Sedam

remek-djelo!!!!!

fincher je genije.a brad i morgan su legendarno odglumili cista desetka filmu!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

5+

takoder, jedan od najboljih :)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Remek dijelo

Gledao ga nekoliko puta, film je stvarno savršen nema nikavih zamjerki, glumci odlični,a posebno zaštrašujuća gluma Kevina Spaceya.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Se7en

Genijalno stvarenje Finchera koje je ostavilo dubok trag na meni a icjeloj filmskoj umjetnosti.Maestralna rezija i genijalna gluma svih glumaca ali opet je Spacey pokazao sav svoj potencijal kako odglumiti hladnokrvnog ubojicu.Sviđa mi se Fincherova ideja snimanja u ulicama New Yorka u kojem glavnu sporednu ulogu ima kisa koja savrseno nadopunjuje napetost u ovom zastrasujucem mracnom trileru.Kraj filma ne treba ni spominjat jedan od neponovljivih.Ocjena 5 od 5

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Očaravajuće!

Ma ne znam što reći, film je fenomenalan, nemam zamjerki! Kraj je potpuno neočekivan!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

SEVEN

Film je zastrasujuce dobar.U ovom filmu pobjedi zlo. Ali je veoma dobar i zapetljan.Gledala sam ga 5 puta i svaki put je bijo sve bolji i bolji.Stvarno remek djelo.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zaštrašujuće dobar!!!

Jedan od rijetkih filmova u Hollywoodu koji nema happy end... Ne sjećam se kad sam vidio ovako brutalna ubojstva (od čovjeka koji je bio vezan za krevet godinu dana, preko mrtve kurve, do čovjeka koji je prisiljen prežderatvati se). Film je stvarno fenomenalan, svi glumci su izvrsni, a najviše mi se svidjela zaštrašujuća gluma Kevina Spaceya.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

kvaliteta

svakako u top 10 naj filmova

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Sami Superlativi!!!!!!

Među 10 Najboljih filmova koje sam pogledao! SUPER!!!!!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Mračan triler pun savršenstva

Kada je film zavšio ostao sam bez teksta zabuljen u televizor.Ovaj film vas doslovno ostavlja bez teksta.Orginalno remek djelo

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vrhunski uradak

Made sam ga gledao prije dosta vremena ,preporučam svakome koji voli žanr.Napetosti i akcije ne nedostaje,a uz to scene su stravične.Radnja i glumci su fantastični.Gotovo bih se usudio usporediti sa mojim favoritom "Kad jaganjci utihnu".

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

izvrstan mracni triler

Film je izvsno snimljen. Pitt i Freeman savrseni. Svakako pogledati vise puta

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

markantan!!!

to je jedan od filmova koje mogu pogledati više puta! prilično originalna ideja (barem neki dijelovi filma), ooodlična gluma i freemana i pitta (parltrow je sporedna uloga ali je korektno odradila). mračnost je upečatljivo i dojmljivo prikazana ne samo odličnim scenama nego je cijeli film kao da ga gledam kroz crni zastor. sve u svemu, 7 je jedan od filmova koje se isplati imati doma :))

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Film koji ne ostavlja nikoga ravnodušnim

Morgan Freeman i Brad Pitt ubojita kombinacija za dobar scenari i režiju. Nemoguće pogriješiti. Vrhunski

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Se7en

Još se jasno sjećam večeri kad sam gledao "Sedam" u dubrovačkom kinu, prijatelj i ja. Puna dvorana. I izlaska iz mraka dvorane, tih nekoliko minuta tijekom kojih nitko, ali ama baš nitko nije progovorio ni riječi. Ni moj prijatelj za kojeg sam mislio da nikad ne doživljava filmove preemotivno. Tada sam znao da će me Fincherov drugi cjelovečernji film pratiti u godinama što slijede. Otad sam ga gledao pet ili šest puta. I, kao svako rasno remek-djelo, kao svaki film koji postane nešto vrlo osobno i dragocjeno, svakim je gledanjem sve bolji. Sve bogatiji. A ovaj turobni, do zadnjeg kadra i do zadnje rečenice mračan, depresivan triler uistinu je bogatstvo. Ultimativni triler iz jednostavnog razloga što taj žanr ne može dalje od ovoga, nema kamo. Ono što je Demme s "Jaganjcima" tek načeo, novovjeki filmski genijalac David Fincher izbrusio je do savršenstva, odvukao do ekstrema, toliko da u usporedbi taih dvaju filmova, "Kad jaganjci utihnu" djeluju kao uspavljujuća obiteljska melodrama! Teško je, izrazito teško pisati o filmu kojeg toliko obožavaš, o kojem ti se čini da možeš pričati ili pisati satima. Što sve nabrojiti? Fascinirajuće tmurnu fotografiju i kameru. Neprestanu kišu koja je zapravo počasni lik filma. Glumce za koje ne znaš koji je bolji. Samu ideju sa svim bitnim sastojcima na svom mjestu. Zlokoban ritam koji polako vuče prema onoj nevjerojatnoj završnici. Da, da, tom završetku koji bez razmišljanja mogu prozvati najefektnijim ikad viđenim na filmskom platnu. Tako sjebanom, a tako logičnom. Jedinim mogućim završetkom, reklo bi se sada, ali koliko se Fincher morao boriti da izbori tu točku na kraju svog prvog remek-djela? Zadnji put sam ga gledao prije nekoliko mjeseci. Ovo pišem jer sam slučajno naišao na njega na ovoj web-stranici. Sad mi samo preostaje da ga pogledam po sedmi ili osmi put i zaronim u njegov mrak. Mazohizam? Ovisi kako se na to gleda...

Ocjena recenzije: 4.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Hitchcock novog doba

Uz ''Klub boraca'' ovo je najbolji film Brad Pitta i, po mom mišljenju, jedan od najboljih trilera. Današnji svoj već, može se reći, kultni status film je stekao zahvaljujući odličnom radu redatelja David Finchera (kojemu je ovo bio tek drugi veliki film u karijeri) i scenarista A.K.Walkera (koji je napisao i scenarij za ''8MM''). Ovim filmom Fincher se svrstao među najtraženije redatelje i stekao reputaciju istinskog nasljednika Hitchcocka, što je i potvrdio svojim kasnijim filmovima ''Igra'' i ''Soba panike''. Podjela uloga u filmu je odlična, a pogotovo treba istaknuti Brad Pitta koji je ovom ulogom (kao i u već spomenutom ''Klubu boraca'') dokazao da nije samo ljepotan čija je glavna zadaća da namami curice u kino, nego je pokazao i da zna glumiti, i to kako! Freeman je odličan u ulozi detektiva veterana koja kao da je stvorena za njega, a Spacey u ulozi ubojice, kao i obično, briljantan i zastrašajuć. Atmosfera u filmu je toliko mračna i depresivna koju bizarna i strašna umorstva samo još više naglašavaju. Posebno me impresionirao način na koji su opisana ubojstva koji je originalan i ostavlja veliki dojam na gledatelja. (Nešto slično se pokušalo napraviti u filmovima ''Ubojica sudnjeg dana'' sa C.Lambertom-ne baš uspješno, i ''Slagalici strave''-zanimljiv, ali ipak ne u rangu ''Sedmice''). Sve u svemu, odličan i originalan fim kakav se rijetko viđa.

Ocjena recenzije: 4.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju