Opasne veze

OPASAN KLASIK

Malkovich,Close i Pffefier u ovom zanimljivom,izvrsnom remek djelu od kojeg je navedeni trio stvorio klasik za sva vremena

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Opasno dobro!

Nedugo nakon što sam pogledao i bio oduševljen filmom Cruel Intentions (Okrutne Namjere) čuo sam da je to u biti moderna verzija filma Dangerous Liasions iz 1988. godine. Osim navedenih postoje i Opasne Veze Milosha Formana iz 1989. te Vadimove iz 1960. koje nažalost nisam pogledao. Redatelj je Stephen Frears i mislim da je upravo ovo njegovo najbolje djelo. John Malkovich je kao stvoren za ovu ulogu. Vicomte Sebastien de Valmont (Malkovich) je osoba kojoj je jedina želja u životu zavesti ženu te ubrzo ostaviti sve vezano za nju iza sebe te nastaviti dalje. Jedino pravilo je - ne zaljubiti se. No što se desi ako se zaljubiš??... Film je puno bolji i kvalitetniji od svoje moderne verzije (Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon..) jer radnja baš odgovara vremenu u koje je stavljena (Francuska, 18.st), a i glumačka ekipa je kvalitetnija sve u svemu: Glenn Close, J. Malkovich, Michelle Pfeiffer, Keanue Reeves, Uma Thurman... Jedina mala mana koja nekima i ne bi zasmetala je usporenost filma, nije pretjerana, ali se da osjetit u nekim trenutcima. Ako ne volite filmove ''starijeg'' izgleda bar pogledajte moderne Okrutne Namjere pa vas možda natjeraju da posudite u videoteci Opasne Veze.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Klasik s par bora

Dosta spor i fokusiran iskljucivo na pomalo zamornu "Who cares" igricu izmedju Malkovich-a i Grande Madame. Inace, klasik (pa koju god to konotaciju sa sobom nosilo).

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Mrak

Meni je ovaj film savršen!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju