Batman: Početak

5

dao sam 5 cisto da popravim prosjek a ne mogu biti objektivan kada se radi o filmovima sa mračnim junakom film je zasluzio 4.6 meni je ipak predobar saznajemo povijest betmena a on je ipak i dalje mračan sa onim kull glasom bejla a super mi je scena kad se prvi put pojavljuje u odijelu i kad razbija prozor i hvata onu budalu za vrat ''I am Batman.''-''Nice choat'' tnx hahah i ona ''who you working for?'' drago mi je da smo vidjeli nesto novo i promijenili burtonove ideje baš kada su svi mislili da je nemoguce naci neku novu pricu za pocetak betmena ali ovo je savremeni betmen i mnogo mi se sviđa realni dio također ovo je mracni lik nove generacije i ne bi trebalo da se zivi u proslosti i prica da nije dostojan onih burtonovih filmova jer ovaj film to sigurno i jest jer bi se ja pojeo da nije nesto novo skrojeno o betmenu a mnogi su burtonove filmove gledali u djetinjstu i jednostavno kada pogledaju film vrate se u proslost i dobra stra vremena i meni je ful kul ona zima u drugom dijelu jos ako napolju pada snijeg odmah zgrabim Batman RETURNS i totalno se opustim uzivam hehe ali vrijeme je bilo i nesto ozbiljnije da vidimo sve u sve ocekujem zimu i u trecem nastavku a na THE DARK KNIGHT ne treba trositi rijeci jer 0.4 nedostataka ovog filma je popravio bas drugi dio jedva cekam 20. juni -ili juli)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

pišem malo kasno al ajde.......

gledam tu neke komentare, dosadno ovo ono, film je mračan i takve gluposti... batman mora biti mračan, i burtonov je bio mračan pa je bio fenomenalan..... onda ona dva nastavka su snimana za djecu koja idu u 1 razred, a nolan je vratio btmana na ono što on mora biti, čak po mom mišljenju bolje nego što je burton napravio...... i što mi se najviše sviđa u ovom djelu je što saznaješ kako je svbe počelo.....

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

DVA PALCA GORE

Nakon Burtonovih fantastičnih klasika Batman i Batman Se Vraća,te Schumaherovih katastofa Batman Zauvijek i Batman&Robin,mladi,ambiciozni redatelj Christopher Nolan napravio je odlično filmsko djelo koje je serijalu o Batmanu vratilo dušu i srce. Burtnovi filmovi imaju stripovski ugođaj,što im daje šarma,te imaju odlične izvedbe Jacka Nicholsona i Micheala Keatona.Nolanov Batman Početak je mračan,akcijski ali i psihološki krimić koji prati lik i djelo tajkuna Brucea Waynea od mlađih dana pa do dana kada je postao maskirani osvetnik Batman. Upravo zbog tog naglaska na lik Brucea Waynea publika ostaje podijeljena po pitanju jeli bolji Burtonov Batman ili pak Nolanov.Dio publike podržava bolji uvid u Wayneov lik dok drugi dio smatra kako je Wayne misteriozni,tajnoviti tajkun koji se maskira u osvetnika te da ne valja pretjerano otkrivati njegov karakter jer je ta tajnovitost Burtnovu Batmanu davala poseban šarm.Film ima vrlo zanimljivu priču sa odličnom glumačkom izvedbom Christiana Balea i ostalih glumaca,a glavni negativac ovaj put je Liam Neeson.Scenarij je dobar,a režija se nekima možda neće svidjeti zbog mračnog ugođaja kojim je Nolan vjerovatno inspiriran filmom Michaela Moorea Vrućina sa Pacinom i DeNirom.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Batman!!

Odličan novi početak serijala o Batmanu...

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Batman još živi .........

Nema tu puno priče, Bale je izvrstan u ovom filmu a kada glumac da sve najbolje od sebe za ulogu, pokaže sva svoja stanja transformacije u liku, to jaku puno daje težini filma, naravno uključujući i vrhunsku ekipu. Burtonov Batman ili Nolanov Batman? Dajem glas drugome, ima boljeg Jokera u rukavu!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

5

super film

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

the best

ovaj mi je najbolji od svih do sada ostali su bili isto dobri (osim zadnjeg) ali su mi ostali bili malo djetinjasti

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Najbolji od sviju

Pošto sam fan Batmana od djetinjstva, jedva sam dočekao ovaj film(7 dugih godina bez omiljenog mi junaka). Film ima dobru pricu(jedina mi je zamjerka ono s nindžama), odlicne glumce i super efekte, vrlo napet. Mažda je film trebao imati malo više mracniji Gotham , ali i ovaj je u redu, a mana mi je što nema klasičnog neprijatelja, ali tu je THE DARK KNIGHT summer 2008.Jednostavno odlično i nadam se dobrim nastavcima, te da bude popularniji od Spiderman shita.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Batman Begins

Najbolji Batman,i glumac i film.Praktički remek djelo,jednostavno savršeno.Must see!

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Malo se udaljilo

od onoga što je Bateman bio u početku ali za to je došlo i vrijeme. Zamislite da se ovaj nastavak snimio u sličnoj inačici kao i njegovi prethodnici.Sve što bi od tog filma bilo jest eventualo "slatko". Sa ovim nastavkom Bateman ima budučnost u snimanju nastavaka a ja im se i veselim

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dosadan

Dosadan i glup.Toliko je mracan da nista nisam dobro vidila za ovaj film.Ni blizu istoimenom stripu.

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

odlican

film je stvarno super za razliku od schumacherovih,koji su bili losi.ipak,fali mi ono nesto;kao muzika i stvarni protivnici a ne majmuni ko sto su ninđe i covjek s vrecom na glavi.nikad vise batman nece biti ko burtonov,ali kao veliki fan svaki cu sa zadovoljstvom pogledati!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

nije loše

Osobno mi se vrlo dopadaju Burtonovi Batmani, i ovaj novi mi naravno nije ni blizu njima. No ako ga usporedim sa svim onim Batmanima koji su nakon Burtonovih izašli, onda je i više nego dobar. Film je mračan, atmosfera nije loša, no muzika me razočarala, pogotovo je razlog tome što odmah Batmana povezujem sa onom muzikom koja se pojavljivala u Burtonovim ostvarenjima, muzikom koja je bila preupečatljiva da bi se mogla izostaviti. Odnos između Bale-a (aka Šišmišmen) i Katie (aka Rachel) mi je bezvezan, Katie mi djeluje previše cmoljavo, kao da je su je copy-paste iz neke serije tipa Felicity.A posebno je upečatljiv batmobil u ovome nastavku, podsjeća na tenk i tako se i vozi. Izgleda da su zaista bili inspirirani... U jednom dijelu filma to čudo ide po krovovima i preskakuje sa zgrade na zgradu, da ne spominjem to što je Batman njime praktički pola grada razvalio dok je bježao, a pri tome, naravno, nitko od civila niti policajaca nije poginuo... pobogu, koja je vjerojatnost da svi ostanu živi; takve stvari jednostavno kvare atmosferu. Ovaj Batman ima sreću što je toliko njegovih prethodnika bilo karastrofalno, tako da ovako ispada i dobar, sve u svemu, bolji je nego što sam očekivao. Ocjena: 4

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Sismis..nadajmo se bez nastavaka

Film je dooossadan !! Nikad ga u potpunosti nisam ni skontala!!.. Ali znate vec pricu..koja je u ovom slucaju trebala biti realnija..ali uz pakovanje realnosti dobili ste bonus: dosadno ..Tip u koznom, odjelu sa svojom "cool" simis maskom.. koju je u ovom slucaju narucijo od neke kineske kompanije u 1000 komada ...zaljubi se u jednu sexy ribu (koja je Katie Holmes , cura koja se pobrinula da se cuje za ovaj film tako sto se smuvala s Tom C.).. i bori se za svijet protiv zla.. a zlo predstavlja neki ludjak (koji je u svakom slucaju prilicno sladak) sa vrecom na glavi..ccccc..fakat vrecom ... I znate vec kraj .. Film totalno nema smisla ..ali ko voli nek izvoli..

Ocjena recenzije: 1.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Najbolji Batman

Najrealniji od svih dosadašnjih Batmana i savršena bajka za sve one koji vjeruju da netko od krvi i mesa može postati superheroj i boriti se protiv svih negativnosti u društvu koje se uspoređuju s onim današnjima: korupcija u filmu podsjeća na Hrvatsku, a tu je i lagana usporedba s ostatkom realnog svijeta. Odlična glumačka ekipa, puno izvedive akcije i super film nakon kojeg poželite obući batmanovo odijelo i krenuti u borbu protiv kriminala :)

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Batman?

"Znaš li koja je razlika između Batmana i drugih suprerjunaka npr. Supermana? Bruce Wayne je čovjek, a Batman je maska. Dok je kod Supermena obrnuto Superman je čovjek, a Clark Kent je maska." – Nešto u tom smislu je rečeno u jednom filmu. Ako se pitamo koja je razlika između Tim Burtonovog Batmana i Christopher Nolanovog možemo upotrijebiti citat sa početka teksta. Središte Burtonovog filma je Batman kao superjunak koji se u mračnom gradu bori protiv korupcije i karizmatičnih loših momaka (Joker i Penguin) na koje je stavljen veliki značaj. Dok je u Nolanovom Batmanu potpuno drugačije, centar pozornice preuzima Bruce Wayne u svom 'ljudskom' obliku i Nolan nas tokom filma upoznaje sa psihom Bruce Waynea. U ovom filmu također saznajemo i koji su motivi Batmana, zašto je postao šišmiš i odakle mu cijeli niz super opreme. Jednom rečenicom ovaj film nam otkriva sve o Batmanu, ali možda je upavo i to mana. Jer ono što je krasilo Batmana je atmosfera mraka i nepoznanice što u ovom filmu uopšte ne postoji.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Princ tame se vratio

I prije nego što sam pogledao film, čuo sam o njemu smo riječi hvale. Nakon što sam ga pogledao bilo mi je lakše jer sam siguran da se u rukama Nolana Batman vratio u svom punom sjaju i jedva čekam nastavak koji nam je i natuknut na kraju filma (samo do ga režira opet Nolan, a ne daj Bože da ga daju nekom drugome kao što su Burtonovo dijelo dali Schumacheru koji ga je unakazio).Priča filma je odlična , Bale u ulozi Batmana briljira, a jedina zamjerka ( ustvari više je to dobronamjerna kritika) je da su Burtonovi bad guysi bili bolji. Nicholson je genijalan kao Joker, DeVito briljira kao Pingvin i oni zapravo nose oba Burtonova filma. Nolan samo neka nastavi ovako i svi ljubitelji princa tame će doći na svoje.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

odlično iako besmisleno

Veliki sam ljubitelj Burtonovih Batmana, štoviše "Batman returns" smatram jednim od svojih najdražih filmova, i karikiranje tog mračnog i pomalo zlokobnog strip junaka u daljnjim nastavcima sam srećom, snagom svog duha, pratio s debelim ironijskim odmakom. Odluka da se njegovo uskrsnuće prepusti redatelju solidnog "Mementa" i precjenjene "Insomnie" smatrao sam dobrim potezom. Čovjek je in, zna pristupiti liku s dostojanstvom, ne dozvoljava da mu priča klizne niz ruku, iako se često iza naoko modernog pristupa krije samo dojmljiv šminkeraj. I takav je i novi Batman. Pametan, mračan, ali nimalo originalan film koji samo reciklira sada vrlo moderan pristup da se strip junaka tretira kao lika neke antičke drame. E pa neće ići. Umjesto melankolije dobili smo hibrid koji bi puno toga a nakraju ne dobijemo baš ništa. Problem Batmana je što je on zanimljiviji kad o njemu ne znamo ništa ili pak vrlo malo, u njegovim stripovima pozornica je prepuštena karizmatičnim negativcima i samo tako stvar funkcionira. Kad se naglasak da na njega dobijemo samo jeftino psihologiziranje koje srećom ne prelazi u banalnost jer je Nolan predobar redatelj. Batman je bez sumnje redizajniran za novo doba, doba new age - a, globalizacije, ekoloških katastrofa, negativaca iz Trećeg svijeta i općeg nepovjerenja u društvene institucije. I taj dio rekonstrukcije me je jedino dojmio. Ali ruku na srce sve te poruke mogle su se izreci i bez šišmiša. Odlično ali besmisleno i bespotrebno!

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

A Tim Burton??

Ovaj je film puno bolji od prethodna 2 nastavka.....Sve je u njemu donekle o.k.....Samo nema mi onaj šarm koji je imao prvi dio.....Nedostaje mi toplina prvog dijela......Christian Balle je u ulozi Batmana briljantan no glumačka postava prvog djela kultnog serijala je puno moćnija.............Pogotovo Jack Nicholson u ulozi Jockera......

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Batman begins

Ne da sam ikad razmišljao o tom, ali bit će da je Batman moj omiljeni superjunak. Valjda zato što to i nije u punom smislu riječi, kao i zbog izražajne mračne note, koju je tako briljantno iz stripa na film prenio Tim Burton. Njegov je posao pokušao nastaviti vjerojatno najgori priznati mainstream redatelj Joel Schumacher, počinivši dva uzastopna filmska zločina. "Batman Begins" mi je u najavama zvučao kao povratak serijala u top formu. I film je uistinu fenomenalan. Ne toliko dio serijala, koliko prepravka. Tek da cijela priča dobije temelje. Ozbiljan, a dramaturški totalno stripovski. Mračan, a dinamičan i uzbudljiv. S Batmanom koji izgleda opakije nego ikad (svakako zasluga uvijek odličnog Christiana Balea). Istina, prvih pola sata ostavila su me prilično skeptičnim, ali sve što se potom događalo prvorazredan je filmski doživljaj. Usporedba s Burtonovim ekscentričnim remek-djelima je suvišna, a sa Schumacherovim katastrofama neumjesna. Više od toga nemam potrebe reći.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

hm...

hm... da... inace ne volim pisat "sastavke"... uglavnom... po mom misljenju... film je ok... puno vishe od onoga kaj sam ja ocekival... glumci su mi dobri... sam kaj... hm... ma neznam... film mi zasluzuje cistu cetvorku... pa ce ju i dobit...

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

INTELIGENTNO+HRABRO

VEČ SAM IZGUBIO NADU DA ČU POGLEDAT FILM O NEKOM STRIPU ILI SUPER JUNAKU KOJI NE VRIJEÐA LJUDSKU INTELIGENCIJU ...KAD ODOJEDNOM JEDAN OD MNOGOBROJNIH BATMANA POJAVI SE U MOJEM DVD-U I VRATI MI VJERU U BOJE SUTRA!!! KAO PRVO GLAVNI GLUMAC KO SALIVEN CHRISTIAN BALE,POTOM BATLER NEODOLJIVO DOBAR MICHAEL CAINE A OSTALE I DA NE SPOMINJEM JER FILM SA BOLJOM GLUMAČKOM POSTAVOM NISAM VIDIO!!!ČAK NIJE TOLIKO BITNO KOLIKO POZNATIH GLUMACA IMA NEGO LIKOVE KOJE GLUME IZGLEDAJU KAO DA SU STVORENI ZA NJIH!! PRIČA KREČE OD PRETPOSTAVKE DA JE I BATMAN NEKAD BIO NORMALAN ČOVIJEK PA TEK ONDA USLJED ČUDOVATNIH OKOLNOSTI POSTAJE ONO ŠTA JE DANAS!!! SCENARIJ JE ODLIČAN NEMA RUPA NI KONTRADIKCIJA KAO U DOSADAŠNJIM FILMOVIMA O CRNOM JUNAKU!!! ONO ŠTO JE MENE ODUŠEVILO JE TO DA SAM DOBIO ODGOVORE NA PITANJA KOJA SU ME UVJEK TIŠTILA KAD BI GLEDAO NEKI NASTAVAK TOG SERIJALA..TJ..KAKO JE ON SAGRADIO OGROMNU BAT-PEČINU OD 5000 METARA KVADRATNIH A DA TO NITKO NE SAZNA??? ODKUD MU SVA TA FAKIN BAT-OPREMA,KO JU JE IZMISLIO,ODKUD MU TOLIKO PARA I DI SE NAUČIO ŠORATI??? E TO ČETE DRAGI PRIJATLJI SVE OTKRITI U OVOM FILMU!!! SPECIJALNI EFEKTI SU TU KAKO JA VOLIM DA PODRŽE DOBRU RADNJU A NE DA SE RADNJA VRTI OKO SPECIJALNIH EFEKATA,TO ZNAČI NEMA PRETJERIVANJA NEGO TAMAN KOLIKO TREBA!! ZAKLJUČAK JE DA ZA NAPRAVIT OVAKAV FILM O BATMANU TREBA DOSTA HRABROSTI I INTELIGENCIJE ALI REZULTAT JE TO DA SMO DOBILI NAJBOJU EKRANIZACIJU STRIP JUNAKA KOJA JE DO SAD NAPRAVLJENA!!! OCJENA 5

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ljudski, a prodaje..

Batman je uvijek bio najrealniji superjunak jer nije imao nikakvih supermoći a svi njegovi vidimenefacetrikovi su koliko toliko objašnjeni. U ovom filmu za mene sasvim solidni Bale uspijeva zadržati neku ljudsku notu, ipak je on milijarder koji samo pokušava naći sebe u ovom svijetu, pa ide u peksini azijski zatvor. Cameo uloge su genijalne Caine u svom elementu kao batler, samo mi je ona dawson creek bič išla na živce u cijelom filmu jer sam umjesto Brucea vidio Dawsona kako zamišljeno gleda u ono jezero i misli "ne znam bil zadavo ili primo?", ali to je druga priča, u svakom slučaju ne bi im falila neka manje sladunjava ženska. Sviđa mi se i tijek cijele radnje samo su malo prebrzo preskočili onaj dio kad se on nakon nindža šita ( čak noris živi vječno!) vrati u grad da osveti roditelje, otpisao ljude koji su ga izvukl iz blata, sad je moralno da ih razvalim, ali Liamu stoji meditacijski manijakaluk, "Gotham je sodoma treba ga sravniti ne okreći se il ćeš u sol biti pretvoren...". Sve u svemu, dobar flim koji nije šupjleglav a prodaje, san svakog iole ambicioznijeg US producenta.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

NAJ BATMAN IKAD

Kao velikom fanu Tima Burtona prvi dio Batman mi je bil odličan ,drugi malo manje. A treči i četvrti bili jedva gledljivi jedva za malu djecu.Ovaj Zadnji ili prvi mi je jedan od boljih filmova u zadnjih par godina.Stvarno odličan film.Mračan s odličnim prikazima borbe više ko stvaran svijet nego kao strip(recimo Batmobil je više ko tenk nego s šišmišovim krilima).Film prati život mladog Bruce Wayna od kad pronalazi spilju s šišmišima pa kad mu ubiju roditelje sve do prelaska na dr.stranu zakona te napokon novačenja u mračno tajno društvo.Ondje savladava borilačke vještine i postaje ninja?!(mogli su i bez ninja).Kada uvidi da to društvo na čelu s Liam Nessonom(koji mu je u početku bio učitelj ala Starwars)ustvari želi uništiti Gotham city on bježi iz njega misleći da ga je uništio.U Gothamu počinje stavrati lik Batmana uz pomoć Morgana Fremana(nešto kao Q u 007)i Maichgel Caina kao batlera Alfreda.Treba napomenuti da se u filmu pojavljuje i Gary Oldman(skoro zaboravljeni)kao Narednik Gordon i Rade Šerbeđija kao beskučnik u kratkoj sceni.Odlična gluma ,dobrim se pokazao izbor Batmana Cristian Bale je fantastičan(za Nestajenje je u dva mjeseca smršavio 25 kg da bi nakon toga u dva mj.dobio 25 kg i snimio Batmana.Ocjena 5

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Celebrity-o-rama

Damn! Pa u ovom filmu glume samo poznati glumci! Čak i male i nevažne uloge su podijeljene vrhunskim glumcima! Odmah ocjena više! U usporedbi sa ostalim Batman filmovima, ovaj mi djeluje nekako realnije (koliko god realan može biti film o tipu s gumenom maskom koji vozi auto po krovovima). Probajte zamislit Jima Carreya kao Riddlera u ovom filmu. Nezamislivo. Stršao bi kao govno u punču! Christian Bale kao Bruce Wayne je fenomenalan casting potez, kao i negativac i omanja ergila vrhunskih glumaca. Dojmljiva režija, malo zbunjujuč scenarij (druga priča u vezi ubojstva Bruceovih roditelja, vjerna stripu), ukupna ocjena 4.

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Batman is back !!!!

Film mi se svidio.Sviđa mi se cjeli koncept filma.Glumica Katie Holmes je bila odlična za ovu ulogu ali mnogi misle da ju je dobila zbog Toma. Ja mislim i ako ju je dobila zbog njega neka je ..... mislim da ju je zaslužila. Christian Bale je isto tako dobar glumac ali mislim da mi baš i nije prigodan za ovu ulogu malo mi ima neku djetinjastu facu. Od svih djelova ne sviđa mi se što se glumci cjelo vrijeme mjenjaju.Ne mogu zamisliti Batmana ... mislim bez maske.Još ni jedan glumac do sada mi nije predstavio Batmana onako kako sam ga ja zamišljala .... na tom se mora poraditi na sljedećem filmu. Film je dobro napravljen ... radnja je zanimljiva.Ima dosta akcije ali isto tako i dosta drame.Super je što su napravili početak Batmana jel do sada nismo znali kako je on zapravo postao Batman ....... ali sad znamo.Jedva čekam da dođe sljedeći nastavak Batmana .... obožavam filmove sa super junacima. Sad bi bilo dobro napraviti nešto i o Supermanu .... mislim da je on od svih ipak malo postao zapostavljen. Sve u svemu sviđa mi se ovaj nastavak Batmana,isto tako kao i prijašnji nastavci. Nadam se da će i sljedeći nastavci Batmana biti dobri kao prošli. .... i očekujem još bolje i kvalitetnije filmove sa super junacima. Preporučujem svima da pogledaju ovaj film jel je doista vrijedan gledanja!

Ocjena recenzije: 3.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Početak čovjeka šišimiša

Mračan početak filma - Bruce u kineskom zatvoru. Pručava ljudsku zlobu, profil zločinaca, kriminal iz prve ruke da bi se bolje snašao u ulozi spasitelja i borca protiv kriminala. Iz zatvora ga izvlači Ducard, te ga nauči raznim vještinama. Kao Batman pokušava spasiti grad od sigurne propasti, zbog razgranatog kriminala, potkupljenosti svih ljudi na polažaju (poznato??), otkriva halucinogenu drogu (s kojom se utječe na ljude kako bi došlo do masovne panike i sveopćeg kaosa), te otkriva kako iza svega toga stoji Ra Ah Ghuk od kojeg je pobjegao i mislio da ga je uništio. Ali varka on je u biti Ducard koji uz pomoć droge želi uništiti i ovaj grad, jer na taj način on i njegova organizacija uništavaju zlo, bez obzira i na pokoje dobre ljude. Ali to mu nije uspjelo. Cilj ne opravdava sredstva. Pogledajte film.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Batman je samo čovjek

Iako sam film gledao na piratu sa odvratnom slikom ipak dobri dojmovi nisu izostali.Konačno dobivamo životnu priču Brucea Weyna, o njegovom djetinjstvu i razlozima zbog kojeg je postao slavni Batman. Redatelj se bazira na njegov psiholopki profil i to je odradio izvrsno.Za razliku od Burtonovog ovaj je mračniji i emotivniji te m to daje određenu draž.Bale nije bolji od Keatona no izvrsno se snaša dok je Cuiseova djevojka solidna.Dakle, Batman je samo čovjek kojeg je vlastita nevolja nagnala da štiti druge i istjera sve zlikovce iz Gothama.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Betmen uskrsnuće :)

Betmen je produkt crtaća-sanjara. Premjestiti ga iz stripa na video traku može takođe samo sanjar. Batman Početak je početak nove sage. Premda ima i nedostataka (nindže i nekakav kult sa vrha planine) film je vratio ovog strip junaka na istu razinu sa Spidermanom, Hellboy-em i drugim ºuper junacima koji su izvrsno preneseni na platno. Za razliku od idiotskih Catwoman, Hulk ili Spawn. Nadam se da će ovi potonji junaci pronači svoje video mentore i dokusuriti ih vatrom, kandžama i skalpelima.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Batman 0 -nije loš

Eto, kao veliki fan prva dva filma o Batmanu odlučio sam pogledati i ovog novog, kad ga tak svi hvale.I fakat nije loš, ponovno je mračan, a ne šaren kao Schumaherovi Batmani, Bale je odličan kao Batman, i sviđa mi se pristup priči sa realne strane. No ipak nije bolji od Burtonovih, protiv toga nemogu.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

šišmišić

Konačno i početak ovog serijala - kako je sve počelo/što/kada/kako/zašto?? Sviđa mi se što je filmu dana određena doza egzotičnosti i misterije, ako ima misterije u tome da je svaki veliki junak na nekoj planini stekao svoju mudrost, razbistrio um i iskristalizirao si što želi u životu. Netko je od mojih prijatelja rekao da je film - mračan. Možda se i mogu složiti s tim, ali rekla bih da je baš po mjeri!

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Psihološki profil

Moram priznati da me film ugodno iznenadio. Za razliku od Burtonove mračne vezije Nolan je zagrebao malo dublje ispod kostima čovjeka šišmiša te pokušao (i uspio) objasniti zašto i tko je Batman i koji su njegovi motivi te iza njegove maske razotkriva običnog čovjeka.Pritom je čak i odstupio od priče stripa.Film je jako dobar ali meni ipak nedostaje onaj mračni Gotham sa svojim stripovskom koloritom i mnošto zgodnih spravica koje Šiščovjek uvijek ima sa sobom. Kada se misterij rasvijetli tada prestaje biti zanimljiv i to je jedino negativno u ovom filmu.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odijelo (doista) čini čovjeka

Unatoč sumnjama nakon zadnja dva Batmana (prva dva necemo dirati), Početak je doista pravo osvježenje. Dinamičan, brz i nimalo dosadan! Mnoge stvari su postale jasnije... osim onoga zasto se Batmanu mijenja glas kad stavi masku- mozda zato sto mu je odijelo preusko?! :-) Salu na stranu, Bale s godinama postaje sve bolji i bolji (zanimljiva transformacija od Nestajanja s brdom kila manjka na ovu hrpu mišića). Osim toga, nikada nisam očekivala da ću vidjeti Oldmana u ulozi pozitivca... dokaz da je sve moguće. Gledati. Definitivno.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Moja stota recenzija - Batman za odrasle

Punih 8 godina nakon što je Joel Schumacher filmom "Batman & Robin" zamalo na mrtvo dotukao serijal o pustolovinama Tamnog viteza,studio Warner Bros. odlučio se za makeover unosne franšize.Redizajn superjunaka povjeren je mladom britanskom redatelju Christopheru Nolanu,redatelju odličnog Mementa i Nesanice,koji potpisuje i novi scenarij novog filma koji,kako sam naslov kaže,priču o Batmanu vraća na sam početak. Ovaj film ne prikazuje Batmana kao superjunaka nego kao običnog čovjeka,Bruca Waynea.Od velike priče koja nije uopće ispričana u Joelovim Batmanima,ovdje sve nadopunjava.Npr.kako Batman može letiti sa onim krilima,tko mu ih je napravio,odakle je i kakav je prije bio Batmobil,tko je Bruceu radio kostim,kako je nastala skrivena Batmanova špilja i druge stvari!Ovaj film nije kao prethodni,nije onako za djecu nego je pravi Batman za odrasle.Uz odličnu glumačku postavu koju čine Christian Bale koji je jednostvno stvoren za ulogu Brucea Waynea i Batmana i koji je odlično odigrao svoju ulogu,Katie Holmes koja mi je fakat solidna (samo mi se unekim filmovima svidjela),Liam Neeson koji rijetko kad glumi negativca,i naravno Morgan Freeman (koji je u svim svojim filmovima odličan) i naravno Gary Oldman i Michael Caine.Dok je Tim Burton filmovima "Batman" (koji je jednostavno odličan) i "Batman se vraća" (isto) ponudio odličnu zabavu,Christopher Nolan stvara također jako uzbudljivo,napeto i zabavno djelo.Batman : Početak neki ocjenjuju da je bolji od svojih prethodnih djelova,a čak i od Burtonovog Batmana (što potvrđuje lista filmova na IMDb-u). Ukratko:savršena režija,isto tako i priča i ideja,odlična gluma,odlično snimljene akcijske scene(npr.potjera za Batmobilom,borbe,...) i još mnogo toga,ovaj film čine i više nego uzbuljivim filmom.I vrijedi ga se pogledati u kinu. Ugodnu zabavu uz potpuno novog BATMANA!!!!!!!!

Ocjena recenzije: 4.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Potpuno novi Batman

Da nešto raščistimo odmah na početku - Burton je krenuo u jednom smjeru prikazujući Batmana kao superjunaka u mračnom gradu, prepunom korupcije i zlikovaca, te taj film još i dan-danas slovi kao jedna od najboljih strip-adaptacija. Nastavio je također sa odličnom i još mračnijom dvojkom, koju su djeca opet išla gledati unatoč nekim zaista strašnim scenama. To je još uvijek bio strip i priča o superjunaku. Zatim je Schumacher na najgori način prostituirao ono što je Burton stvorio - treći je još podnošljiv, ali totalna karikatura, dok je četvrti bio prvi film koji sam iščekivao da pogledam i onda zaspao od dosade. Zatim je vruć krumpir u ruke primio sjajni mladi Nolan koji odlučuje napraviti najpotrebnije i jedinu neizbježnu stvar - sasjeći sve u korijenu. I napraviti apsolutno novog Batmana. Tako se, na kraju i zove. I to je bio najmudriji potez. Ovaj film je više o Bruceu Wayneu nego o Batmanu, što je jedan od mogućih pristupa koji je Nolan odradio izvrsno. Prvih sat filma shvaćamo Wayneovu prošlost i njegovu psihu, dok u drugom dijelu on postaje super-Batman. Samim tim pristupom je napravljena jedna stvar koja može, ali i ne mora biti dobra. A to je da je Batman (Wayne) prikazan kao čovjek od krvi i mesa, koji upotrebljava skupu vojnu opremu, uči borbene vještine u Aziji, koristi pomoć svojih prijatelja. U biti, on više nije svemogući superjunak iz Burtonove verzije, nego običan čovjek kojemu se možemo približiti (dobro), ali kojeg ne gledamo kao toliko superiornog(možda loše). No, takav pristup je zaista bio neizbježan. Nolan je odradio odličan posao, napravio film koji neće zaraditi kao svoji prethodnici jer nije toliko za djecu, likovi su dorađeniji, nastavaka će biti, u to ne sumnjam. I baš me zanima u kojem će smjeru Nolan sada otići. I još jedna stvar - Bale je sjajan, no vizualno baš i ne pristaje Batmanu koji mora imati karakternu čeljust (kao Keaton). Eto, mali minus - inače mi je Bale bio jako dobar, prilično zastrašujući u Bat-odijelu. Ocjena:4,5.

Ocjena recenzije: 4.2 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

druga strana ulice - Batman: početak

Neki bi rekli da nakon trećeg i četvrtog nastavka ne može biti gore, i vjerovatno bi bili u pravu, sama činjenica da se svi ponašaju kao da ti filmovi nisu postojali govori nešto o kvaliteti tih remek-djela... Ipak Nolan je imao Burton-a iza leđa, koji je sa svojim Batmanom i Batman se vraća postavio standarde koji se dugo neće rušiti. Ali batman:početak je opravdao svoje sveto ime, i može se reći da stvarno drži vodu, kao film i kao ekranizacija stripa.Kombinacija Christian Bale-a i Christpoher Nolan-a nije mogla falit,a ako ovo nije vrijeme za stavit "strip na film" onda nikad nije.Di god pročitate kritike čut ćete rečenice tipa; film je dobar, mračan je, stvarno je mračan, toliki je mrak bia u kinu da san kokice izgubia itd. Film uopće nije toliko mračan (prvi je mračan)a ako vas pali mrak onda se ide u park,park je mračan... Prvi Batman je puno "tamniji" ali nije riječ o tome, film je stvarno dobar, ima dobru eskadrilu glumaca koji filmu daju dodatnu draž gledanja (Rade ka skitnica).Priča je okej, Bale je ludlo Batman, priču i vrapci na grani znaju i to je to. Film je čista 4-orka, naravno za mene, a ako je vama lošiji slobodno me ogadite, znate di san.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

svaka cast

svaka cast! rijetko se moze vidjeti da neki serijal nakon propadanja i komercijalizacije nas moze toliko lijepo iznenaditi! veliki sam obozavatelj Tim Burtonove rezije, koji je majstorski rezirao prva dva batmana i smatram da nitko ne moze ponovno stvoriti tu tmurnu, stripovsko-animiranu atmosferu, ali moram priznati da je nolan na dobrom putu, dok je Shumacherovo sarenilo bilo katastrofa. Christian Bale je takodjer vrati batmanu onu karizmu koju je imao samo michael keaton, dok prepotentnost val kilmera i neozbiljnost georgea clooneya nikako ne idu uz batmanovu takodjer pomalo tmurnu psihu. njih dvojica su izgledali kao deckici koji se igraju high tech igrackama a ne mracni borci protiv zlocina prepuni unutarnjih dvojbi. sve u svemu, ne mogu vjerovati da cu ovo reci ali jedva cekam nastavak...

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dark Knight is Back!!!

I mračniji je nego ikada.Izvanredno!Nolan je uspio Batmanu vratiti onaj stari "mračni" sjaj.Koliko god je Burtonov Batman odličan,tj Klasik.Ovaj Batman je uspio postiči nešto što Burtonov batman nije imao,a to je liku Batmana dati ljudskost i približiti ga više običnim ljudima.A to je postigao prvim djelim filma za koji sam mislio da će biti predugačak i predosadan no ispao je sasvim suprotno.Predočio mi je Batmana kao običnog čovjeke a ne superheroja,bez obzira na njegove gadete.Naime kad vidimo da je Batmanovo odijelo i zapravo sve njegove spravice protutip neke vojničke opreme, nisam više imao osječaj o njemu kao o superjunaku.Novi Batmobil mi je bolji od starog, jer ima smisla, naime Batmanu kao običnom čovjeku treba nekakav Tenk da bi se mogao probijati kroz sve prepreke na putu.Dobro je i rješeno pitanje letenja.Stari Batman je imao nekakvu konstrukciju na leđima koja bi se rastvorila kad bi letio, ovdje je to riješeno sa elektriziranim platnom koje poprima svojstvo padobrana kad je naelektrizirano.Bale je odličan kao Batman,rođen je za to,neču reči da je bolji od Keatona,no u njegovom je rangu.U nekim scenama sam se doslovno naježio,kakav bijes i zloba izlazi iz njegovog Batmana.Oldmanov Gordon je drugačiji i bolji od starog načelnika Gordona,koji je bio više sporedan lik i nije bio toliko uključen u priču,ovaj Gordon je pojedinac,običan policajac sa kojim se možemo poistovijetiti,ima ženu i djecu i živi u jadnom kvartu.Kemija između Balea i Holmesove je vidljiva i funkcionira,a tu su odlični Neeson i Freeman.Iako je Michael Caine odličan glumac i njegov Albert je odličan onaj stari mi je bio simpatičniji.Gl. negativac također nije neki unakaženi frik koji je skrenuo, kao oni prijašni,več je običan ludi doktor,koji na facu stavlja običnu platnenu vreću koja nema nekakav učinak na žrtve bez upotrebe halucogenog praha.Jedinu primjedbu imam na Nolanovu režiju akc.scena tj scena tučnjava koje su malo nepregledne,no nema veze.Odličan pristup priči o Batmanu!!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

