Legenda o jeseni

LEGENDA O JESENI

U pitomom krajoliku Montane koji oduzima dah, Edward Zwick ispričao nam je priču o trima sinovima umirovljenog poručnika koji se sve teže nosi s njihovim hirovima, a pogotovo zaljubljenošću u Susannah, koja prerasta u "la femme fatal" zbog koje su uništeni mnogi životi. Svi likovi osim Samuela prikrivaju urođeni sadizam koji na kraju dovodi do kompletnog rasula. Žalosno je što se gotovo cijela priča na kraju svodi na ubijanje koje mene uopće nije rastužilo, a granate koje izgledaju poput vatrometa iritantno ubadaju u oči. Zanimljiva je priča o Tristanovom duhu kojeg dijeli s divljim medvjedom; u toj mjeri neodoljivo podsjeća na Forresta Gumpa jer se u Tristanu nešto prelomilo i natjeralo ga na bezgranično lutanje i povratak s putovanja, kada postaje potpuno novi čovjek. Glazba i nevjerojatan krajolik ponekad uspiju natjerati da se zamislimo nad smislom života i na kraju krajeva pretvaraju Legendu o jeseni u sasvim pristojno filmsko ostvarenje.

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ljigavost, patetika, plitkoca..

kazu zene da u ovom filmu brad pitt izgleda bolje nego i u jednom drugom. ok, nema sta, svaka cast. a sto se tice filma, sve sam rekao naslovom. doista mi se gade filmovi koje snima Edward Zwick - na mojoj listi najljigavijih filmova koje sam gleda bi pobijedila dva Zwickova, posljednji samuraj i ovaj koji je toliko plitak, ljigav i patetican da covjek prosto ne moze ostati ravnodusan.

Ocjena recenzije: 0.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Legends of the Fall

S obzirom da je film baziran prema istoimenoj knjizi Jima Harrisona, moram priznati, da je uspješno snimljen i da je ispunio sva očekivanja. Barem moja. Čitav film je preplavljen emocijama koje vas drže do kraja filma. Impresionorao me je lik pukovnika Ludlowa, Hopkins je zaista odlično odradio svoj posao. Ni ostali nisu za odbaciti, ali Hopkins se zaista ističe, definitivno jedna od njegovih boljih uloga. Film svakako vrijedi pogledati.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ŽALOST

NEZNAM KAKO OBJEKTIVNO OPISATI OVAJ FILM JER POSTOJE DVIJE STRANE ILI TI SE SVIÐA ILI NE MENI I NE NAROČITO ALI MU DAJEM TROJKU ZBOG GLUMACA RADNJE I MALO AKCIJE

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Legenda o životu

Film je jedan od onih snimljenih filmova koji dokazuje da se i u današnje doba može napraviti izvrstan film koji u sebi uključuje akciju i romantiku. Uz predivnu divlju prirodu, izvrsno se uklopila radnja filma. Likovi su izvrsno odglumljeni, a nježna romantika skrivena iza grubog života osvaja gledatelja i uvlači ga u hipnotičko stanje gledanja. Kada se film započne gledati, jednostavno se ne može prekinuti, a kada ga jednom odgledate poželite ga odgledati još jedanput. Jednom riječju: izvrsno.

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Legenda o jeseni

Najbolji film ikad snimljen!!!! Da li netko zna gdje mogu nabaviti vhs ili dvd makar mislim da još nije izašao na dvd-u?

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

legenda o jeseni

film je stvarno tužan ali to ga čini boljim

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju