I tvoju mamu također

Smeće

Ne volim ove filmove. Primjetio sam da je dosta ženskih nahvalilo ovaj fil. Meni nikad nisu ležali meksički ili francuski filmovi. Film počinje ljigavo - s eksplicitnim seksom. Trzava kamera naravno je zaštitini znak meksičkih filmova. Naravno, sve se tu svodi oko seksa, željom dvojce dječaka da izgube nevinost, i onda je tu malo ubačeno drame, nešto veslih trenutaka na plaži, nešto kadrova na cesti i onda su neki time oduševljeni. Film sam posudio u videoteci, i bio sam ljut što nisam predvidio ovo smeće od filma koje je tobože art.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Y tu madre tambien

Dobar film... zanimljiv i dinamican, nema bas nekih dosadnih scena.. prilicno realan, samo su stvarno mogli staviti da decki imaju nekih 20-a godina, jee17 je mozda malo prerano za izjave kao u naslovu filma. Inace dosta zanimljivo...

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jako jako dobar film

nije bilo tesko snimiti film na osnovu tako genijalnog scenarija. film nije "obicna prica o prvom jebavanju i odlasku na prvo ozbiljnije kampovanje" kako ne netko/neka u ranijim recenzijama zakljucio. film je iznimno slozen i viseslojan i velika je greska svoditi ga na avanturu dva klinca, s obzirom da je ocito da je lik luise lik koji je puno važniji za ideju cijelog filma. klinci tu služe samo kao oruđe, kao kontekst. pogotovo me oduševio način naracije u filmu (kako se isključi zvuk svaki put usred scene) i kako naglašava prošlost i budućnost sporednih likova i pojava. pametna slika života i svijeta, čista petica.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

tko se boji dlakave pi*ke još?!?

Y tu mama tambien sam gledala dva puta; jednom za vrijeme PMS-a kad sam se strašno napalila(suvišan komentar!), a drugi put SMIRENO, racionalno i kritički prateći nebulozan scenarij ovog filma. Smrt Maribel Verdu ne bi bila ni upola tako dirljiva da se ona prije toga nije suosjećajno potrošila sa dvojicom napaljenih prijatelja koji su ju ostavili (ne)zadovoljenu i (ne)sretnu. Eh, tko s djecom liježe i probudi se zapišan…Mislim ono, prerana ejakulacija je naša stvarnost, šmrc…L Iznenađuju me samo 2 stvari: A. Cuaron je sposoban režirati nešto normalno za djecu(a ne samo jadnog Harryja Pottera i zatočenika Azkabana) i činjenica da mi nije smetao poljubac Bernala i Lune. Čak je bio paaa…ovaj…ne znam kako bih to rekla…ajme???Mislim da sam i koju suzu pustila kad sam vidjela da ponekad zgodni dečki odu u KRIVOM smjeru!(da se razumijemo, ipak nemam ništa protiv Iskoraka i sl.)Moram spomenuti i da je daleko Meksiko od Brazila(kako sam primijetila, bar što se tiče depilacije). Ali tko se boji dlakave pi*ke još?!?U svakom slučaju ovaj seks-mex film ceste je meni bio prilično gledljiv…

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

čudno i dobro

Vrlo čudan i gledljiv film.Glupav kraj al dobro.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

pomalo razocaravajuce...

da, da... ocekivala sam mnogo. film sam po gradskim videotekama trazila nekih pola godine i kada sam se - napokon - usrecila i pronasla film... hm... wtf? previse se diglo prasine oko toga adolescentnog road filma. obicna prica o prvom jebavanju i odlasku na prvo ozbiljnije kampovanje. naravno, postoji par dobrih kadrova, ali sve u svemu sam prilicno razocarana. na kraju se redatelj pokusava izvuci na osnovu djevojke koja je oboljela od raka, ali maksimalno uzivala u zivotu. aha. pateticno, prozirno. nekst von pliz!

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

očekivala sam više

nije loš film.. možda su malo pretjereali s ne-cenzurom, al ok. uglavnom kad je film završio nisam znala šta da mislim. nije ostavio neki poseban dojam na mene..niš se ubiti u filmu ne dešava..al to je s druge strane opet prednost filma. treba pogledat...

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

y tu mama tambien

Seks. Ponekad samo čujem za neki film i znam da bi mi se isti baš mogao svidjeti. Ne volim tu rječicu „baš“, ali ponekad baš naglasi intenzitet izvjesne tvrdnje. I sada sam „baš“ nazvao riječcom jer se nisam mogao prisjetiti njezina pravog morfološkog imena. Tužan sam, ne jadan, žalostan, neraspoložen ili koje drugo stanje konotirano istim pridjevom, nego tužan. Uvijek kada iznova pogledam „I tvoju mamu također“ sam tužan. „Život je kao pjena, zato živite kao more“ Malo je artističkih ostvaraja koji me ostave bez riječi, da samo zaprepašteno zurim u prazno, živim ih dalje ondje gdje ista prestaju. Mnoštvo je njih koje bih volio imati u svojoj video, fono ili nekoj drugoj –teci, na zidu ili pak posluženih na polici, ali malo je onih koji su me tako snažno i duboko odveli u mene. Slojevitost je vrlina ili mana. Ovisi koliko želiš vidjeti, ili koliko te boli zub pa gubiš vrijeme nadajući se da ćeš zaboraviti na njega ako gledaš „neki“ film. Recepcija je upitna. Putokazi su znakovi, znakovi su smrt. Smrt je tema. Smrt je kraj. Kraj je pokretački motiv. Kraj nije The End. Kraj je svršetak, gotovo, nema više nikoga, ničega, ništa. Tišina i glazba. Obje, te ženskoga roda, prisutne su u scenama koje pokazuju ili prikazuju toliku dubinu ljudskog ničega; ničega jer je toliko duboko da je izgubilo sva značenja. Smrt. __________________ Katarza.

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

I njegovu mamu također

Da znamo u zadnje je vrijeme cool govoriti da su meksički, talijanski, francuski, češki ...filmovi dobri i odlični. No, treba i ponešto izkritizirati.Almodovar je stvarno dobar kad je u pitanju zapanjivanje publike. Odlična gluma, ali da li je zbilja film tako guba? Pa koja je poanta filma, nije baš skroz jasna. ona se mora ispucati da bi na kraju umrla ili da bi se njih dvojica zbedirali. Dobro erotske scene su autentično prikazane , ali film nema svrhu, i to s mamama stvarno je too much s obzirom na to da su dečki prosječni vršnjaci. sve u svemu ???

Ocjena recenzije: 1.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Fora

film je super, malo sšpora radnja, al sve u svemu ok je. Malo više sam očekivala, s obzirom da "uvod" traje oko 45 min., al cool je. radnja je na početku slična kao i u filmu Klinci, samo što je ovaj film puno kvalitetniji i bolji

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dragulj!

"Pasja ljubav" mi je već skrenula pažnju (a očito ne samo meni) na meksičku kinematografiju, a ovaj film je samo potvrdio moje oduševljenje na prvu loptu. Ovako zabavnu i s maestralnom lakoćom napravljenu dramu nisam gledao... pa ne pamtim od čega... Glumci koji kao da uistinu jesi ti svoji likovi, nesputan, živ scenarij, sigurna režija, predivan slikopis Meksika u ambalaži filma ceste... Sve se ispreplelo u predivan film, pravi mali raritet na kino (i video) repertoaru.

Ocjena recenzije: 3.4 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju