Festival židovskog filma Zagreb - Festivali
Home      Festivali      Festival židovskog filma Zagreb

Festival židovskog filma Zagreb

Festival koji povezuje filmove židovske tematike s hrvatskom publikom. 

filmski.net 24.05.2009 0 komentara

Festival židovskog filma Zagreb

Jewish Film Festival (JFF) po prvi puta je u Hrvatskoj organiziran 2007. godine, po licenci i u suradnji s UK Jewish Film Festivalom koji se već dugi niz godina održava u Velikoj Britaniji u gradovima kao što su London, Bristol, Manchester, Glasgow i mnogi drugi. Festival je u Hrvatskoj pokrenut s ciljem upoznavanja sa židovskom kulturom i načinom života, te radi poticanja multikulturalnog dijaloga u široj zajednici.

Organizatori su široj publici željeli dati priliku da se upoznaju s vrijednim i inovativnim filmovima židovske tematike, koji dolaze iz cijelog svijeta. Želi se stvoriti i prostor za razvoj regionalnog filma i filmske regionalne suradnje, te omogućiti promociju domaćeg i regionalnog filma u svijetu.
 
Prikazani filmovi bavili su se kulturom, jezikom, poviješću i položajem Židova u današnjem društvu. Od 2008. uvela se i nagrada publike za najbolji film Festivala. Planirano je i širenje JFF-a na druge zemlje i gradove u regiji, pa se od 2008. festival održava i u Sarajevu.

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...