Conan Barbarin (1982.)

Hails

Jednom i nikada više, istinsko remek djelo!

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Poezija

Za mene je Conan jedan od najboljih filmova svih vremena, svaka scena je zaista čista poezija. Petorka John Milius, Oliver Stone, Basile Polidoris, Ron Cobb i Dino De Laurentis su napravili film u kojem se vidi u svakoj sceni da je rađen sa velikim razumijevanjem, poštovanjem i ljubavlju. Na pamet mi odmah padaju nekoliko antologijskih scena već na samom početku: Proces kovanja mača, njegovog hlađenja u snijegu, razaranje sela i scene trganja ruku sa oklopljenim psima, odrastanje Conana uz Kolo smrti, ozdravljenje nakon razapinjanja na stablo (fantastična scena pokreta sa mačom) a to sve uz predivnu muziku genijalnog Polidorisa...remek djelo o osveti, ljubavi, časti i prijateljstvu.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

kultno

sto reci? arnie sa naglaskom, nabildanim musicima i minimumom odjece vitla macem i ubija negativce...barem nesto sto i mi zene mozemo gledati;) uz arniea najveci dojam ostavlja james earl jones...toliko je odbojan da je sasvim jasno zasto su bas njegov glas uzeli za Darth Vadera. Glazba je odlicna ,te mi se jako svidja taj sirova atmosfera.

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Konan vs Darth Vader

Konan je jedan od onih filmova koje mogu gledati više puta i nikad mi neče dosaditi.Definitivno spada među klasike filmske povijesti.Schwarzenegger je odličan Konan, iskreno neznam tko bi ga uopče mogao tako dobro prikazati i "odglumiti" na filmu osim njega.A James Earl Jonesa da i ne spominjemo, jednostavno odličan.Kao što sam več napisao u recenziji dvojke, ovaj Konan je mračniji i ozbiljniji.Film prati odličan soundtrack.A može se pohvaliti i odličnom glumačkom ekipom, uz več spomenute Arnija i Earl Jonesa tu su Max Von Sydow, Mako itd.Klasik, pogledajt ga ponovo i prisjetite se starih dobrih vremena.

Ocjena recenzije: 3.6 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Konan...

Klasic filma mača i magije! Arnie pokazuje kada najbolje glumi - kada šuti, pokazuje mišiće i bije negativce! Film koji uvijek rado pogledam, a James Earl "Darth Vader" Jones je jezovit! Još kada postane zmija...

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju