Mandžurijski kandidat

politicka realnost?

a prica je iz sedamdesetih godina proslog stoljeca :) iako je ovo film "iz buducnosti", ugradnja chipa za "daljinsku kontrolu" predsjednika drzave nije vise science fiction. globalizacija, multikompanije cine svoje i tako dolazimo do daleke mandzurije. i odlicnog filma. denzel washington po obicaju, je odlican. sporedni likovi, su prilicno sporedni, izuzev meryl streep. sto ce sve majka uciniti za karijeru najdrazeg sina? tko zna, mozda je buducnost vec tu, a mi toga jos nismo ni svjesni. zanima li vas brainwash, pogledajte flm.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ah ta mandžurija

Zanimljiv politički triler. Iako ako vam baš i ne ide politika nije preporučljivo gledati bez da vam neko sve objašnjava sa strane. Kao triler, definitivno uzbudljiv. Jedino ne volim politiku pa mi je s te strane malo manje zanimljiv. Ali zato je tu Denzel da spasi situaciju. I moram priznat da ne razumijem prvu scenu filma kad se jedan prizor s malo promijenjenom situacijom prikazuje nekoliko puta za redom, al ok. O filmu ukratko-atentat na poznate političare i utjecajne ljude kojemu prethodi puno psihološkog mučenja i mrcvarenja američkih vojnika, a iza svega se krije velika korporacija koja mlati lovu i ima moć ...bla bla

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ah, ta politika......

Zanimljiv politički "SF" o prijevaram,lažima i pranju mozga(hmm,kao da opisujem program jedne od hrvatskih političkih stranaka). Orginalni Manžurijski kandidat iz 1962,redatelja Johna Frankenheimera je do danas doživio i kultni status,zahvaljujuči skevenci atentata na predsjednika,koja je za tadašnje doba bila (pre)kontroverzna.Ja nažalost nisam imao prilike gledati taj orginal,ili se ne sječam da sam ga gledao,pa nemogu raditi neke usporedbe između tog i ovog Manžurijskog Kandidata. Ali kao orginal,tako i remake se može pohvaliti sa talentiranim i cjenjenim redateljem Jonathan Demmeom,koji se je proslavio sad več također kultnim filmom Kad Jaganjci Utihnu. Film krase njegova odlična i prilično smirena režija,te odlična,zanimljiva modernizirana priča i odlična gluma troje glavnih glumaca.Oni su ujedno i največi plus ovoga filma,največi minus mu je možda malo predugo trajanje(129 min,moglo je to i krače)pa zato ima malo prespor ritam. Posebne pohvale idu odličnom Liev Schreiberu,koji je ostalima uspio ukrasti skoro svaku scenu,no Meryl Streep mu je uspješno parirala,glumeći hladnokrvnu i ciničnu senatoricu i njegovu majku.Nebih ni Denzela proglasio lošim,ali svakako je lošiji od njih dvoje u svojoj izvedbi. Iznenadio me je rasplet priče tj. kraj,no neču vam ga sad ispričati,pogledajte film,nije remek dijelo,ali neče vas ostaviti ni razočaranim nakon odgledanog. Buđet ovog filma je bio 80-ak mil $,što me posebno čudi jer nema nikakvih specijalnih efekata,zaradio je malo manje od uloženog,oko 65 Mil.$.No nije loše s ozirom da se radi o političkom trileru, a taj žanr zan biti zamoran i dosadan,doduše i ovaj film na momente pati od toga,ali je to ipak zamjetno manje vidljivo. Dakle nije loše,samo da je malo krače i uzbudljivije,no dobre glumačke izvedbe osiguravaju sigurnu "zabavu". Svakako preporučam,barem za jedno gledanje.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dobro

Za razliku od trilera sa sličnim sadržajem, ovaj odudara u pozitivnom smislu. Sve što bi neki triler trebao imati, on ima: napetost, dobri glumci i režija. To je uvijek dovoljno za dobar film. Preporuka.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ok

nije kao orginala ali je sasvim dobro prilagodjen danasnjem vremenu, i naravno denzel je po starom dobrom...izvrstan

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dobar politički triler

Jako dobar politički triler starog (dobro, ne baš toliko starog ali ga dugo nije bilo pa...) Demmea. Odličan redatelj, sjajni glumci, intrigantan scenarij i film ne može biti loš. Nije neko remek-djelo, ali ćete ostati budni uz ovaj film i napeto čekati kako će se ova zavjera riješiti. Demme jako dobro kontrolira film jednom umjerenom režijom, tempa klasičnog za ovakav žanr, dok su glumci zaista sjajni - Washington, Streepova i posebice Schreiber koji je ovom ulogom pokazao da bi trebao dobivati razvikanije uloge (možda da promijeni ime...) Jer preuzeti film ispred ovakvih glumačkih imena nije baš lako. No, eto prilično dobar film koji će vam popdne ili predvečerje učiniti ugodnijim - a što se tiče provokativnosti zbog teme - ne otkriva nam ništa što već ne znamo. Ocjena:4.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dobar

Iako Je Malo Previse Napucan Nije Los Jest Da Je Malo Nastran

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju