Mediteran film festival - Široki Brijeg - Festivali
Home      Festivali      Mediteran film festival - Široki Brijeg

Mediteran film festival - Široki Brijeg

Najstariji međunarodni festival dokumentarnog filma u regiji pokreće nova pravila u svijetu kulture - nema elitizma, VIP loža ni privilegija.

filmski.net 02.09.2009 0 komentara

Mediteran film festival - Široki Brijeg

Svake godine, prvog tjedna u rujnu, u Širokom Brijegu (BiH) smotra je dokumentaraca iz mediteranskih zemalja. U početku (2000.) zamišljen kao revija nekovencionalnog filma, uglavnom hrvatske produkcije, prikazivao je 'najtvrđe' programe hrvatskih experimentatora, retrospektive dokumentarista i nagrađivane igrane filmove iz regije.

Potreba za programskim usmjerenjem otvorila je vrata dokumentarcu s naglaskom na mediteran. Pravo sudjelovanja imaju produkcije i filmovi koji dolaze iz 22 mediteranske zemlje. Trajanje filmova nije ograničeno, a tematski nisu određeni. Kako obuhvaća tri kontinenta natjecateljski program je splet filmova iz kojih se isčitava kulturna, vjerska i socijalna različitost mediterana.

Uz glavni progam publika može gledati i znaimljive popratne progarame poput restrospektiva poznatih autora, kontroverzne dokumentarce i nagrađivane filmove s festivala u regiji!  Nagradni fond festivala je 5.000 eura, a dodjeljuju se i Kristalni projektori skulpture festivala. Glavni organizator festivala je Kino video klub 'Amater' iz Širokog Brijega.

www.mff.ba

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...