Fantastična četvorka

Ništa fantastično...naprotiv

Iako obožavam pogledati ozbiljan film, ponekad se treba opustiti i pogledati neki film koji nema veze s realnošću. Upravo je Marvelova "Fantastična četvorka" film u kojem ne trebate misliti ni trenutka i opustiti se. No, kako ne zamjeriti propuste u mnogo čemu. Pod broj jedan, radnja filma je plitka i pojedini likovi su jako slabo razrađeni (poput po meni najzanimljivijeg Victor Van Dooma). Onda, casting je loš u likovima Reeda i Sue; Gruffudd je neprimjetan, Alba iako zgodna užasno glumi (potvrda je nominacija za Zlatnu Malinu u ovom filmu). Evans & Chiklis izvlače film očito se zabavljajući glumeći, dok je McMahon nedovoljno iskorišteni potencijal jer on zna glumiti i izbjegao je simptom glumačkog ponvaljanja nakon uspješne uloge u popularnoj seriji ("Reži me"). Za ipak puno bolje ekranizacije stripa treba pogledati Spider-Mana ili X-Men (najuspješnije ekranizacije Marvela) s nemjerljivo boljom glumačkom i redateljskom postavom. "Fantastična četvorka" pak će se svidjeti mlađima i svima onima čiji su vrhunac filma "Transformeri". Ljubitelji ozbiljnih filmova bolje da ne gledaju ovaj film jer je daleko od ostalih strip ekranizacija po kvaliteti.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Soundrack

Pred par godina isla sam gledati ovaj film samo je je na odjavnoj spici bila Anastaciina pjesma Everything burns, a ja kao number one Anastaijin fan, morala sam ici vidjeti kako izlgeda kada Anastaciina pjesma zvuci uz odjavnu spicu :/ Film je ispao gledjiv iako sam totalno ne zainteresirna za ovakav zanr. Al ironicno je to da su u kinu na odjavnoj spici ugasili muziku :O

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Niš Posebno

Film je na momente pomalo dosadnjikav. Prekratko traje i mislim da se to trebalo napraviti malo detaljnije, mislim, sve se dešava nekak nabrzaka. Ali daleko od tog da ne valja.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Hm

ma super film stvarno je

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

4

Nije mi jasno zašto ljudi toliko pljuvaju po filmu?!?! Pa što ste vi očekivali?!?! Mogu reći da ako ništa drugo, nasmijala sam se jer u biti ovaj film je jedna komedijica s nešto sitno akcije. Za opustit se i zabavit je film idealan. Rađen je po stripu tako da je normalno da ima pretjerivanja. Nije ništa posebno ali je sasvim solidan. Meni osobno najbolji glumci su Ljudska Baklja i Stvar jer njihova prepucavanju su izvukla ovaj film. Pa zašto ne pogledat?!?

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

...Dosadna cetvorka

Joj...film je skroz los.. Da nema poznati faca niko ga nebi ni gledao!! Ja sam odmah rekla da je odlican cim sam ugledala Chris Evansa .. tip je skroz HOT .. i Jessica Alba je skroz cool!Medjutim ..za upropastavanje tog ugodjaja pobrinuo se jadni i pateticni scenario... Ni par cool trikova, koje izvode ove poznate face, nije pomoglo... U svakom slucaju ..ako ste zainteresirani da se nagledate komada.. film je odlican za vas .. a ako ste filmoljubac i traziti smisao i dubinu filma tj. kvalitetan film.. e onda ste zalutali u sljepu ulicu.. !!

Ocjena recenzije: 2.25 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dobar ali..

Film je OK za pogledat, no X-men je recimo ipak bolji. Ideja je dobra no film je mozda najvise napravljen za neke glupe americke tinejdzere koji ce mu se divit. Pogledati da, ali nista posebno ocekivati...

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Super film, al moglo je i bolje...

Odlični efekti ali premalo akcije i nekako mi se čini da prekratko traje.U svakom slučaju, dobra razbibriga.

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Neispunjena očekivanja

Uz ''Daredevila'' i ''Punishera'' ovo je još jedna filmska adaptacija koja me je razočarala (tu ne ubrajam ''Elektru'' i ''Catwoman'' koje nemam ni namjeru pogledati). Iako film počinje zanimljivo, kako se radnja razvija tako film postaje lošiji i pretvara se u osrednjost. Od samog početka filma vidljivo je da se pokušalo napraviti nešto u stilu ''Spidermana'', ali očito se zaboravilo da je njega režirao genijalac Raimi dok Tim Story nije takva klasa. Njegova je namjera bila prikazati obične ljude koji iznenada dobiju super moći koje ispočetka ne mogu kontrolirati i više ispadaju smiješni nego super junaci. Možda jedan od razloga zašto u tome nije uspjelo je to što je Story imao četiri, a ne jednog, junaka koje mora približiti gledateljima i u tome se izgubio. Osim toga ni glumačka ekipa nije baš najbolja (Iaonu Gruffuddu uloga vođe fantastične četvorke nikako ne leži, Julain McMahon nije uvjerljiv kao ultimate bad guy).Jedine treba izdvojiti Jessicu Albu kao Sue Storm, za nju je dovoljno samo da se pojavi na flimu da bi ostavila dobar dojam, i Chrisa Evansa kao Johnny Storma koji je odličan u ulozi zafrkanta Johnny Storma. Akcijskih prizora u filmu ima malo, budući da se ovdje ipak radi o akcijskim junacima i tek bi u takvim scenama njihove super moći došle do izražaja, ali i redateljeva sposobnost kako ih što bolje i originalnije prikazati. Iako kraj filma daje mogućnost nastavka, pitanje je hoćemo li ga vidjeti, a ako ga već bude bilo producenti se trebaju odlučiti za drugog redatelja.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

nije to to

Xmen su po meni uz Hulka najbolja superjunak strip ekranizacija(naravno i odličan Hellboy).Sve ovo dalje je tak.Elektra tak,onaj Daredevil odličan strip ali loš film.Po meni ima puno boljih stripova za film kao Srebreni letač ili Thor,četvorka su uvijek bili neki štreberi.film mi jednostavno nije sjel ,valjda sam previše očekival ali nekaj fali no neznam kaj.Glumci su relativno nepoznati ali su dobri ,negativac je odličan no premalo su ga iskoristili.Film je u biti ko Spiderman oni se ''zaraze''s supermoćima i sad neznaju kaj bi s njima ,jedino Baklja koji se zabavlja ko nikad(ujedno i jedini zanimljivi lik osim Dooma).Film ima dobre efekte ali neznam nekak je to sve već viđeno.Jedva čekam Xmen 3(ako ga bude) ocjena 3

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

neloše...

nije stvarno loš film, ali mogli su ga malo bolje doraditi... još jedna mana mu je trajanje, malo je prekratak... čvrsta (ne fantastična) četvorka!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ima i boljeg ! ! !

Još jedan u nizu strip adaptacija.Film i nije tako loš .... definitivno je bolji od Hulka,Elektre .... po meni je bolji i od Spidermana. Film je nekako dosta razvučen i nema baš puno energije i akcije u njemu.Ima djelova u filmu koji su zanimljivi ali isto tako ima puno djelova koje bi najradije premotao jer su dosadni i izgledaju kao da su napravljeni da se popuni minutaža. Moram priznati da mi ne pada napamet da čitam stripove jel mi je to dosadno i stoga ne znam koliko je velika sličnost filma s stripom. Ne sviđa mi se to što Jessica Alba ima najslabije moći .... diskriminacija .... (hehe) šalim se.Jako dobra glumačka postava,najbolji su mi Jessica Alba i Michael Chiklis. Film vrijedi pogledati ali nije baš nešto!!! Ako želite pogledati dobre strip adaptacije ja preporučavam da pogledate X-mana,Batmana(Batman zauvijek,Batman i Robin,ima ih još) i starog Supermana.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Everything burns

Evo nam još jedne Marvelove ekranizacije.Nisam nikada čitao strip,pogledao sam jednu epizodu crtića ali ništa nisam skužio.Mislim čak da ne bi išao gledati u kino da ne glumi Alba.I eto tako ja sa nekliko frendova odem u kino.Krenuo prema dvorani,a nije bilo čovjeka koji pregledava karte,a i tako sam već kasnio pa sam ušao.Dvorana je bila krcata,a moje sjedalo je bilo skroz na drugoj strani dvorane,a frendovi mi dolje mašu da dođem u drugi red.Mislio sam da će biti teško za gledati ali sam se iznenadio.Bilo mi je jako dobro.Na neke trenutke mi se činilo da sam u filmu.Dakle,film mi se jako svidio.Prvenstveno zbog Albe,onda zbog izvrsnog humora,mi smo u kinu crkavali od smjeha.Johnny Storm kojeg glumi Chris Evans,mladi glumac koji je bio zapažen u filmu Ovo nije glupi film za mlade,me najviše nasmijao.Ali tu je i Michael Chiklis koji je glumio starog Bena,on me isto jako nasmijao.(nedavno mu je bio rođendan)Jessica Alba je kao i u svakom filmu odlična.Ali me zato jako razočarao Ioan Gruffudd,koji je još dobre glumio sporednu ulogu u Titanicu i 102 Dalmatinca.Nije da kažem da je on u ovom filmu loše glumio nego mi je jednostavno bio nekako neuvjerljiv.Ali to je mala sitnica.Jedini problem je u tome što je cijeli film predvidljiv.Ali i to možemo zanemariti.Od brda zanimljivosti ćemo izdvojiti da se Stan Lee po prvi put u životu pojavljuje u maloj ulozi – iako je do sad u svim svojim ekranizacijama imao mali cameo, ovdje se pojavljuje u ulozi simpatičnog poštara. Kako bi Michael Chicklis mogao izdržati ekstremne uvjete (što znači vrućinu i pregrijavanje), u gumeno odijelo Thinga ugrađene su rupice kroz koje je mogao upuhivati hladan zrak. Inače, sam je Chicklis inzistirao da se za tu ulogu napravi odijelo (redatelj je najprije planirao taj dio odraditi kompjuterski), a za svaki su mu ulazak u njega trebala puna tri sata!!!Eto to je sve od mene,a ja vam ovaj film svakako preporučam da ga odete pogledati u kino,zato jer je ovo jedna od boljih ekranizazija ovih dana.

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

i to to?

fali mi nešto u filmu- definitivno... oćito je rađen s cliffhangerom za nastavak, jer ovaj film ama baš ništ nema uzbudljivo u sebi. Ko da ćitate stari strip po deseti put... znate što će se dogoditi...

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

F4

Ekranizacija stripa, još jedna u nizu. Dobri efekti, dobri glumci, radnja malo suha, ali valjda bu bilo nastavaka, pa se možda i popravi dojam. Završetkom filma se stiče dojam da će i u sljedećem nastavku četvorka imati problema sa Dr.Doomom jer dok ga spremaju u kontejner njegov počinje nestajati struje (It's alive!!)... Zabavan film za bijeg od naše surove stvarnosti. Hm...bilo bi lijepo posjedovati neke od njihovih moći. Zar ne?

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

druga strana ulice - Fantastična četvorka

Kako kapljica crnog u bijelom učini bijelo sivim, tako se ja otprilike ponašam šta se tiče strip ekranizacija na filmsko platno; znan da ih ima dobrih ali zbog onih nekoliko loših uvik idem u kino sa određenom dozom skepticizma. Fantastična četvorka nije bila izuzetak, blago rečeno očekiva sam da će film biti jedno veliko smeće, kad ono glede iznenađenja film je zabavan i odličan. Da se objasnim; film je još jača verzija "constantina" u smislu sprdanja sa moćima super-heroja, i njihovim problemima u stvarnom svijetu, nije to neko kritiziranje već nonšalantni pristup svemu tome, šta mnogi nisu shvatili kod "constantina". Normalno da nije film sve šala, ali pristup s kojim morate doći u kino je opuštajući, nemojte očekivati nešto u stilu Burtonovog Batmana. Fantastična četvorka kao zabavan film fukcionira fenomenalno, a kao nositelj te zabave, je odlični Chris Evans (Cellular), bez kojeg ovaj film definitivno ne bi bia šta je. Kao šta su i stripovi napravljeni da ljudima dopuste da odlutaju od okrutne stvarnosti (osim onim najžešćim fanaticima kojima to sve predstavlja "way of life"), i ovaj film će to napraviti vama gledateljima, pod uvjetom da mu se prepustite. Moje je mišljenje je da bi nas svaki film trebao odvesti od ovog stvarnog svijeta i uroniti nas u onaj njegov izmišljeni (normalno iznimke su oni ozbiljni filmovi koji ukazuju na trulost društva i sl.). A ovaj film i u tome i uspjeva. Ocjena: 4

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Mr Fantastic, Mr Bombastic

Zabavan film, dobra akcija i prezgodna Jessica Alba.Neznam za vas druge ali meni se je svidio.Bolji je od svih ovih zadnjih strip ekranizacija koje su se pojavile. Jedva čekam nastavak

Ocjena recenzije: 2.4 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Superman * 4

Od filma se mnogo očekivalo i kao što to onda obično biva, izgubiše nešto putem i ispadne prosječno djelce za koje su predvidjeli nastavak (vidi kraj filma), ali kak se meni čini neće od te dvojke biti NIŠTA!

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ne baš tako fantastična četvorka

Odlično, Hollywood je snimio još jedan film po Marvelovom stripu. Yay. Svi skočite u zrak od veselja! Marvel se dobro namuzao novaca u zadnje vrijeme prodavajuči licence, od kojih su mi jedino Spider-man i X-men bili gledljivi. S druge strane, Daredevil, Elektra i Hulk su mi bili očajni, jadni i nikakvi. Fantastic Four bih smjestio tu negdje u sredinu. Dakle, FF je film isključivo za fanove, dok će ostali biti malo zbunjeni radnjom i likovima koji nisu baš....suvisli. Uloga Jessice Albe se više manje svela na poziranje u donjem rublju (nemam ništa protiv toga), dok su Mr. Fantastic (neuvjerljivi Ioan Gruffudd) i negativac Dr Doom (nepoznati Julian McMahon) samo dosadna lica na ekranu. Torch i The Thing su jedini zabavni likovi koji film izvlače iz sivila i stavljaju u zlatnu sredinu. Fantastičnu sredinu. Dakle, ako ste fan stripa, pogledajte, ako ne, pogledajte na videu.

Ocjena recenzije: 1.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Fant, Fant, Fantastičnoo

Još jedna strip ekranizacija,ali u ovom slučaju ne i loša ekranizacija kao što je bio slučaj sa Elektrom,Catwoman ili Daredevilom.Opisao bih ga kao savršeni spoj onog najboljeg iz X-mena i Izbavitelja,a time mislim,na dramski pristup priči i razradi likova kao u X-menima i na akciju i humor u stilu Izbavitelja. Neke stvari su opet promjenjene u odnosu na crtanu verziju,ali to su sitnice i nimalo ne smetaju, dapaće,poboljšavaju cijeli zaplet.Naime u stripu Von Doom nema nikave moći,na sebi nosi oklop,a masku ima jer mu je lice unakaženo u nekakvom požaru,dakle radi se o ludom uberznanstveniku.U filmu je on dobio moći,i njegovo tijelo se je pretvotilo u metalnu leguru,a masku nosi da sakrije ožiljke po licu.Još jedna stvar je i to da slijepa djevojka koja se zaljubi u The Thinga je zapravo bijelkinja u stripu i nalikuje dosta na Sue Storm,dok je u filmu crkinja,ali kao što rekoh to su sitnice koje nebi trebale smetati ni fanovima stripa niti ostalim gledateljima,jer zapravo i imaju smisla.Film je dosta zabavan i to može zahvaliti dobrim i zabavnim dijalozima.Zanimljivo ja da u filmu uopće nema toliko akcije koliko bi se čekivalo za jedan superhero film.postoje tek dvije veče šore,prva na mostu,kad naši junaci tek shvate kakve moći imaju i na kraju kad se bore sa Von Doomom,ostalo su tek mali ispadi u kojima uče kako kontrolirati moći.Glumačka ekipa je odlična,posebno treba izdvojiti Chris Evans i Michael Chiklis kao Human Torch i The Thing,koji jedan drugome savršeno pariraju i največi su krivci za večinu komičnih situacija i dijaloga u filmu.Ioan Gruffudd se nije nešto posebno istaknu,ali zato je tu prezgodna Jessica Alba,šteta što je nevidljiva u najboljim dijelovima(tad je naime gola,ali samo na početku filma dok još ne nabave posebna odijela).Tim Story koji iza sebe ima sumnjive naslove poput engl.verzije Taxija i Barbershop se je nevjerovatno dobro snašao u realizaciji ove priče i napravio zbilja zabavan i nimalo iritantan film. Jedna od boljih strip adaptacija

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Sranje

Jednostavno film je totalno loš,priča,režija,glumci su katastrofa a ni efekti nisu ništa posebno,već viđeno.U cijelom filmu jedino vrijedi pogledati Jessicu Albu.Izbjegavati pod svaku cijenu,film mogu preporučati mlađima od 13 godina.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju