Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške

Vrh

Nakon ovog filma nema dalje.Bolje se ne može.Jedan od najboljih filmova svih vremena.Može ga se gledati svaki dan, opet ne može dosaditi.Sjajna glazba, briljantna glumačka ostvarenja, nenadmašan ritam filma.Antologija.Na ponos ljudskom rodu.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

TO JE TO!!!

Ovaj film me prikova za kauč... koji gušt je gledati ovako nešto...

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

OBAVEZNO GLEDATI

Kao što Matrix ima svoje mjesto u filmskoj povijesti, Pulp također tako je ovaj film velika prekretnica. Guy je uspio pokazati da se "krimići" mogu napravit a da nemam good guy-policajac ganja bad guy-a cijeli film uz nepredvidiv kraj. Tako da je onda fil kao dobar jer nas zadivi eventualno dobar obrat na kraju. Ovo je fil koji nas je oduševio i o kojemu ćemo pričati dugo,dugo,dugo. Uspoređivati ćemo filmove s njim i mislim da će nas teško nešto drugo ovako oduševiti. Iako su glumci dosta anonimusi obavili su odličan posao. Film gledam svako malo kada se nagutam loših krimi filmova onda da popravim okus ubacim ovaj i svijet je odmah ljepši. Čista desetka.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

lock,stock and two thumbs up

Šta reči za ovaj film osim da je fantastičan i obavezno ga imati u svojoj kolekciji.Glumci relativo nepoznati široj publici,vinnie jones briljira kao utjerivač dugova.Priča prati 4 prijatelja koji se spremaju opelješiti na pokeru lokalnog mafijaša.On ipak na prijevaru pobjeđuje i sad mu oni ostaju dužni nekih 500 000 funti.Kako se domoći love a ne izgubiti prste ili glavu,pa pljačkom.Oni odluče opljačkati susjede koji su također neki mafijaši koji su prije oplačkali drogu od ...Priča za ispričati dosta komplicirana ali kad gledate film jednostavno teče,više manjih priča svaka za sebe a opet čine cjelinu.Svakom liku posvećena velika pažnja,kamera odlična,komedije dosta jako dobrih fora,akcije dosta jako brutalne.Ma film za 5

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Posudit obavezno

odma sam si spržio, nije remek djelo ali ima dobre glumce, muziku i fore...

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Gledati,gledati i gledati.....!!!!!!

Zabavan i otkačen crnohumorni britanski krimić britkih i smiješnih dijaloga u odličnoj režiji Guy Richia sa njegovim omiljenim tkz. kućnim glumcima u glavnim ulogama,Jasonom Stathmom i Vinnie Jonesom,a manju ali energičnu i pamtljivu ulogu ima i pjevač Sting. Mnogi ovaj film zbog dijaloga i dramaturškog razlomljenog pristupa uspoređuju sa Tarantinom te njegovim Paklenim Šundom i Psima iz Rezervoara,ali činjenica je da Guy Richie ima svoj specifičan stil i smisao za humor koji doduše podsječa na Tarantina,ali ipak nemože se samo tako uspoređivati.Njegova prepoznatljiva i efektna kamera,izbljedjele boje,brza i energična montaža,spotovska režija te odlično korištenje soundtracka i crnog humora čine Richia jedninstvenim. No usporedbe sa Transportingom su moguče zbog teme i likova kojima se film bavi,Britanskim underground kriminalcima,a i Scorsese bi se tu moga nači,no možda ga je bolje ne uspoređivati s ničim jer se radi ipak o jedinstvenom filmu. Kad smo več kod soundtracka,svakako moram istaknuti odlično iskorištenu stvar Greek Zorba i The Boos od Jamesa Browna u filmu,zbilja urnebesne sekvence koje su me nasmijale i to ponajviše zahvaljujući upravo tim stvarima. Film je prepun otkačenih likova,nesposobnih kriminalaca,gangstera i ludih utjerivača dugova koji će vas mjestimice nasmijati do suza,a priča je prepuna komičnih obrata te čete jednostavno uživati u ovom filmu. Drago mi je da su Snach i ovaj film napokon izašli na DVD-u kod nas,jer se radi definitivno o odličnim filmovima koje bi svaki filmofil trebao imati u svojoj privatnoj kolekciji.Te če savršeno poslužit da se prikrati vrijeme do najnovijeg Ritchievog uratka,filma Revolver u kojem se ponovno bavi sličnim temama i ponovno glumi uvijek odlični Jason Statham. Iako sam čuo da ni publika ni kritika nisu baš najbolje dočekale taj film,ali morat čemo se sami uvjerit u to kad film dođe u naša kina ,pa do tada uživajnmo u ovim perfektnim i zabavnim filmovima. Gledati Svakako,i to nekoliko puta,obavezno!!

Ocjena recenzije: 3.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Primjer dobrog filma

Ovako se to radi!

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju