Studengora

Ruby Thewes

Renee tumači lik Ruby, siromašne prostodušne seljanke. Nevjerojatna transformacija, zasluženi Oscar:). Upravo lik seljanke Ruby oživljava i uveseljava radnju filma i unosi osvježenje.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jednostavno savršen

Tako tužan, emotivan film.. Tjera na razmišljanje i suosjećanje s likovima. Glumci - pun pogodak: genijalni i tada prezgodni Jude Law,Renee i Nicole. Renee je baš simpa sa onim svojim seljačkim naglaskom u filmu:-) Uglavnom, film sam gledala 3 puta i sva 3 puta plakala.. Pogledajte ga (i doživite katarzu).

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dobro

Nemam obicaj puno hvaliti filme, ovo je iznimka, obavezno pogledati. Jude Law fenomenalan n.p. ona scena na pocetku kad misli da umire, koja izbecenost lica u susretu smrti, woow! Nicole Kidman je dobro odigrala ulogu ali neznam nekako mi je prelijepa za ovaj sirov film, mozda bi tip - Meryl Streep sa grubljim licem bolje pasalo ... Rene je cool nema prigovora.

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

3 sekunde za 3 godine

iako je vrlo romantična ideja da nekoga strpljivo čekaš, prilično su mi neuvjerljivi razlozi za tako nešto u ovoj priči. ona tri susreta između kidmanice i lawa nisu ničim dala naslutiti razmjere njihove ljubavi. fotografija je jako lijepa, muzika također, glumačka ekipa korektna. sve u svemu, solidna četvorka.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

odlično

Film je odličan,iako sam mislil da je to više ratni film,poslije mi opće nije bilo žao kaj nije.Odlični glumci N.Kidman,Jude Law i Oscarom nagrađena za sporednu ulogu R.zellweger.Film prati ljubavnu priču izmežu Kidmanice i Lawa.Njegov odlazak u rat ,dezertiranje i vraćanje preko cijele zemlje natrag u rodni kraj Coldmountin.Više priča i odličnih likova se isprepliće s njegovim putom natrag,dok Kidmanica kod kuće ima isto pune ruke posla od gladi do lokale policije.Priča jako dobra,dosta tmurna atmosfera ,mislim da odlično prikazuje sam ugođaj rata ako ga i ima.Malo film podsječa na Zajahati s vragom.Ocjena 4

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

JAKO DOBRO

Moram reći da sam Studengoru posudio u videoteci samo zbog Nicole Kidman jer inače ne volim ratne filmove. Zar nije svima već dosta ratova?! Ali ovo je više priča o ljudima u ratu nego o samom ratu. Ovaj se film izdvaja od ostalih povijesnih ostvarenja po tome što je jako uvjerljivo prikazana pozadina američkog građanskog rata, a i po tome što nas upoznaje s puno neobičnih i zanimljivih sporednih likova. Nicole Kidman je izvrsna, baš kao i Jude Law koji u filmu izgovara jako malo rečenica. Poružnjena Renee Zellweger je sasvim zasluženo osvojila Oscara za najbolju sporednu ulogu. Čudno je to što glumice osvajaju Oscara tek kada se poružne za neku ulogu. Prisjetimo se samo Charlize Theron u Čudovištu i Nicole Kidman u Satima. Onda ne čudi što Kidman nije bila nominirana za Oscara u ovoj ulozi, previše je lijepa za to. Britanac Anthony Minghella je ovdje odradio vrlo dobar posao vješto režirajući ovu priču. Zamjerku mogu uputiti prvom dijelu filma koji je dosta razvučen, a i pomalo dosadan. Studengora je vrlo solidno i dojmljivo ostvarenje. Preporučam... Ocjena filma: 4

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Cool

film je super-tuzan je,smijesan (zbog Renee), pomalo i poucan, ali i zanimljiv. Obradjuje najzanimljiviji dio americke povijesti, koji je, moram priznati, jako dobro prikazan. Ima malo i krvi, ali ipak je u sredistu opstanak glavnih likova i njihova ljubav. Soundtrack je odlican, ali za one koji vole country i Eny mjuzu... Uglavnom, pogledajte film!

Ocjena recenzije: 0.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Studengora

Već je "Engleski pacijent" bio nevjerojatno precijenjen film (što je i vrijeme pokazalo). "Talentirani gdin Ripley", koliko god solidan triler bio, također je bolovao od stilskih prenemaganja. "Studengori" sam, stoga, prišao s dužnim oprezom. I... Nakon spektakularnog, čak upečatljivog početka filma, ubio sam (doslovno) cijelo popodne na beskrajnu dosadu tek tu i tamo prekidanu kakvim uzbudljivijim prizorom. Dojam nije popravio ni redateljev očiti pacifizam koji savršeno ulijeće u trenutno zaprepašćujuće stanje američke trule nacije. Nicole Kidman i Jude Law nisu neuvjerljiv par i zadovoljavajuće se koprcaju u svojim rolama, dok je Renee Zellweger više iritantna nego Oscara dostojna. Sve u svemu, osim nekoliko dojmljivih prizora i više-manje fino dozirane romantičarske note, Minghellin ljubavno-ratni ep gnjavaža je i, da prostite na izrazu, umjetničko preseravanje bez pokrića.

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dosadno

glumci su zalutali,radnja neuvjerljiva,Zelwegerica bljutava i bezlična ko inače.Bluv,bljuv..

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Epski

Nakon uspjeha Engleskog pacijenta i Titanica hollywoodski producenti počeli su štancati filmove koji bi htjeli epsku ljubavnu priču staviti u epski povijesni kontekst i gledateljima servirati epski film koji bi donosio epske cifre na kino blagajnama. Studengora je upravo takav film (čestitke na epskom preijevodu naslova:). Za razliku od gore spomenuta dva filma, ovaj ima jedan veliki i najvažniji nedostatak - odsutnost uvjerljive ljubavne priče. I uzalud onda više-manje interesantne dogodovštine glavnog junaka koji bježi s bojišta (dezertira) kad to sve gubi smisao pred neuvjerljivošću i nekompatibilnošću samih sudionika ljubavne priče. Nicole Kidman je Ada koja je ispala iz neke sasvim druge priče i koja svojom pojavom bode u oko. I dok njena transormacija u filmu sati bila potpuna i(i zbog toga nagrađena Oskarom), u ovom filmu doima se kao zalutala. Jude Law, inače odličan glumac, potpuno je anemičan kao Inman, a sporedni likovi skloni su preglumljivanju, u čemu prednjači iskarikirana i nepodnošljiva Renee Zellweger. Postoje bolji načini da se ubiju dva sata od gledanja ovog filma.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

neobičan film

Film je u najmanju ruku čudan. Ne mogu reći ni da je loš ni da je neko remek djelo. Ljubavna priča između dvaju likova je nekako prazna,ali je zato samo Inmanovo putovanje i Adina borba za prezivljavanje odlično prikazano. Zapravo me smeta što glavna stvar(ljubavna priča) nema snagu kakvu bi u ovakvom filmu očekivala. Slabija četvorka.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju