Ratovi zvijezda: Epizoda III - Osveta Sitha

Najbolji Star Wars!

Od svih ovaj nastavak je najbolji, ima najbolje efekte i najbolju priču. Mislim da je dovoljno to što Anakin postaje Darth Vader :)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dobar DVD film

Ma sto dobar :) odlican film, puno akcije puno tehnologija i puno macevanja. Bas onako kako je bilo i najavljeno. I na samom kraju cekajuci da cujemo disanje i glas :) odlicno. Zvuk je odlican, sve je odlicno ali sta drugo ocekivat i reci za ovakav film. HR DVD izdanje prilicno dobro ocjena 4.5

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vader is born

Ovim filmom završena je i kompletirana najpoznatija svemirska saga, i to na odličan način. Iako je Lucas najavio da postoji 7.,8., i 9. epizoda sumnjam da će ikada biti snimljenje (možda ih snimi netko drugi uz blagoslov Lucasa, ali ne vjerujem da će nekome dati da se igra sa njegovim životnim djelom) 1. i 2. epizoda su me u neku ruku razočarale, jer sam očekivao filmove na razini prijašnih uradaka pogotovo zbog tehnologije koja je Lucasu omogućavala da napravi sve ono što nije mogao sa prvim filmovima. Ispostavilo se da se Lucas malo izgubio u svemu tome te da su priča i likovi svrha efektima, a ne obrnuto. Zbog toga Lucas uspjeh 1. i 2. epizode najviše može zahvaliti kredibilitetu kojeg je stekao sa prvim filmovima. Međutim, u Osveti Sitha Lucas se vratio sa stilom i snimio film u rangu sa 3.,4. i 5. epizodom. Priča je konačno stavljena u prvi plan i objašnjen je svaki detalj na kojem se temelji 4. epizoda. Pogotovo transformacija Anakina u Darth Vadera, propast Republike i reda Jedija. Jedina zamjerka je izbor Christiensena za glavnu ulogu, koji ipak nije dovoljno jak da iznese takav lik i film.

Ocjena recenzije: 2.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

portret društva

Komentirati ovaj film bez osvrta na cijelokupni serijal je nemoguće. Kao prvo treba reći da ovaj serijal je zamišljen kao S.F. ali to je ustvari bajka(fantazija) za veliku "djecu",tako da tehnološkim razvojem u 2000itim godinama nije čudna pojava (napredak)raznoraznih "plišanih" likova koji su u centru izlaganja svih negativnih kritika. No u posljednjem nastavku Lukas se odmaknuo od ustaljene šablone te je dao novu dimenziju serijalu koji je stvorio ili koji ga je stvorio. U Osveti Sitha portret društva(onog stvarnog) izlazi na vidjelo iako se poanta protezala cijelim serijalom, borba za vlast, moč,iluzije o grandioznosti. O samom tehnološkom aspektu filma bilo bi suvišno pisati budući daje film vizualno i zvučno savršen. Sama priča iako nije za "sva vremena" i prilično je predvidiva savršeno zaokružuje radnju kompletnog serijala. Još za kraj preporučam da u videotekama iznajmite svih 6 epizoda te ih pogledate u redu tek onda sva ljepota ovih filmova izlazi na vidjelo.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zatvoren krug

Jeah, krug je konačno zatvoren i stvari su sjele na svoje mjesto. Sve je objašnjeno i povezano u cjelinu. Šta rači nego da me film oduševio. NAkon prve i druge epizode nisam očekivao ovako dobar uradak. JE fan sam SW,a na strarim sam epizodoma koje sam imao na piratskom VHS-u odrastao i pregledao sam ih toliko puta da su se kazetre potrošile. Mrak mraka. Netko je rekao da je scena sa ubojstvom djece neprimjerena ali mislim da je tom scenom napravljena ravnoteža i prikazan njegov konalni prelazak na stranu zla. AKo može poubijati dječicu zato što su pripadnici neke skupine može sve. Neznam da li vi tu vidite nekakve paralele ali ja ih vidim u jednom ratu prije kojih 60-ak godina i tadašnjim objstvima isto dječice. Sam prelaz i mržnja u očima tj postanak Dartha je prijazan genijalno. Iz Anakinovih očiju isijava mržnja prema starom prijatelju.Perfekcija. Početna scena borbe. Odlično.BItke kao takve su konfuzne i odvijaju se bez nekakvog reda,a to je ovdje prikazano. Scena ispalčjivanja topovskih hitaca s dva broda jedan na drugi neodoljivo podsječa na filmove gdje su bile borbe jedrenjaka.Mislim na ono paralelno mimoilaženje.Ludilo. A da o scenama i glazbi prilikom ubijanja viteza Jedija ne govorim. Oduševilo me. Uglavnom uz epizodu V najbolji nastavak. Nadam se da će se Lucas predomisliti i napraviti epizode 7,8 i 9.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kraj jedne priče

Baš se nekako poklopilo s mojim 30-im rođendanom, legenda duga 28 godina dolazi svome kraju. Kako biti objektivan i ocijeniti sagu koja te pratila kroz djetinjstvo, i pomalo razočarala u povratku krajem dvedestih. Pamtim davnu pretpremijeru "Imperije" jedne jesenje večeri 1981 u 22 sata u kinu "Kozara", koju danas gledam kao početnu točku vlastite filmofilije. I za nevjerovat je, ali je Lucas uspio skupiti sve ostatke svog talenta, rasturenog na puku komercijalnost i snimio zaista dobar i ozbiljan film. Da se razumijemo, gluma nije bogznašto, Christensen nije loš, ali je raskrinkavanje Palpatinea kao imperatora remek-djelo sjajnog Iana McDiarmida. Začudno dobro je Lucas opisao situaciju u kojoj čovjek vođen plemenitim namjerama gubi orjentaciju i odlazi stranputicom na tamnu stranu koja mu se čini pragmatičnijom i dostupnijom. Strah i mržnja pobjeđuju, i ni prijatelji ni voljena žena ne mogu ga više vratiti. Paralelna monataža Anakinove fizičke transformacije i Amidalinog kobnog poroda spada u bolje Lucasove režijske trenutke, a u filmu ima ponešto citata iz drugih filmova. Možda se samo meni čini ali prvi koraci Dartha Vadera podsjećaju na davnog "Frankensteina" Jamesa Whalea. Ima toga još, samo treba detaljnije gledati. Mnoge su stvari sjele na svoje mjesto u serijalu, i još je bitno da je ovo film koji nije za klince. Nema medvjedića i smiješnih likova poput Jar-Jar Binksa. Subplotovi s dobro ukomponirani i film drži koncentraciju tokom cijelog trajanja. Ali što ja sve ovo trkeljam, pa teško mogu biti objektivan kad ocjenjujem ovaj film. Ostavimo to kao neocjenjivo. Nadam se samo da Lucas neće snimati daljnje nastavke (a ni TV serija me ne zanima) i iskorištavati ovu zaokruženu priču. Kao što počinje trailer razočaravajuće "Fantomske prijetnje", svaka generacija ima legendu. Ovo je bila jedna od legendi moje generacije. Moja je generacija sada odrasla. Ova je priča sada završena.

Ocjena recenzije: 3.14 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jako,jako dobro

odličan film,efekti fenomenalni,radnja dobra,najmračniji od svih dijelova.Kroz cijeli film se pokazivaju veze na Posljednju nadu(1 od starije triologije)Šteta što nema Han Sola kad su već čupavci tu

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ratovi zvijezda no.3

Prvo nisam imala pojma što je to i čemu cijela zbrka, strka i uživanje, nekima negodovanje, uglavnom i puno buke oko običnog filma. Pogledala sam jedan, zainteresirao me i zarazio s mačevima. Pogledala sam drugi, znatiželja je rasla. Načula sam neke priče o nastavcima, dijelovima, rascjepkana priča ide od kraja ... bla bla bla. Iako nisam počela tako, mislim da ovaj film i sve njegove dijelove treba pogledati! Jedino što vam se može dogoditi je da vam neke maske budu presmiješne ili da se kao i velik dio svijeta zarazite Silom i napunite midiklorijanima za sljedeću epizodu! Svakako pogledajte jer su o ovom filmu sve riječi suvišne!

Ocjena recenzije: 2.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

druga strana ulice - episode III

Kako reći nešto objektivno o filmu, odnosno o cijeloj priči koja je postala globalni fenomen a da ne uvrijedim nekoga?Teško. Svi znamo kako je prva epizoda čisto smeće, osim za one mlađe od 14, druga je bila nešto bolja (ipak se Yoda gazia), ali nije to bia neki pomak koji su svi očekivali.Kao "osrednji" fanatik stvarno sam bia razočaran u prve dvi epizode, i iskreno san se nadao da će se episode III za to iskupiti, i još više od toga.Da li se to desilo, kratko rečeno za mene NE.Lucas je fenomenalan redatelj, talentom uz bok Spielbergu i Coppoli, kao jedan od najvećih ikad.Ali da li je i jednako tako dobar scenarist, malo ko bi se složio, a taj bi lagao.Lucas u trećem dijelu ustvari dokazuje da možeš i stavit i 2000 specijalnih efekata ali ako film nema dobru priču, scenarij, dijalog između likova; nije to to.Je ali anakin se tu pretvara u darth vadera, i svi jedi-aji budu ubijeni- već ćujem kako drugi govore, ali pazite priču, anakinova žena padme dok razgovara sa anakinom ne vidi njemu na licu da je on upravo pobia 30 ljudi i između toga 10 djece, to je nažalost samo jedan od primjera iz ove svemirske grčke tragedije. Razgovori između likova su jedan veliki klišej, i Lucas izgleda ne može tome odoljeti.Zašto je film dobia tako visoku ocjenu u kritičara, koji su otvorili vrata široj publici; pretpostavljam da su svi manje više ocjenjivali film u kategoriji star wars film, jer Episode III u toj kategoriji je stvarno dobar film, mogli bi reć, ako ne bolji od Episode V od bar jednak njoj, a to je velika stvar.Ali ako Episode III gledate izvan te kategorije, on je samo jedan običan film sa neobično lijepim vizualnim efektima.Usporedite li prvu star wars triologiju sa triologijom gospodara prstenova,stvari će vam biti jasne.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

vise puta

imala sam tu nesrecu da kad samisla gledati poredm mene je sjedio neki veliki obozavatelj trilogije kojem je ovo bio n-ti put da gleda film i znao je sav tekst napamet. (inace, isla sam u prvom tjednu prikazivanja) Koliko god da sam bila ljuta na tog tipa ipak mi nije pokvario dozivljaj. Na kraju sam i sama zakljucila da je to film koji se mora pogledati vise puta. :-)

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Gotovo je...

Eto, nakon 3 desetljeca i 6 filmova, izgleda da je saga gotova. Iako ce se snimat neke serije, sto animirane sto igrane, pretpostavljam da se Lucas vise nece predomislit i snimit jos filmova. Sto rec o filmu, tesko je usporedjivat nove sa starima, pa stariji smo 20 godina od kad smo gledali prve dijelove, a oni koji danas po prvi put vide originale, to vise nije to. Sve u svemu, mislim da je ovaj dio puno bolji od epizode 1 i 2. Skoro u svakom aspektu. Uopce se ne moze mjeriti sa onom prvom gdje je Jar Jar i Anakin ko klinac koji vozi pod utrke. O dijalozima i nekoj mudrosti nemam sto za rec, to je ionako uvijek bilo sporedno. Ali film je veoma uspjesno napravio most izmedju novih i starih dijelova, sve je savrseno sjelo na svoje mjesto. Jedan smijesan detalj je dok wookie leti na lijani ispusta cisti tarzanov krik! :-) Efekti su genijalni, napokon ima i dovoljno akcije za sve fanove, pogotovo light saber borbi. I sto posebno veseli, jedan od rijetkih filmova gdje nema happy enda i zlo pobjedjuje. ;-) Steta sto je gotovo...

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dark side

Iako nisam freak Star Warsa, i ne pratim religiozno što Lucas radi, ili je radio, pogledala sam sve epizode. I moram reći da su mi 4., 5. i 6. bolje nego prve tri. Mislim da genijalnost Lucasa nije upitna te sama njegova vizija i "čekanje na tehnologiju" zavrijeđuje poštovanje. A što se tiče Osvete Sitha rekla bi da je film odličan. Od-do. Gluma, animacija, fajt. Ne mogu izdvojiti nijednu scenu. Ma ima nešto privlačno u toj mračnoj strani. Nema se puno za reći osim - pogledati - bili vi fanovi SW-a, ZF ili ne.

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

u stilu ovog vremena

Nema više onog štiha koji je nosila prethodna trilogija. Sve je ubrzano, bez duše, nabacano, a likovi nezanimljivi (gdje je stari dobri Han Solo...) A način na koji je Anakin postao Darth Vader ne da nije uvjerljiv nego je čak i uvredljiv za 'Force'.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dosadni kljucaroši

stvarno mi vec idu na zivce ljudi koji nikad nisu zadovoljni određenim filmom.uvijek postoji nesto sto se njima ne sviđa,sto je trebalo drukcije obraditi i uvijek su krivi jadni redatelji sto se njima film ne sviđa.sto se tice osvete sitha,koji stvarno nije los film i ja sam uzivala gledajuci ga,mracan je,tuzan iako ima neke zamjerke,valjda ce uvijek postojati ljudi kojima se ne sviđa.ono sto oni ne kuze jest da film nije napravljen da se njima svidi svaki kadar nego da uzivaju u zaokruzenoj prici o darthu vaderu.ako su fantomska prijetnja i klonovi napadaju zasluzili prigovore,epizoda III svakako nije i ako cete otici u kino s nekakvim predrasudama bolje da ne date tih 20 kuna nago da budete optereceni time sto vjecni pesimisti imaju reci.a ja lucasu skidam kapu jer sam tih dva sata u kinu uzivala i otisla bi opet.neke filmove jednostavno volite gledati

Ocjena recenzije: 1.63 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Yes master...

...je ono sto moramo reci Georgeu, jer uz sve pozitivne i negativne strane ovog treceg dijela, nemozemo ne priznati da je sve doslo svom logicnom kraju, tj. SW saga je ovim postala legitimna. Vracam se u proslost. Kao 16-godisnjak, u Londonu, 1978 god, kino ODEON - Leichester square, gledao sam prvi /cetvrti/ dio. Dozivljaj kakav je tesko ovdje opisati, te ovo navodim samo kao ilustraciju, koliko traje moje druzenje sa Ratovima. Naravno da sam bio ocaran dvoranom i zvucnim efektima koji su nam onda bili totalni science fiction iz perspektive Zgb i svega ostalog. I tu je jednim dijelom zapocela moja ljubav prema filmu, a ne samo zanru. Zato, gledajuci u kinu Osvetu Sitha, prozivljavam neka stara sjecanja i ponovo dozivljavam svu caroliju Lucasove bajke. Vizualno je film doveden do vrha danasnjih -CGI-mogucnosti.Od glume se nije ni ocekivalo vise od prosjecnosti, jer glavni likovi u bajkama nikad nisu ljudi. Jednostavno, cekalo se da sve kockice sjednu na svoje mjesto, a ja sam cekao da cujem glas J.E. Jonesa - Darth Vadera : Yes Master ! I jos za kraj mala primjedba, ali moje kceri - dvanajstgodisnjakinje. Kad sam je pitao dali zeli ici gledati Epizodu III, odgovorila je kako ce pricekati da sve izade u kompletu na DVD, jer nemoze sad napreskokce pohvatati cijelu nit price... STAR WARS forever !

Ocjena recenzije: 2.4 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ozbiljan udarac za SF filmove

Ratovi zvijezda i Imperija bili su izvrsni i napravili su prekretnicu u produkciji SF filmova. Osim specijalnih efekata, filmovi su imali i ono "nešto". Fantomska prijetnja ocjenjena je lošijom od Povratka jedija. Film je spasila jedino pojava Darth Maula i scena borbe. Napad klonova je ipak donio neizvjesnost, mističnu pojavu vojske klonova, a film obilježava scena kada Count Dooku predlaže Obi-Wan Kenobiju da zajedno svrgnu gospodara Sitha. Logika je jasna - tamna strana živi na neprestalnoj borbi za vlast njezinih zatočenika. Prisjetimo se ključne scene u Imperiji kad Darth Vader predlaže sinu da zajedno svrgnu cara. Treći nastavak Osveta Sitha obećavao je puno, ali nije ostvario ništa. Film se ne čini mračnim, nema niti jedne stvarne dramske neizvjesnosti, a kamoli tragedije zbog koje bi netko prešao na tamnu stranu. Scene borbi su loše, a posebno ona početna u kojoj nema strateških ili taktičkih nadmudrivanja. Borbe laserskim mačevima su nezanimljive, pogotovo kada Palpatine uzme svoj u ruke. Svemoćna faca uspije smaknuti tri jedija za tri sekunde, ali onda poklekne kad ga Windu stjera u kut. I tko još da povjeruje u neograničene moći cara? Ako je tako moćan kao što tvrdi Anakinu (dat ću ti moć da spasiš voljenu), onda ga niti čitava armija jedija ne bi mogla pobijediti. Zar je Anakin toliko glup da to ne shvaća? Lucas je toliko vremena potrošio na svoja tehnološka čuda da je potpuno izgubio osjećaj za radnju. Darth Vader u jednoj sceni upozorava generale da se ne oslanjaju na svoj "tehnološki teror" - Zvijezdu smrti. Na kraju se Zvijezda smrti raspala isto kao i Lucasova sposobnost da napravi pristojan film. Već se u Povratku jedija vidjelo da nešto ne štima. Pojava suvišnih likova koji troše dragocjeno filmsko vrijeme bio je znak da je kreatoru ponestalo ideja. Ili možda nešto još gore? Pojavile su se kompjuterske igre, a za to je trebalo stvoriti i nove likove, oružja i lokacije. Nadam se da nisam u pravu, ali ako jesam, onda je to zabrinjavajuće za SF žanr.

Ocjena recenzije: 2.43 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

The force is not longer whit you George!!

Neznam, sad kad gledam na cijeli taj Star Wars projekt, možda bi Lucasu bilo bolje da je umjesto da snimi priquele, napisao i izdao romane ili stripove za prva i zadnja tri djela nego da je ovako oblatio Star Warse sa ovim novim epizodama.Nakon odgledanog ovog zadnjeg dijela ostao sam "blago" razočaran.Nije loš ali nije ni dobar, koga krivit, a vjerovatno Lucasa.Bilo je bolje dok su mu drugi pisali scenarije , jer ovaj scenarij koji je on napisao je loš, ali nije loša priča nego dijalozi su užasni, patetični i bez smisla.Loša gluma Haydena Christensena, frajer toliko pokušava biti cool i opak, radeči ljutitu facu i govoreči što dublje može da to ispada smiješno, nisam ga mogao zamisliti kao Darth Vadera tj uništio mi je sliku o Vaderu kao ultimativnom svemirskom negativcu.A što se tiče scene sa djecom, pa ljudi ta scena pokazuj koliko je on zaglibio na tamnu stranu, i koliko je zao, zato ne vidim razloga da nebude u filmu.Zatim mi je smetao humor na silu, naime nakon što bi Obi-Wan ili Anakin ubiju nekog moraju provaliti neki glupi štos koji uopšte ne paše tu, a da ne spominjem droide koji ispuštaju glupe i iritantnr zvukve da bi bili smiješni, e pa nisu.A ni efekti nisu nešto spektakularno i realno kao što je netko napisao, još uvijek se vide da su CGI, pogledajte Svemirske Vojnike(jedinicu naravno) pa čete vidjeti realne efekte.U cjelom filmu fali mi spektakularnosti koju su imali stari djelovi, a čak ja i drugi dio uspio to postiči.Borba na kraju nije ništa posebno, bolja mi je bila borba sa Darth Maulom u prvom dijelu, oni lebde na nekakvim droidima pola metra iznad lave i bora se, ma daj.Jedino mogu pohvaliti McGregora i McDiarida u ulozi Palpatina, ni Portmanica se nije baš iskazala, pa bolje Yoda glumi od nje i Haydena, a ni fajtovi mu nisu loši.Zadnjih 10min mi je još bilo najbolje od svega, i ne samo zbog pojave Vadera več cijeli film odjedamput dobije onaj štih starih Star Warsa, uniforme , zvijezda smrti,a radnja Nove Nade se odvija 20 god od sada.Solidno

Ocjena recenzije: 2.43 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Gotovo.....

Premda malo kasnim sa recenzijom filma jer već igra u kinima tjedan dana, smatram da mnogi ipak nisu dobili ono što su očekivali. Što reći o filmu? Prvo. Da nije bilo uvodne glazbe vjerojatno bih zaboravio da gledam "Ratove Zvijezda" jer film kao cjelina ipak su me maalo razočarali. Ocjena:3. no, ne trčimo pred rudo. Ne znam za druge, ali dinamika i energija filma je jednostavno blijedila svakim trenom kako je film sezao prema kraju i premda je priča imala smisao i određene scene su dale naslutiti što će se zbiti, moram priznati da nisam bio baš zaintrigiran filmom za koji su svi rekli da će biti jedan od najboljih. Drugo. U samom filmu se gubi onaj osjećaj "Star Wars" kao kad na početku krene muzika. takav je nekad bio serijal. Kao kad slušate tu glazbu. I sada je taj osjećaj jednostanvo nestao. I dok gledate film ne osjećate ništa, kao da ste uzalud došli i onda najednom samo načulite uši, gotovo možete osjetiti onu staru energiju serijala i jedva čekate što će biti...( jer ako ste pretpostavili)..govorim o zadnjoj sceni. Borba. Anakin i Obi-wan. Yoda i car. Takvu sličnu energiju sam zadnji puta osjetio kada sam prvi puta kao klinac gledao Star Warse, kada sam gledao Indianu Jonesa. Spielberg... Možda će me netko smatrati ludim no posljednja scena u filmu je upravo ona koja je vizualno najbolje predočena, borbeno najatraktivnija i nema veze sa dinamikom cjelokupnog filma. ta scena ima ono nešto što je trebalo cjelokupnoj novoj trilogiji. Ta scena u očima svih dostojna je prave Star Wars trilogije. I zaslužuje posebnu ocjenu od cijelog filma. 5+. jer je bila sve ono što smo očekivali...tako da je konačna ocjena filma 4. Ali bez te scene....

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

NE IDE TO....

Nakon katastrofalnih Klonova, George Lucas se opet vraća i to u trijumfalnom stilu. Sve puca od efekata, svjetlećih mačeva i ostalih specijaliteta kojima nas on fila već jako puno godina. Gledala sam film u samoj premijeri (ne onoj svečanoj, nego za običan puk) i priznajem da sam bila uzbuđena ko maleno dijete kad je počela poznata muzika i kad je publika počela spontano pljeskati. Nažalost, pljesak se čuao samo na početku. Ja znam da postoje ludi fanovi koji će obožavati ovaj film bez obzira kakv on bio, ali nadam se da će bar u dubini svoje duše priznati da su očekivali nešto bolje...da se bar gospodin Lucas potrudio snimiti nešto za svoje najveće fanove, a ne za svoje najveće potrošače. Dakle, što ne valja? Prvenstveno, odabir glavnog glumca. Taj mali Hayden je toliko neuvjerljiv da mi ga sve dođe žao..pogotovo u ljubavnim scenama sa Padme koja je ovdje svedena na plačljivi sporedni lik. I budimo realni, svi prigovaraju na klišejiziranim dijalozima, al jednostavno cijeli taj opus je pun klišeja tipa " neka sila bude s tobom" koji su ove filmove učinili poznatima. Najviše što mene smeta je užasno neuvjerljiva gluma i potpuno hladni odnos između Padme i Anakina. Budimo realni, ta bi ljubav trebala biti tako jaka da njega natjera na Mračnu stranu al emocija i strasti i ljubavi nema. To što on njoj kaže "Volim te" tisuću puta,me uopće nije dirnulo jer joj je isto tako mogao reći "Kupi mi pljuge" a isti bi učinak imalo. Nadam se da je su sve epizode završile i da nećemo morati gledati za 20 godina: STAR WARS:Unuci Lukea Skywalkera ili nešto slično. P.S. Ako vam je malo do Star Warsa na jedan otkačeni način, OBAVEZNO pogledajte Spaceballs..film je presmiješan :-)

Ocjena recenzije: 2.4 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Saga je završena!

Film jednostavno morate pogledati!!!Nekima se neće svidjeti,ali meni je film za 5!Fanovi sigurno neće biti razočarani,gledatelji željni akcije isto! Radnja započinje tri godine nakon bitke na Genosisu. Ratovi klonova bliže se kraju. Republika se zadnjim snagama bori za opstanak, te šalje novoimenovanog generala Obi-Wan Kenobija da uništi vođe Separatista Count Dookua i generala Grievousa. Za to se vrijeme korumpirani kancelar Palpatine proglasio carem i odlučio uništiti sve koji mu stoje na putu. U prvom redu Jedije. Shvativši koliko mu snaga jednog od najjačih Jedija može biti od koristi, odluči mladog Anakina Skywalkera izmanipulirati na svoju stranu. Anakin se okreće zloj strani sile i postaje Darth Vader. Trudna senatorica Amidala uspjeva mu pobjeći, ali novi sukob je na pomolu. U filmu je definitivno najbolje snimljen posljednji obračun učenika Anakina i učitelja Obi-Wana.Ako niste pogledali film,uzmite 25 kuna i odjurite u kino.Siguran sam da nećete požaliti!

Ocjena recenzije: 2.83 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

a kad je već morao...

fali mu stila. gle, george, milo dijete, ne možeš 2004 napravit nastavak nečeg iz 70/80. ono je bilopregenijalno, čovječe, pa komunikatori su ti gillette ženske britvice (ponosno koristim jednu) i imaš han soloa i jabbu i svi su jednostavno...savršeni. ma, ne mogu ovo ocjenjivati kao nešto vezano uz originalnu trilogiju. ovo je prosječna (ako ne ispod prosječna) svemirska pucačina s prejadnim dijalozima i onim malim papkom...joj, kako me on živcira. ma, neam što reći. dala sam mu 3. ne znam zašto. trebalo je biti 2.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Izvrsno

Kao prvo moram reci da nisam fun, ali film smatram remek-djelom. Najveci plus je izvrsna drama prelaska Anakina Skywalkera na mracnu stranu sile. Posezanje za opasnim tajnama mracnih sila s najboljim namjerama i nemogucnost neiskusnog covjeka da im se suprotstavi kad ih spozna. Specijalni efekti su izvrsni i prvi put na filmu stvarno realni. Prvi put scene napravljene racunalnog grafikom izgledaju kao da su u potpunosti snimljene kamerom na stvarnim lokacijama. Dosad su obicno takve scene imale preostre detalje bilo da su u prvom planu ili u pozadini. Svakako pogledati, svi ljubitelji filma ce uzivati!!! P.S. Procitah ostale recenzije, i neke preostre kritike su me potakle da napisem jos nekoliko pozitivnih rijeci. Jednostavno cu nabrojati sto je jos u filmu izvrsno: 1) Prelazak Anakina na mracnu stranu nije nimalo nagao, vec je ispunjen mnogim trenucima u kojima on preispituje svoje odluke, postoji nekoliko trenutaka u kojima bi neka najmanja sitnica mogla Anakina ostaviti zauvijek na dobrom putu, ali splet okolnosti u kojima prvenstveno njegova prevelika ljubav prema Padme, odvodi ga preko granice. Samo je zelio spasiti svoju ljubav... 2) Propast demokracije pod izlikom sigurnosti naroda. Kancelar preuzima sve ovlasti, i kako rece Padme: "Demokracija umire uz gromoglasan pljesak." 3) Jedna od najboljih scena na filmu ikad, Anakin i Padme, zalazak sunca nad gradom, scena bez rijeci, scena koja govori vise od bilo kojeg dijela filma. Oboje slute sto slijedi, Anakin promatra zenu koju ce izgubiti, mlado je i neiskusno srce puno strasti u njega, odbacit ce uciteljeve savjete, riskirati sve u sto vjeruje. Njegovim licem je potekla suza kojom oplakuje njihovu ljubav, Padme, i samoga sebe, jer u njegovom tijelu ce nestati osoba koju je gradio cijeli zivot. I tako bi mogao nabrajati u nedogled. Uglavnom, izvrstan film, film koji ne pociva na specijalnim efektima, jer danas specijalni efekti vise ne mogu ocarati gledatelja. Specijalni efekti u sluzbi izvrsne drame.

Ocjena recenzije: 2.8 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Lucasu, mladi Lucas te mrzi!

Čini mi se malo isforsiran. Zašto, pitate se? Okej, ako još uvik čitate, znan da nije lako spojit svi trilogije, ali jel to mora ugurat u zadnjih po ure filma, a ostatak stavit neke fajtove da bi se pohvalija koliko love on ima za uložit u film. Mislin da je to moglo bit malo bolje raspoređeno. Don't get me wrong, efekti su zakon, i oni su jedini razlog zašto je u ovoj doli kućici broj koji je u toj kućici. (ha, I made you look!) Malo mi je čudno da neko ko je namoćniji u svemiru može bit toliko jebeno glup, ka naš mladi Skywalker. Al ajde, očito je da je Samuel L. Jackson kriv jer mu nije tija reć da ne smi prić on the Dark Side. Yodini fajtovi su zakon, šteta šta nije riješija Imperatora. Jebiga, treba ti za 4, 5, 6. Ako ćemo tako svaka razumna osoba bi se zapitala zašto, ali pod milim bogom zašto, bi iko ostavija najveće zlo na svitu da se koprca u vrućem pijesku umisto da ga dokrajči?! Nema veze, ja san neka vrsta fana, pogledah sve nastavke dvaput. Nekima to i nije puno, ali zadovoljna san. Drugi dio je nekih 100 puta gori. I da! Kad budući Darth Vader kaže Padme da je lipa, nije. Ona je u toj sceni ružna. Jako.

Ocjena recenzije: 0.8 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Palalapatine

Tip ima chudno ime ali je gluma fantastična.Scena kad naglo poružni u dvoboju sa S. Jacksonom je suuuuper. I kad vikne PWER, ULTIMATE POWER je ... no comment. Ne bih se složio s komentarima da je Anakin naglo postao Vader, pa to je počelo još u predhodnom nastavku. Uglavno zlo je jako dobro prikazano! Jedino imam zam,jerke što na trenutke Christensen izgleda kao nekakav dječarac (kad govori Amidali da je sve učnio za nju). Ali inače je suuper, i scena s djecom u hramu, borba na vulkanskom planetu... sve je to fantastično. I Obi wan mu reže noge.... Obi Wan rules :-) Puno scena s onim kroničnim pušačem Grievousem su pure fun. Uvodna scena je 20 minuta čiste visokooktanske akcije, napokon prave borbe u svemiru koje smo viđali u 4. i 6. djelu. Jednostavno film je preeedobar. I Yodina borba s senatorom Papalinom je zaaaakonnnnn.. Obavezno pogledati! Lucas je napokon napravil nešto što je na tragu 4., 5. i 6.

Ocjena recenzije: 2.43 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

prestrasno!

ja zaista volim star warse. ja sam zaista htjela da mi se svidi taj film. najiskrenije. prica je vrlo tuzna i romanticna i jako, jako potencijalna... ali fuj, bljak, uzas. scenarij je pun losih kliseja tipa "oh anakin" i "noooooooouuuuuuu", padme je iz cool politicarke iz prva dva dijela postala jadna mala zenica sa zalosnim tekstom(pa ni portmanica ne moze od lose uloge stvoriti dobru), christensen, kojeg sam se silno trudila zavoljet i prihvatit kao vadera, se silno trudi imati sto dublji glas i biti sto vise cool. on je, kao, presao na tamnu stranu iz ljubavi, ali ni u jednom trenutku ja nisam vidjela ili povjerovala da on nju toliko voli. ako je ljubav prema njoj razlog prelasku tamnoj strani, i don't buy it. fala bogu na ewanu mcgregoru koji je rijedak dobar glumac u ovom filmu. ali zaboga, na kakvom to iritantnom stvorenju on jase cijelo vrijeme!? mogla bih tako unedogled, no previse volim te filmove i srce bi mi se slomilo. bilo bi bolje da se lucas nije drzao svoje digitalne tehnologije ko pijan plota nego da je unio malo duha kojeg su imala prva tri filma u ovu zalosnu posljedicu njegove tastine(digitalni yoda naprosto nema sarma, george!! nemas li ti neke prijatelje koji ti to mogu reci?!). ali ima i dobrih dijelova, definitivno je fenomenalno kad konacno stave masku darthu vaderu i on prvi put udahne.... no steta dobrog materijala, ili kako je spretno to jedan moj frend slozio: od ovih star warsa bi se dao napraviti dobar film.

Ocjena recenzije: 2.57 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Trijumf mračne strane.

Film je itekako bolji od prvog i drugog djela,ali uistinu samo pravi obožavatelji mogu uživati u završetku najveće filmske sage. Lucasu se mora prigovoriti mnoštvo stvari,kao npr.odnos Anakina i Padme koji nije uopće dobro prikazan, prebrz prelazak Anakina na lošu stranu i izričito morbidnu scenu pokoljenja mladih jedija. No, moram priznati da uz pomoć te scene stvarno se dobije predodžba mračne strane. Borba između Obija i anakina je odlično izvedena. Makar mnogi imaju pritužbe na lik Anakina, smatram da je upravo takav trebao biti, neodlučan i zaslijepljen moći. Ipak na kraju krajeva mislim da nije dovoljno razjašnjeno da li je Anakin prešao na mračnu stranu zbog ljubavi ili moći. Prikaz dobra i zla koji se bore u Anakinu savršeno je izvedeno. Što se tiče specijalnih efekata čista petica, dok kraj filma je sjajan nastavak za Novu nadu. Opet ratovi zvijezda uznemiruju glasove, ali mora se priznati koliko god ih kritizirali oni će i dalje ostati posebni slučaj koji ne kritiziramo kao i druge filmove, već kao ratove zvijezda. Ovaj nastavak je pružio dostojan završetak Najveće sage u pšovijesti filma.

Ocjena recenzije: 1.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

nelose

Dobar film s obzirom na to da se cijela radnja morala ugurat u nesto vise od 2 sata.Nepredvidiv,iako smo svi vec znali sto se mora dogoditi.Uopce me ne cudi sto je Anakin tako lako preso na onu stranu.Pa ljudi moji,ko nebi.Dobro je sto nema previse politike,to je pokvarilo 2. i 1. dio.A Anakinu se mora priznat da se malo popravio.Valjda mu ne lezi romantika.Iako onaj dio sa malom djecom je ipak previse.To mi je pokvarilo uspomenu na Vadera iz starih epizoda.Sve u svemu,film je dobar.

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Mašta radi svašta

E ovako! Ovo je film koji treba gledati kao završetak nečega što je preokrenulo filmsku industriju i umjetnost za 180 stupnjeva. Naravno, ona tri remek-djela sa sjajnim likovima su nedodirljiva za dva koja su slijedila! Dok ovaj treći, moram reći, ravnopravno se nosi sa svojom slavnom prošlošću! Zna, tu su još uvijek naivni dialozi, nemoguće neuvjerljiva ljubavna veza između glavnih likova. No,molim vas! Tko još gleda Star Wars zbog ljubavne veze i dijaloga! Pa ovo je film zbog kojega su kina ono što su danas! Jedan prekrasan vizualni i zvučni doživljaj koji vas konstantno oduševljava svojom maštovitošću! Neka mi kaže kome srce ne zaigra kada priča nestaje u tami svemira, a pojavi se veeeeliki svemirski brod, dok Williamsova glazba najavljuje nešto uzivšeno! Film oko kojega se nije stvorio jedan od najvećioh kultova 20-tog stoljeća bezveze! Lucas je čovjek nevjerovatne mašte koja u isti koš trpa grčku tragediju, skandinavsku mitologiju, SF motive, vječito pitanje dobra i zla... i to mu uvelike uspijeva! Čovjek koji je napravio najmaštovitiju sagu koja još nije viđena od Tolkienovih priča! Čitav svijet - pojmovi Sile kao nečega uzvišenog, nevidljivog, što samo najbolji pojedinci posjeduju! Ma. jebeš ga, najbolje vidiš koliko on ima mašte kada izmisli tako jebena imena (Darth Vader, Luke/anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi - najjebenije ime za junaka modernog filma)!!!! Nevjerovatno - čovjek zaslužuje veliki naklon, kapu do poda, za ono što je stvorio kroz 30-ak godina! Iako film ima svojih mana, kao uostalom svaki iz serijala, po meni ide u rang najboljeg - Imperija uzvraća udarac! Malo sam pristran, ali kada se Vader pojavio u kadru prvi put.... aaaaahhhhhhh ... jeza! Jedan od filmova zbog kojih kino postoji i na bilo koje drugom mediju bi ga bilo grijeh gledati! Ocjena: 5

Ocjena recenzije: 2.6 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

...lijepo...i pomalo romnticno ako mene pitate...