da da

sve je u naslovu

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ocjena: 5

Legenda stripa na kojima su odrasle generacije u proteklim desetljećima dobila je film kakav zaslužuje. "Batman: Početak" najbolji je dosad iz serije filmova o neustrašivom junaku koji se bori protiv zločinaca, a kao što je za očekivati, najviše otkriva njegovu ljudsku stranu, pa tako i strahove i fobije iz djetinjstva koje je morao svladati - a najveća je bila strah od šišmiša. Elementi koji su iskovali legendu iz krhkog dječaka, izvrsni su i prije svega uvjerljivi. Želja za osvetom je vatra koja ga pokreće, ali u početku u samodestruktivnu borbu jer sebe krivi za smrt roditelja. Na pravi put ga vraća izučavanje istočnjačkih mudrosti u osamljenom planinskom hramu. Ondje ga podučava organizacija "Liga Sjena" koja se bori protiv zla i zločina, ali kako se ispostavlja na vrlo radikalan način, ne mareći za živote nevinih. Mladi Wayne se uspijeva suprotstaviti i pronaći svoj način borbe za Gotham City. Borba dobiva dvije dimenzije: borba protiv zločinaca u Gotham City-u i borba protiv radikalnih samozvanih izvršitelja pravde koji sjeme zla u Gotham City-u žele svladati uništenjem grada. Istočnjačke tehnike borbe, Batman nadopunjuje tehnologijom koju pronalazi kao patente u firmi koju je izgradio njegov otac. Izbor drugog identiteta kao čovjeka-šišmiša, Bruce Wayne izabire kao simbol koji će štititi ljude koji ga okružuju od osvete zločinaca, kao simbol koji predstavlja njegovu pobjedu nad vlastitim strahovima. Gotham City je prikazan kao metropola koja djeluje kao da zaista postoji u sadašnjem vremenu, s elementima koji ipak daju nadrealni ton stripovske atmosfere. Izvrsnim specijalnim efektima, Gotham je prvi put prikazan u širokim kadrovima danju. Prva priča o Batmanu izgradila je uvjerljivu legendu, uvjerljivu pozornicu za borbu protiv zločina, uvjerljivu povezanost legende s Gothamom i snažne razloge za Batmanovu borbu. Cristopher Nolan je filmom nadmašio sve svoje kolege. Pogledati svakako, ako i niste gledali nijedan drugi film o Batmanu.

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

crn

film je baš u redu,zanimljiv,mračan,tu i tamo za klince strašan...ali daleko od toga da je ovo najbolji batman,netko se usudio ići do te mjere da je bolji od burtonovog i da je c.b bolje od keatona...apsurd.dobar je,ali protiv klasika se neide...i još mi sebastian napiše,da če se snimati nastavak,a on je to zaključio po kraju filma-sebastian nastavan ovog filma je burtonov batman

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Batman NEMESIS

Ovo je jedan od najboljih Batman filmova u serijalu, mozda cak bolji od burtonovog, nemoguce ali istinito. Po zavrsetku filma i uspjehu vidi se da nas ocekuje nastavak, to su izjavili i producenti. A i to je vjerojatno moguce jer mogu napravit znatno puno nastavaka, bilo bi ful dobro da naprave film a da u njemu ima glavnu ulogu klinasto lice nakon odlicnoga strasila. Film ce vjerojatno nadmasiti prvi film po znatnoj zaradi a i kriticari diljem svijeta hvale ovaj film da nije ni sličan svojim predhodnicima vec pruza nesto sasvim novo. Film se je smjestio na ljestvici jednog od najboljih filmova svih vremena,nalazi se na oko 65 mjestu dok je prvi dio batmana znatno dalje od toga unatoc nevjerojatnim perfomansama jacka nickolsona i michaela keatona. Film obiluje sa komicnim djelovima, prevladava i romantika izmedu cristiana i holmes kao sta smo to vidjeli u spider-menu 1 i 2. Redatelj Christopher Nolan ispunio je ocekivanja nakon genijalnog Mementa i solidne Insomnie a glavni glumac je proglasen kao roden sa ulogu Batmana.

Ocjena recenzije: 4.13 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Veliki povratak šišmiša

Nakon Schumacherove maskarade Clooney vs. "you're not sending me to the cooler" Shcwarzenegger Batman se zaista vratio na velika vrata. Redatelj izvrsnog Mementa krenuo je u potpuno drugačijem smijeru. Više od polovice filma upoznajemo se sa pozadinom Brucea Waynea što je moglo biti i kraće no daleko od toga da je zamorno. Sama ikonografija (auti, gadgeti i sl.) manje je naglašena nego u prijašnjim filmovima. Novi je Batman daleko mračniji, ozbiljniji i jednostavno drugačiji od svih do sada. Izvrsni Michael Caine briljira u ulozi batlera Alfreda, a i Bale je uspio nabaciti koju kilu nakon Machinista :) Iako se ne može mjeriti sa Michaelom Keatonom i više je nego solidno odradio dvostruku ulogu. Morgan Freeman je također vrlo uvjerljiv kao i Liam Neeson, dok Katey Holmes Cruz ako ništa drugo nije iritantna :) Film obiluje popularnim one-linerima i fino izbalansiranom dozom humora. nastavak slijedi, jedva čekam

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju