Indiana Jones: Ukleti hram

Nije uopce loš

Ukleti hram je redovito proglašavan za nojlošiji Indiana Jones u trilogiji ali kad sam pogledao četvrti dio promijenio sam mišljenje. Iako je mračan i sa manje humora ipak se radi o fenomenalnom filmu koji se može dičiti bezprijekornom dinamikom i energijom, fenomenalnim akcijskim scenama i scenama potjere od kojih ce vam se okrenuti želudac od napetosti i uzbuđenja i uz standardno dobrog Forda ističe se Short Round kao jedan od najzanimljivijih i najsmiješnijih sidekicka kojeg sam vidio. Nije dobar kao OTIMAČI IZGUBLJENOG KOVČEGA, PODJEDNAKO JE DOBAR KAO POSLJEDNJI KRIŽARSKI RAT i stoput je BOLJI OD KRISTALNE LUBANJE.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

IJ - drugi dio

ok, mozda nema odusevljenja kao nakon prvog dijela, ili je gledanje u "komadu" ucinilo svoje...u svakom slucaju, ponovno naviru sjecanja i legendarne scene u kojima ima i smijanja na vlastiti racun: pa tako ponovno Indianu napadaju likovi s macevima, ovaj se "ponovno" hvata pistolja, ali ovaj put s podsmjehom, ali pistolja nema...i moj favorit iz djetinjstva, scena kada moras zavuci ruku u mracnu rupu, puno raznih kukaca i povuci polugu...i opet, PREDOBRO

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Mračan i slabiji od prethodnika

Većina, (pa i sami autori filma) su složni u tome da je ovo najslabiji dio u trilogiji o neustrašivom arheologu. Razloga ima više.Prvo, radnja filma je prilično neuvjerljiva. Kombinacija crne magije i hinduizma mi ne djeluje najuvjerljivije. Drugo, sporedni likovi su lošiji nego u prethodniku. Kate Capshaw je lošija od Karen Allen i prilično me iritira sa svojim silnim vriskanjem, a mali Ke Quan kao Short Round nije uvjerljiv kao iskusni Rhys-Davies u ulozi Sallah. I treće, iako u filmu akcije ima i više nego u prethodniku, bez dodatka humora ne izgleda toliko atraktivno. Jedini koji je na istoj razini kvalitete je Ford u naslovnoj ulozi. Da se vratim nazad na tvorce filma. Spielberg je osobno bio prilično sumnjiv oko uspjeha ovog filma zbog toga što mu je ovo bio prvi nastavak koji je snimio, dok je Lucas namjerno težio tome da film učini mračnim od prethodnika (sličnu stvar napravio sa ''Imperija uzvraća udarac''). Da ne bi ispalo kako samo kritiziram film, treba istaći da se ipak radi o veoma dobrom pustolovnom filmu koji lošije djeluje zbog toga što se uvijek stavlja uz bok druga dva filma u trilogiji koji su besprijekorni. Kada bi se ovaj film promatrao zasebno vidjelo bi se da je puno bolji od sličnih filmova koji su snimljeni po uzoru na Indianu Jonesa (''Mumija'', ''Lara Croft'').

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju