Dečki ne plaču

Ljubav je ...

Uvijek navijam za ljubav bez obzira kolike šanse, da ona bude sretna i dugoročna, bile male i bez obzira na spol tih dvoje zaljubljenih. :) A baš je to i bit ovog filma - ljubav bez granica i predrasuda. Iako se Teena pretvarala da je dečko i iako ju je Lana kao dečka i upoznala i zaljubila se u nju ta njezina ljubav prema Teeni nije prestala ni nakon što je saznala istinu. Lanu je Teeni u biti privukla Teenina duša, osjećaji i misli a te tri stvari nemaju veze sa spolom osobe - to je prava ljubav, kad se tako netko nađe kao osoba a ne kao dečko ili cura. Zbog svega toga, zbog vremena u kojem je radnja ovog filma smještena, vremena u kojem su se sve vrste različitosti osuđivale i hrabrosti jedne osobe da bude dosljedna svojim osjećajima i čeličnoj volji da ustraje u svojim željama, zadivljena sam ovim filmom. Jako prizeman, emocionalan i tužan film. Priznajem, izmamio mi je suze na oči ... :)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

fora

bolestan al opet kul film. ne kuzim zast si hilary uzima sam takve filmove..mislim, dobila je oscara za to i onaj box s pocetka godine..al uglavnom, filmic je supac i nepravedan, tuzan pomalo, bolestan ofkors i tak..dvaoput sam ga gledala

Ocjena recenzije: 2.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Skoro pa 5

Napokon sam ga pogledao. Nakon što sam toliko čuo o Swankovoj i tom filmu. No, nažalost sam se malo razočarao. Ma, sve je OK u filmu, sve dobro odmjereno što se tiče emocija, dramatike, psihologije, sociologije, stila, glume, ali... nešto mi fali. Ne mogu reći točno što, ali ovom filmu nedostaje nešto. Kao što Moulin Rouge ne bi bio pravi bez smrti. Ili Ples u tami bez Bjõrk. Ili Fight Club bez tornjeva. Dakle- Hillary je ispunila sva očekivanja i još prešla granicu. Mislim da ne moram isticati koliko je tešku ulogu dobila. Oscar u potpunosti zaslužen. Od ostalih su svi solidni, ali nitko ne odskače. Priča pomalo klasična, ali su zato likovi odlično obrađeni. Lik Brandona (aka Teene) vrlo zanimljiv i u potpunosti logičan (autodestrukcija, kriminal, dokazivanje...) Još bih istaknuo poprilično dobre ubrzane scene. Ništa novo, ali ukusno. Dakle- jako dobar film- koji u potpunosti zadovoljava sva osjetila, ali ono šesto ostaje nedorečeno, prazno.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju