Talentirani gospodin Ripley

Vrlo dobro...

iako presporo za moj ukus.Damon se vrlo dobro snasao ulozi urbanog sociopata i po meni je odradio bolji posao od Lawa koji je za svoj dio nominiran.Međutim,filmu nesto fali...Ne znam tocno sto...Damon je vrlo dobar no fali mu sarm kakvog Ripley treba imati,a samom filmu fali neki mračniji stil kad vec govori o psihopatu.Zbog toga preporucam Ripleyjeva Igra as Johnom Malkovichem i Rayom Winestonom.Malkovich je preslika Ripleya iz romana,šarmantan,a ubojit,a i sam film je napetiji i intrigantniji od ovog.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

OK FILM

Talentirani g. Ripley je dobra studija opsesije i razlike u klasama. Matt Damon solidno portretira kompleksan lik Toma Ripleya. Jude Law daje sasvim prosječnu izvedbu. Gwyneth Paltrow je imala i boljih dana, premda nije loša. Anthony Minghella je dobar režiser, ali nekako mi se bolje iskazao u Studengori. Ovo je dobar film, kojeg nije šteta pogledati, a nije ni štete propustiti. Ocjena filma: 3

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Nije loše...

Kad se idu snimati filmovi po poznatim književnim djelima, nitko ne očekuje doslovnu adaptaciju "od-riječi-do-riječi", no svakako bi bilo poželjno sačuvati barem "duh" književnog predloška. To ovdje nije ni pokušano. Kad se proračunati hladnokrvni sociopat Ripley iz knjige u filmu pretvori u pokajnika i ubojicu kojeg muči grižnja savjesti i progone duhovi žrtava, to je sasvim bezvezno. Rezultat nije ni pretjerano loš, ni naročito dobar, no ne zaslužuje neku poebnu pažnju. Pogledati i zaboraviti.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju