Prozor u dvorište

grace kelly

Zadivljujuć film , kojeg je režirao A.F. Nevjerovatno je da je cijeli film se događa u jednoj sobi i pogledu na dvorište a nikad baš nikada nije dosadan.O ljepoti Grace Kelly napsiano je puno , ali to morate vidjeti da biste vjerovali .

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Majstorija

Odmah na pocetku filma vidi se da ga je rezirao pravi majstor. Bez ikakve ijedne rijeci Hitcock nam samo kamerom pokazuje glavnog junaka u gipsu, na gipsu je ispisano njegovo ime, a zatim nam kamerom pokazuje na fotografije koje je glavni junak snimao tj. cime se on bavi. U samo pola minute bez ijedne rijeci nas upoznaje s glavnim junakom. Ocito, Hitchcock zna da slika moze puno vise govoriti od rijeci. Dijalozi u filmu su izrazito inteligentni. Posebno su dojmljivi dijalozi izmedju Jamesa Stewarta i sobarice na samom pocetku filma koji se ticu musko-zenskih odnosa i mogu se primjeniti i na danasnje vrijeme. Grace Kelly je cista elegancija i takvih glumica nazalost danas vise nema. Obavezno pogledati.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Magično remek djelo

Rear Window je majstorski režirano remek djelo.Napeti triller,bez trenutka dosade i danas se smatra jednim od najboljih filmova svih vremena.Ko nije pogledao,neka to obavezno učini,ne zna što propušta.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju