Libertas Film Festival - Festivali
Home      Festivali      Libertas Film Festival

Libertas Film Festival

Festival smješten u staru dubrovačku gradsku jezgru diči se bogatim domaćim i inozemnim nezavisnim programom, te redovitom porcijom uglednih gostiju.

filmski.net 26.06.2009 0 komentara

Libertas Film Festival

Libertas Film Festival pokrenut je 2005. s idejom da se festivalska kulturna ponuda Dubrovnika proširi i onom - filmskom. Festival se odvija tijekom ljeta, a na reportoaru su mu igrani, dokumentarni i kratki filmovi nezavisnih produkcija posvećeni promociji slobode iz zemalja diljem svijeta.

Zahvaljujući dobrim vezama organizatora, festival od prvog dana pohode ugledni filmski profesionalci iz cijelog svijeta, ali i inozemni novinari.

U natjecateljskom dijelu izabrani filmovi bore se za nagradu 'Dubravka' koju dodjeljuje međunarodni stručni žiri u kategorijama najbolji igrani film, najbolji dokumentarni film i najbolji kratki film, dok naslov najbolje ocijenjen od strane publike dobiva i nagradu iste.

Projekcije se održavaju u dubrovačkom kinu Sloboda, gradskom kazalištu Marin Držić, obnovljenom ljetnom kinu Jadran unutar dubrovačkih gradskih zidina i ljetnom kinu na krovu tvrđave Revelin.

Od 2006. godine Festival dodjeljuje i posebnu nagradu za životno djelo, a pod nazivom 'Master'.

libertasfilmfestival.com

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...