Planet tame

You're not afraid of the dark,aren't you?

To mi je jedna od najboljih rečenica u cijelom filmu.Još jedan odličan SF triler u kojem glumi odličan Vin Diesel.Drugi glumci nisu toliko poznati,ali njihova gluma je skroz solidna.Film je stvarno napet do kraja.Odlični snimljene borbe između Vina i onih stvorenja. Film jednostavno morate pogledati jer je stvarno čista petica!

Ocjena recenzije: 4.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Drži vodu....

Jedan od rijetkih filmova koji na malo drugačiji način prikazuju svemir, svemirske pustolovine i sve ostalu što je karakteristično za SF kao filmski žanr...Film na jako inventivan način dočarava život na planeti , ljudožderska čudovišta i samu atmosferu...Međutim propusta je dosta, digitalni efekti su jako vidljivi no to ne umanjuje puno samu priču filma....No, ona je zaista malo čudna...Vin Diesel kao kriminalac i drži cijelu strukturu filma, nosi zapravo cijeli film na svojim plećima . No zaista je bedasto što se baš brod sruši u taj milenijski trenutak kada se mjeseci poklapaju i kada nastaje tama na planetu i što baš on jedini vidi kroz tamu....Malo priglupo i naivno..No pređimo preko tih propusta i pred nama je jedno zanimljivo djelce koje će zasigurno zadovoljiti sve ljubitelje ovog žanra....Ostali, potražite neki drugi film...

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

odlicno

Još jedan od filmova u kojima glumi legendarni Vin Diesel. Još jedan SF. I ovaj puta glumi negativca, zanimljivo, to mu i pristaje uz glas :) Radnja se događa pedesetak-stotinjak godina u budućnosti, a u centru pažnje je svemirski brod / teretnjak koji prevozi četrdesetak ljudi među kojima je i zatvorenik na veoma lošem glasu, Riddick. Kako je putovanje dugo, putnici spavaju u komorama. Nekih desetak sati od polaska, brod zapinje u asteroidnom polju. Asteroidi veličine kamenčića probiju trup te svojom silinom ubiju kapetana, a buđenje posade je jedina naredba koju računalo može zadati. Pilotkinja ubrzo shvaća da brod pada na neki planet, što je bilo nemoguće zaustaviti. Da bi održala ravnotežu, izbacuje 80% dijelova broda pa tako i dio gdje se nalaze putnici. Svi zbunjeni i neraspoloženi, ne znaju ni gdje su ni zašto su tu, a najveći strah i zadaje prisutnost Riddicka. Ali uskoro će se uvjeriti da je Riddick njihov najbolji i jedini čuvar u blizini. Jer nije Riddick onaj kojeg se trebaju bojati, barem ne na ovom planetu gdje su. Film je veoma zanimljiv i nepredvidljiv, pun akcije, ali i horora ;) Pa ipak se film zove 'Planet tame'. Ipak ;) Kad sam ga počeo gledati, mislio sam da je to još jedan od onih filmova, koje ću pogledati, a za par dana zaboraviti kako se zove, ali kako možete zaključiti, film je ispunio moja očekivanja. Vin Diesel i ovaj puta je odigrao jako dobru ulogu u svemu tome, svojim izgledom, glasom i svojim talentom. Nitko ga drugi nije mogao zamijeniti. Dieselovi su filmovi ipak cijenjeni, a to vrijedi i za ovoga. Ne nedostaje ni vizualnih efekata, ni dobrog zvuka, ni boljih glumaca, film je uspio ostvariti ono što je mogao ostvariti. Vin Diesel će vas držati pred ekranom od početka do kraja, i nećete požaliti. Ja nisam.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju