Festival mediteranskog filma Split - Festivali
Home      Festivali      Festival mediteranskog filma Split

Festival mediteranskog filma Split

Mediteran - kolijevka civilizacije. Split - dragulj Mediterana. Festival - fešta, veselje i zabava. Zato zakačite se za filmove. Zakačite se za festival.

filmski.net 25.05.2009 0 komentara

Festival mediteranskog filma Split

Međunarodni festival mediteranskog filma Split petodnevna je smotra filmova s područja Mediterana koju splitska, ali i hrvatska publika, nema priliku vidjeti u redovnoj kino distribuciji.

Festival se održava u kinoteci 'Zlatna vrata' tijekom dana, a u večernjim satima u kinu na otvorenome. U sklopu festivala odvija se i popratni filmski program, koncerti, zabave, okrugli stol te niz ostalih događanja.

Organizatori smatraju da Split, kao drugi grad u zemlji i kao jedan od najljepših gradova na samome Mediteranu, zaslužuje imati još jedan respektabilan međunarodni filmski festival. Njihov osnovni cilj je realizirati festival koji će se odvijati u središtu grada Splita, na otvorenim prostorima i koji će tijekom svog trajanja unijeti vrevu i festivalski 'šušur' po splitskim ulicama. Žele da festival živi Split, ali i da Split živi festival.

Mediteran je regija bogata poviješću, kulturom i tradicijom, često bezrazložno zanemarena. Obzirom na mali broj festivala mediteranskog filma u Europi, Split ima mogućnost u kratkom vremenu postati mjesto okupljanja najznačajnijih filmskih ostvarenja Mediterana. Organizatori žele originalnim idejama, snažnim vizualnim identitetom, marketingom i promocijom festivala, raznim popratnim projektima te međunarodnom suradnjom sa zemljama Mediterana, pozicionirati Split i Hrvatsku kao centralno mjesto mediteranske kulture u regiji.

službene stranice

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...