Ne znam,mozda sam ja cudna,ili cijeli svijet mozda dijeli neki drugaciji,alternativni pogled na Lucasove Ratove,ali uvijek mi se cini da iza svih tih kostima, sminke i egzoticnih imena ima nesto vise od samo potrebe da se udovolji vizuelno zahtjevnoj publici (i zaradi koji dolar).Primjerice,stvarno lijepa prica!Iskreno,nisam neki fan Ratova zvijezda,tocnije,do prije nekoliko bi se tjedana opirala svim silama da me netko pokusao nagovoriti da pogledam bilo koju od epizoda,ali,sasvim igrom slucaja (ili loseg programa na svim drugim kanaalima?)pogledala sam II.epizodu na HRT-u i iz nekog neobjasnjivog razloga odmah pozeljela pogledati i ostale,i prije nego sto sam se snasla zavrsila u kinu na Osveti Sitha. I sto reci? Pa dobro, istina je da scenarij pati od "pubertetskih dijaloga",a da je nas Anakin nesto olako presao na tamnu stranu,kao da se moze vratiti ako pozeli,pa ono,ajd zasto ne?No isto tako,istina je da su efekti spektakularni, Jediji su prekrasni dok svojim svjetlosnim macevima stite svijet od mraka,a Anakinova je moralna dilema,iako,istina, ni malo nepredvidiva,ipak dovoljna da previse osjecajnim dusicama (poput mene) u mraku izmami koju suzu...jer,sve je to zalosno..a u neku ruku i romanticno, ako mene pitate..i pitam se kako su toliki ljudi koji su sa mnom dijelili kino-dvoranu uspjeli taj "slatkasti" aspekt cijele price staviti "na ignore" i ne primjetiti da on jest,ipak,tragicni junak,sto nije nebitno u cijeloj prici...iako je velika vjerojatnost da se mnogi sa mnom nece sloziti...Mogla se doduse izbjeci ona patetika na kraju, sa scenama u kojima padme "umire od ljubavi", ali ajde, Lucas je ipak Amer, a njima je patetika u krvi...U svakom slucaju, tko trazi dubokoumman i intelektualni doprinos svjetskoj kinematografiji, moze traziti dalje..no,tko trazi dva sata odlicne zabave definitivno nece pogrijesiti film...A tko zna, mozda usput nesto naucimo od Anakina-primjerice, gdje povuci granicu izmedju ljubavi i ludosti.U svakom slucaju-May the Force be with

Ocjena recenzije: 2.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Walk on the dark side...

Ako zanemarimo (pomalo) plitku pricu i malo losiju glumu mladog Anakina (sto je bilo bolno uocljivo vec u prethodnom dijelu - kad mu majka umire, nisam bila sigurna da li place ili se smije, tuzno), Mr. Lucas je ipak napravio film koji se gleda u jednom dahu, nisam ni primjetila da je proslo dva sata. Vizualno besprijekoran film. Zvucni efekti super, jedino sto mi je i dan poslije kina odzvanjao zvuk maca u glavu... bilo ih je ipak puno. Smatram da je film, unatoc manama, ipak dobar buduci da je napokon sve objasnjeno i mislim da prigovori kako nije dobro objasnjeno zasto je Anakin postao Vader nisu na mjestu, jer se iz njegovih postupaka moze shvatiti zasto je presao- prvo iz ljubavi, a na kraju je shvatio decko da ipak voli moc. Tako je to kad si neodlucan.... a uostalom, na kraju je ipak ispunio prorocanstvo i vratio mir u galaksiju...

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dobaarrr

Filmić - dugo iščekivan. Smeta mi prebrz i prelak prijelaz Anakina na mračnu stranu. Jaadnooo. Najbolji dijelovi su borba između Obi-Wan Kenobija i generala Grievousa. A malo komedije ima u borbi Yode i lorda Vadera (poslušajte malo bolje lorda kad visi na jednoj od platformi:)). Pogledajte!!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Svem u Svemu jako dobar film

ja sam velika obožavateljica Zvjezdanih ratova. Film mi se veoma svidio posebno specijalni efekti. Pošto smo taj film jako dugo čekali neki ga smatraju razočaravajući a za mene je upravo suprotno. jedino što mi se nelogično učinilo je to što je Anikin u borbi s Obi-Vanom izgubio oba dvije noge i ruku, zatim ga je lava spržila i on je ostao živ. Ali kada se film pogleda kao cjelokupan zapravo je vrlo dobar.

Ocjena recenzije: 0.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

razočaravajuće

sve u svemu je dobro...gledajuci kroz cijelu triologiju, tj. i slijedecih 3 filma koji slijede...ali nesto fali...i to onaj osjecajni dio...bliskost anakina i obija, anakina i padme,,tako je rutinski prikazana da ti je malo tesko to progutat a kao li anakinov "prelaz" na mračnu stranu!!ono de molim te..sada sam prije 3minute rekao kroz suze ok preci cu samo da spasim padme pa ak treba odmah poubijat i djecicu!..jedina stvarno dojmljiva scena je ona kada padme umire a istodobno se rađa darth vader..ta simbolika zivota i smrti, rađanja i umiranja,uzroka i posljedica je predivna! naravno filmi je tehnički i vizuelno savrseno obrađen,samo je gdin.Lucas trebao nas uvjeriti da je ta ljubav između dvoje glavnih glumaca stvarno toliko jaka da se on odriče dobra samo da bi nju spasio,a ne ovo... čini mi se da je g.lucas smatrao da su samo deckici ljubitelji ovakvih filmova pa je htio izbjeci "patetiku"za koju su ga optuzivali u ratu klonova(jer zamislite tamo se cak vidjelo da su se njih dvoje poljubili!!!).....ipak sve u svemu korektan film koji spaja dvije sage....pa mu moram dati 4orku

Ocjena recenzije: 2.25 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

nemam komentara...

nemam komentara... jednostavno sam ostao oduševljen. Kad su se svijetla upalila u kinu ja sam samo osato buljit u ekran... film je duplo bolji od oba prošla filma zajedno! jedva čekam dvd izdanje i ako bude bio - dvd box sa obje trilogije - can't wait!

Ocjena recenzije: 1.83 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Koma

Sve sta vidimo u ovom filmu je vec videno u ostalima, nista novo! Imamo katastrofalnu glumu, prica je dosta plitka a efekti nisu nis previse posebno, isti kao oni u drugom djelu. Jedino sta mi ostaje u pamcenju je dio sa sondama koje unistavaju brodove, general grievous i dio kad obi wan kenoby jase na onoj kokoski, wukiji su premalo zastupljeni u filmu. Kad ostali tako hvale film, moram ga ja malo i okritizirat. Ovo je film samo za obozavatelje dok za siru publiku je katastrofa.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Osveta Shita

Film je dobar, no scene teku prebrzo, te ih se ne uspijeva pohvatiti. Možda nakon drugog, trećeg gledanja - da. Animacija je odlična. Film je mračan, kao što je i najavljivano. Ne traje predugo - 2 sata i 15 minuta.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

fascinantno

A što reći nego uistinu fascinantno. Ovaj film je ako se usudim reći i najbolji od svih šest. Mračan je i ozbiljan, upravo onakav kakav treba i biti. Nalik na stare dijelove. Nije djetinjast kao prva dva dijela. Gluma je puno bolja nego u prošla dva. Posebno se ističu Ewan McGregor i Ian McDiarmid. Film nije dosadan ni na trenutak, ima akcije ko prva dva zajedno. Efekti su priča za sebe, po mom mišljenju najbolji do sada u povijesti sedme umjetnosti. Za njih je zaslužan Lucasov industrial&magic, od kojega jedino američka mornarica ima veću kompjutersku moć. Scene dvoboja između yode i sitha, odnosno između obi wana i anakina će vjerovatno postati antologijske. U svakom slučaju riječ je o remek djelu vrijednom divljenja.

Ocjena recenzije: 2.71 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ratovi zvjezda pjesma

kroz svemir ja idem s mačem u ruci imam želju da se dobru pridružim i poslje toga da se vratim kuci gorge lucas me režiro i scenarij mi napiso radnja filma budućnost će bit i svi znamo da će on posta hit!!!

Ocjena recenzije: 1.29 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

"Oš malo na tamnu stranu, sine ka?"

Palpatine:Oš prijeć na tamnu stranu sile,ono ka naučit ću te par fora ka? Anakin:Aj može. Tako otprilike Anakin postaje strašni Darth Vader u završnici ove noćne more.Nitko od fanova Sage nikad ne bi mogao pogoditi da bi Anakin tako naivno i bez puno nagovaranja, dvojbi i prevrata,bez ikakve suvisle motivacije mogao postati Darth Vader.Scenarij ne bi prošao niti kao scenaristička vježba na 1. godini akademije,dobro je Lucas rekao da ovo nije film za djecu, i oni bi se osjećali uvrijeđeni slušajući kretenske rečenice poput "demokracija propada uz gromoglasni pljesak" i slične"umotvorine"!Sve skupa izgleda"ono ajmo sve privest kraju i zaradit još hrpu para"shemu.Imperator nagovara Anakina da prijeđe na tamnu stranu ko što bi vas nagovarala neka tetka u dućanu da kupite parfem.I on pristane.Čovjek prije 20 godina nikad ne bi mogao reći da će unutar mračne ljušture Dartha Vadera biti dječaćić koji ne bi prošao niti kao negativac u Zabranjenoj ljubavi a kamoli u epskom filmu poput SWa.Ljubavne scene između Amidale i Anakina su tako sterilne kao da ih je pisao pubertetlija koji nikada u životu nije razgovarao sa nekim suprotnog spola bez da joj da broj svoje kreditne kartice.Scene borbe...to su zasebna priča.Sve je previše statično režirano,nakon kineskih filmova poput Tigra i zmaja i Heroja da se netko usudi ovo prodati pod borbu??!ma dajte stvarno...Osramotili su i najvećeg Jedi mastera Yodu,pretvorivši ga u igračku koja skakuće okolo sa svijetlećom zelenom čačakalicom.Komercijala je uzela puni mah...Čak i scene svemirskih bitaka koje su (to stvarno svaka čast) vizualno dojmljive,tako statično i sterilno režirane da čovjek jedva čeka da završi.Kao veliki fan SWa sam naprosto užasnut.Gdje su ona vremena kad je Han Solo vrijeđao Leiu;ona loša (ali šarmantna) reakcija Marka Hamila na izjavu I am your father Luke?I uzbudljiva scena bitke kad Cigan uništi Zvijezdu smrti na kraju...Svatko tko je pravi fan SWa plakat će gorke suze nad ovim poluproizvodom,o tempora o mores!

Ocjena recenzije: 3.25 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Minus pet

Ma, daj. Znali smo kakvi su standardi postavljeni u prvoj trilogiji, a kakvi u drugoj. I u ovakvim okolnostima, dobili smo minus odličan (-5) film. ŠTO JE TU DOBRO, A ŠTO LOŠE: +: paralela povučena između Dobra i Zla. I kada mi onaj zločesti striček kaže: "Ja samo želim mir." A ne laže. +: posljednje scene bitaka +: trebam li spominjati vizualni odjeljak filma +: gluma je čisto zadovoljiva +: Jar-jar je OUT, Chewbacca IN -: totalna nepredvidljivost filma : ) -: jako, jako traljavo prikazane ključne scene prelaska na evil stranu i pad demokracije. Dobivam dojam da je riječ o sporednim događajima. Natalien komentar kao političarke mi je: glup, smiješan i nerealan. -: Natalie mi je nešto presuhla u vezi sa svojim kostimima. Valjda ne rade svečanu robu za trudnice. -: scena s malom dječicom je moralno i etički neprihvatljiva. Kako to da se nitko već nije pobunio? Židovi barem. -: Yoda mi se nešto smanjio u zadnje vrijeme Dakle... Vrlo mi je zanimljivo obrađena ideja da definicija dobra i zla ovisi o poziciji s koje gledaš. Prihvatljivo.

Ocjena recenzije: 1.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju