Noć glupih mrtvaca

Hodam sad kao zombi

Mlađahni britanski režiser Edgar Wright ('Hot Fuzz') potpisuje svojevrsni miks horora i komedije koja obrađuje već pomalo izlizanu foru s mrtvacima koji besciljno tumaraju, a koji su u filmskom svetu poznati kao zombiji (George A. Romero snimio čitav opus na tu temu).Shaun (Simon Pegg) je pravi gubitnik, bez jasno definisanih ciljeva u životu, pa iako se bliži 30.-oj, još uvek nije siguran šta tačno želi da napravi od svog života.Razmirice sa devojkom Liz (Kate Ashfield) postaju toliko učestale, da se i njihova emotivna veza dovodi u pitanje.Međutim kada misteriozni virus zahvati i njihov kraj, Shaun i njegov pajtos Ed (Nick Frost) suočiće se s neočekivanim problemima...Obilje crnog britanskog humora prožima radnju u kojoj se pomalo posprdno gleda na zombije (deluju zaista jadno, bedno i gotovo bezopasno), bez namere da se objasni kako je došlo do toga da horde zombija preplave ulice Londona.No to je i logično ako kažemo da se radi, u suštini, o parodiji na ove kreature (a kojih smo se nekada plašili, eh kako se vremena menjaju), uz solidne glumačke izvedbe glavnih likova, između kojih se vode jako zanimljivi dijalozi, a što celu priču odvodi u jedan urnebes.Publika je lepo prihvatila film, pa otuda i zarada od preko $13,000,000, a što je poprilična suma za tamošnje britanske filmske prilike.Nije loše, ali realno i nije nešto što će vam zadržati osmeh na licu non-stop dok traje.Nisam impresioniran, mada može da prođe (najviše zbog sjajnog Simona Pegga), pogotovo kod manje zahtevnih gledalaca.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

VRHUNSKI

Zbilja vrhunski film.Poluparodija na zombie filmove sa odličnim izvedbama svih glumaca. Najveći aduti ovog filma su režija (redatelj je zbilja maestralno odradio svoj posao)glumci i dijalozi puni crnog britanskog humora koji bi trebao svakog oduševiti.Naravno,nemojte očekivati da ćete se valjati na podu od smijeha,iako ima i takvih scena,ovo je prije svega crna komedija,a ne jedna od LAUGH OUT LOUD holywoodskih komedijica

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

OK

Pa film je zabavan. Komedija koja vas katkad drži napetim, ne previše, ali ipak drži. Može se nasmijat na onaj klasični britanski humor što ili volite ili ne... ako volite, pogledajte film

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Osvježenje

Nisam ljubitelj britanskih filmova ali ovaj film mi se svidio. Ispočetka djeluje zbunjujuće - ne znaš jel komedija ili neka drama. Kako se radnja polako odmotava postaje sve laganiji i zabavniji za gledat. Mislim prvih pola sata film je bio naporan - zbog toga što nije imao veze s zombijima neko o nekakvim muško-ženskim razmiricama i odnosima. Kada su polako u film počeli nailaziti zomiji - jedan po jedan, film je postao skroz zabavan. Jako mi se svidjela režija i kamera koja je nekako virtuozna - vidi se da su išli u detalje. Kasnije film je bitka za preživljavanje i tu se dobiva oječaj da se radi o zbilja dobrom i osvježavajućem filmu - koji ismijava sve filmove s ovom tematikom. Filmu ne fali ni krvi, ima tu i britkih smiješnih dijaloza. Humor je tipičan britanski ali ima neki praznih dijaloga kao i razvučenih kadrova i nekih neinvetivnih scena. Nakon odgledanog filma shvatio sam da se radi o dobrom filmu kojeg svakako treba pogledati i ne posustati zbog pomalo napornog početka kao što je to bio slučaj sa ovom anatih.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

KeK!!!

ovako ja nisam gledao cijelog ovaj film samo sam pocetak i odma mi se svidio fil film nije uopce sranje jebo vas ko to misli treba takvih vise filmova napraviti mozda nekoga ne nasmije ali mene je i et istina je da bar izade novi dio!!!

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

odlično!

Shaun of the Dead, Shaun of the Dead, ... spomenuo bi mi dečko svaki put kad sam ga pitala koji ćemo film gledati, sve do tog dana, nekog prije mjesec dana :) kad smo konačno gledali ovaj film. On me, naravno, nije dočekao jer ga je zanimalo o čemu se radi, a meni je bilo svejedno budući da nisam imala pojma ništa o filmu - nisam čak ni čula za njega! ALI, veliko ali, jer je film odmah mogu reći - odličan! Ima zanimljiv početak i prvo se ne zna o čemu se radi, čak mi smrdi na neki laganu britanski dramicu, ali ugodnog li iznenađenja - odjednom se pojavljuju ultra spori zombiji koji su tako smiješni i jezivi u isto vrijeme da sam uživala u ovoj čudnoj kombinaciji suprotnih dojmova. Svakako pogledati!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ZA ....

JEDNOG DANA PROČITALA SAM U FILMSKOM MAGAZINU DA U VIDEOTEKE DOLAZI"NOĆ GLUPIH MRTVACA". BILA SAM ODUŠEVLJENA!(ZBOG TOGA ŠTO MI SE PREMA SLIKAMA FILM ČINIO KOMIČNIM! NA DVD - U JE BIO VANI, PA SAM UZELA KASETU. JEDVA SAM ČEKALA DA DOÐEM KUČI! UPALILA SAM VIDEO, GLEDALA POLA SATA I ..... UGASILA! TO NIJE HOROR KOMEDIJA! A KAMOLI ODLIČNA! NI U JEDNOM TRENUTKU SE NISAM NASMIJALA. DOBRO, MOŽDA JESAM. ALI, VJERUJTE VAMA NE BI TO BILO SMIJEŠNO! FILM JE KATASTROFALAN! MOLIM TE BOŽE, ZAŠTO SI DOZVOLIO DA GA NAPRAVE! A TEK GLUMCI! MJESTA RADNJE! uužasno! VJERUJTE MI, I NE POSUÐUJTE 0VAJ FILM, ALI AKO ĆETE IPAK, UPOZORAVAM VAS: FILM JE UUŽASAAAAAN!

Ocjena recenzije: 0.86 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

samo se nadam....

ovaj film, ko film... (za nasmijat one koji su vec jaaako drobro preraspolozeni (pre-prije nego kaj su poceli gledat) samo se nadam da necemo opet dobiti jos dva nastavka o njemu kao sto nam se to desilo i s Mrak filmom

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju