Bez izlaza

Stroga trojka

Ovo je jedan od filmova za opuštanje (iako je ratna atmosfera). Zato ako to tražite od filma, onda ga definitivno gledajte. Film nema posebnu radnju, nema dubokih misli, a čak ni odnosi među likovima nisu za pohvaliti (crno-bijeli). Par scena da film zaradi oznaku "ne ispod 18", par ratnih scena da se ubaci napetost među likove i to je to. Nedostaje mi nešto osnovno, neka misao ili rečenica uz koju bih mogao vezati film. A nema je, pa se odlučujem za dobar(3) s predispozicijama za solidan vrlo dobar (4) ukoliko ga možda pogledam koji drugi put. PREPORUKA: jako, jako zanimljiv glavni ženski lik (samo izgledom).

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

drugi svjetski rat na drukčiji način

bez izlaza je odličan film. redateljev pristup filmu daje mu novu, originalnu dimenziju i naglašava izgubljenost i beznađe ratom tek zahvaćene francuske, a sve zaokružuje predivnim prizorima šuma i livada, koje kao da su u kontrastu sa stvarnom radnjom filma i problemima likova. nemoguća i zabranjena ljubavna veza glavnih likova samo produbljuje taj osjećaj beznađa i potpune napuštenosti likova, koji u jeku rata i razaranja žive svoj tajni život duboko u šumi, daleko od ubijanja i od očiju drugih. karakteri i napetost u fimu ne postiže se napadno, nego ju se više sugerira i tjera gledatelja na razmišljanje. završetak filma je u skladu s tim, pa događaj na kraju ostavlja još mnogo prostora za razmišljanje o samim likovima i događajima.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Francuska

moram reći da mi jednostavno nešto nedostaje u ovome filmu; razumijem da ne postoji radnja sama za sebe i da je naglasak na likovima, ali čini mi se da osobna borba unutar glavnog lika mlade majke nije najbolje izvedena...nemam osjećaj da je to žena koja je izgubila dom, muža i prijatelje...više bih rekla da je ona žena koja u toj predivnoj francuskoj prirodi, beskrajnim prostranstvima šuma i livada pokušava zaboraviti strahote koje je vidjela i doživjela i pokušava sačuvati normalan i ratom netaknut odnos sa svojom djecom...isto tako ne mogu reći da je dobro prikazan seksualni naboj između majke i dečka koji je s njima bježao i našao im krov nad glavom, jer mi je on nekako premlad i imam osjećaj da to i nije baš u redu...opet shvaćam njegovu mladenačku seksualnu znatiželju, ali nekako mi nije baš to...nije loš film, dapače krasno je polagan na svoj način, za odmoriti dušu, ali jednostavno mi nešto nedostaje...

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju