Mediteran film festival - Široki Brijeg - Festivali
Home      Festivali      Mediteran film festival - Široki Brijeg

Mediteran film festival - Široki Brijeg

Najstariji međunarodni festival dokumentarnog filma u regiji pokreće nova pravila u svijetu kulture - nema elitizma, VIP loža ni privilegija.

filmski.net 02.09.2009 0 komentara

Mediteran film festival - Široki Brijeg

Svake godine, prvog tjedna u rujnu, u Širokom Brijegu (BiH) smotra je dokumentaraca iz mediteranskih zemalja. U početku (2000.) zamišljen kao revija nekovencionalnog filma, uglavnom hrvatske produkcije, prikazivao je 'najtvrđe' programe hrvatskih experimentatora, retrospektive dokumentarista i nagrađivane igrane filmove iz regije.

Potreba za programskim usmjerenjem otvorila je vrata dokumentarcu s naglaskom na mediteran. Pravo sudjelovanja imaju produkcije i filmovi koji dolaze iz 22 mediteranske zemlje. Trajanje filmova nije ograničeno, a tematski nisu određeni. Kako obuhvaća tri kontinenta natjecateljski program je splet filmova iz kojih se isčitava kulturna, vjerska i socijalna različitost mediterana.

Uz glavni progam publika može gledati i znaimljive popratne progarame poput restrospektiva poznatih autora, kontroverzne dokumentarce i nagrađivane filmove s festivala u regiji!  Nagradni fond festivala je 5.000 eura, a dodjeljuju se i Kristalni projektori skulpture festivala. Glavni organizator festivala je Kino video klub 'Amater' iz Širokog Brijega.

www.mff.ba

Komentari

Nema komentara.