemo prepoznati imena poput Simona Bogojevića Naratha i Vladislava Kneževića.

25fps.hr
Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...