Bliff - Banjalučki Internacionalni Filmski Festival - Festivali
Home      Festivali      Bliff - Banjalučki Internacionalni Filmski Festival

Bliff - Banjalučki Internacionalni Filmski Festival

Banja Luka nudi festival koji želi dovesti svjetske filmove i filmaše, a zatim omogućiti lokalnim talentima da se i oni probiju u filmski svijet.

filmski.net 23.04.2009 0 komentara

Bliff - Banjalučki Internacionalni Filmski Festival

Banjalučki filmski festival zamišljen je kao sedmodnevno filmsko događanje koje uključuje projekcije u natjecateljskom i revijalnom programu, radionice i seminare te propratne kulturne, umjetničke i zabavne aktivnosti koje festivalskim duhom prožimaju cijeli grad.

Cilj BLIFF-a je stvaranje jedinstvene platforme za suradnju lokalnih talenata i međunarodnih filmskih profesionalaca, podržavanje razvoja bosanskohercegovačke filmske industrije i plasiranja tih filmova na svjetsko tržište. Također, organizatori kao cilj ističu i razvijanje pristupačnosti kvalitetnog filma banjalučkoj publici, te predstavljanje Banje Luke i njenih kulturnih vrijednosti izvan granica regije.

Iako u Banja Luci djeluje Akademija umjetnosti kao i visokokvalificirani TV i filmski profesionalaci, tamošnja lokalna filmska industrija je tek u svom začetku, pa organizatori žele domaćim talentima omogućiti pristup europskim fondovima i koproducentima.
 
Natjecateljski program ima tri sekcije: igrani, dokumentarni i studentski film. U svakoj od tri sekcije dodjeljuje se Nagrada žirija za najbolji film, a jednom filmu iz svih programa, natjecateljskih i revijalnih, bit će dodjeljena Nagrada publike.

službena stranica

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...