Libertas Film Festival - Festivali
Home      Festivali      Libertas Film Festival

Libertas Film Festival

Festival smješten u staru dubrovačku gradsku jezgru diči se bogatim domaćim i inozemnim nezavisnim programom, te redovitom porcijom uglednih gostiju.

filmski.net 26.06.2009 0 komentara

Libertas Film Festival

Libertas Film Festival pokrenut je 2005. s idejom da se festivalska kulturna ponuda Dubrovnika proširi i onom - filmskom. Festival se odvija tijekom ljeta, a na reportoaru su mu igrani, dokumentarni i kratki filmovi nezavisnih produkcija posvećeni promociji slobode iz zemalja diljem svijeta.

Zahvaljujući dobrim vezama organizatora, festival od prvog dana pohode ugledni filmski profesionalci iz cijelog svijeta, ali i inozemni novinari.

U natjecateljskom dijelu izabrani filmovi bore se za nagradu 'Dubravka' koju dodjeljuje međunarodni stručni žiri u kategorijama najbolji igrani film, najbolji dokumentarni film i najbolji kratki film, dok naslov najbolje ocijenjen od strane publike dobiva i nagradu iste.

Projekcije se održavaju u dubrovačkom kinu Sloboda, gradskom kazalištu Marin Držić, obnovljenom ljetnom kinu Jadran unutar dubrovačkih gradskih zidina i ljetnom kinu na krovu tvrđave Revelin.

Od 2006. godine Festival dodjeljuje i posebnu nagradu za životno djelo, a pod nazivom 'Master'.

libertasfilmfestival.com

Komentari

Nema komentara.