Bliff - Banjalučki Internacionalni Filmski Festival - Festivali
Home      Festivali      Bliff - Banjalučki Internacionalni Filmski Festival

Bliff - Banjalučki Internacionalni Filmski Festival

Banja Luka nudi festival koji želi dovesti svjetske filmove i filmaše, a zatim omogućiti lokalnim talentima da se i oni probiju u filmski svijet.

filmski.net 23.04.2009 0 komentara

Bliff - Banjalučki Internacionalni Filmski Festival

Banjalučki filmski festival zamišljen je kao sedmodnevno filmsko događanje koje uključuje projekcije u natjecateljskom i revijalnom programu, radionice i seminare te propratne kulturne, umjetničke i zabavne aktivnosti koje festivalskim duhom prožimaju cijeli grad.

Cilj BLIFF-a je stvaranje jedinstvene platforme za suradnju lokalnih talenata i međunarodnih filmskih profesionalaca, podržavanje razvoja bosanskohercegovačke filmske industrije i plasiranja tih filmova na svjetsko tržište. Također, organizatori kao cilj ističu i razvijanje pristupačnosti kvalitetnog filma banjalučkoj publici, te predstavljanje Banje Luke i njenih kulturnih vrijednosti izvan granica regije.

Iako u Banja Luci djeluje Akademija umjetnosti kao i visokokvalificirani TV i filmski profesionalaci, tamošnja lokalna filmska industrija je tek u svom začetku, pa organizatori žele domaćim talentima omogućiti pristup europskim fondovima i koproducentima.
 
Natjecateljski program ima tri sekcije: igrani, dokumentarni i studentski film. U svakoj od tri sekcije dodjeljuje se Nagrada žirija za najbolji film, a jednom filmu iz svih programa, natjecateljskih i revijalnih, bit će dodjeljena Nagrada publike.

službena stranica

Komentari

Nema komentara.