Most za Terabithiju

Kraljevstvo mašte i sretnog djetinjstva!!!

Od ovog filma očekivao sam uobičajenu limunadu.No, prevario sam se. Ovo je jedna dosta tužna priča, pojačana fantazijom. Film nam pripovjeda o dvoje tinejđera: dječaku iz brojne i siromašne obitelji koja ne shvaća njegov umjetnički talent, i djevojčici koju roditelji ne razumiju najbolje. Ona se upravo doselila u grad i u novu školu. Teško stječe prijatelje, a osim Jessa, njenu dušu osvoji samo profesorica glazbenog koju glumi simpatična i pomalo otkačena Zooey Deschanel. Kako radnja napreduje, film obiluje maštom, specijalnim efektima i tužnim sekvencama, gdje se ističe scena Lesliene smrti, koju Jess teško može preboliti, dok mu utjehu ne pruži njegov otac kojeg glumi Robert Patrick. Kada se sve zbroji i oduzme, ovo je simpatičan film za najmlađu publiku, ali se može naći i nešto za odrasle.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Most za Terabithiju

Film je preglup.....

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Most iz djetinjstva

Jednom riječi - predivno. Film je prepun mašte, ali one stvarne dječje mašte. Nema tu nikakvih bajki, sve ono što se dešava plod je bezgranične mašte dva tinejdžera koji na taj način pokušavaju u isto vrijeme pobjeći od grube stvarnosti i naći snagu za opstanak u ovom okrutnom svijetu. To je priča o dječaku i djevojčici koji su neshvaćeni, jer oboje imaju problema sa uklapanjem u društvo a iz jednog razloga - što imaju nešto umjetničko i nježne su duše. A takve osobe su izvan kalupa našeg doba. I tako oni stvaraju svojom maštom izmišljenu zemlju u koju bježe nakon nastave. I tamo ih svi razumiju. I svi su ih prihvatili. Film dodiruje čovjeka u njegovoj najdubljoj intimi, i izvlači iz dubine duše onaj osjećaj djetinjstva. Barem za mene....

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Terabithija

Tipičan film za djecu koji govori o prijateljstvu, gubitku i stvarnosti. Dječak koji očito prolazi kroz teror u školi te živi u siromašnoj obitelji upoznaje curu koja mu otvara maštu te time on postae sretniji a oni sve bolji prijatelji. Nesreća se događa kada ona,Leslie,pada u rijeku i utapa se pa se nakon toga on,Jess,potpuno zatvara u sebe i pokušava zaboraviti zamišljeni svijet. Ipak uviđa da "njegova" zemlja mora živjeti jer time živi uspomena na Leslie. Sve je super u filmu,a A.Robb je izvanredna ali mi se čini da mi fali glavi dio filma,onaj dio gdje dobro nadjača zlo. Nekako kao da taj rat u Therabithiji nije dovršen,ništa nije napravljeno kako bi se on završio a opet na kraju vidimo da su Terabithijanci dobro i da bez straha od Mračnog Gospodara dočekuju svoga kralja i princezu. Zar ćemo imati i nastavak?

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Masta uvijek prezivljava

Suprotno kritikama koje kazu da ovaj film predstavlja suocavanje djeteta sa smrti i grub silazak u stvarnost, mislim da ovaj film ostavlja pouku o nesavladivosti djecje maste. Argument je kraj u kojem djecak, iako pogodjen smrcu svoje drage prijateljice, uspjeva ozivjeti fantasticne krajolike jos sadrzajnijima i ljepsima nego sto su bili. Po meni, taj film ne oduzima nadu u ljepse svjetove nego je vraca. I govori da unatoc nedacama postoji ona zemlja u kojoj nesretne duse mogu naci smisao i smirenje - Terabithija.

Ocjena recenzije: 3.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Most U Stvarnost?

hm.. meni je nakon filma doshlo da se zapitam.. ali stvarno.. film toliko realno i direktno govori o tome kako djeca danas i ovako teshko odrastaju, a shto tek bude kada izgube nekoga njima dragoga? govori o tome kako djeca bjeze u svoj mali svijet kada smatraju da che se osjechati povrijedjenima, ili su vech povrijedjeni.. iskreno, i ja sam takav.. iako 20 godina, ali ja imam svoj mali svijet u kojem sam siguran od svega.. takodjer crtam, pishem, izmishljam.. i lijepo mi je.. u filmu djechak odrasta na dosta tezak nachin.. i ja sam.. i kasnije gubi njemu JAKO dragu osobu.. takodjer mi se i to dogodilo.. ne na takav nachin, ali na mozda chak i gori.. nije lako bez oca, uz ochuha i mamu koja se pretvara da ne postojish.. a tako je i njemu.. film me jako razveselio (na pochetku), ali i rastuzio (kada Leslie umre).. nisam mogao vjerovati jednostavno, iako sam znao da che umrijeti.. ali nisam zelio to prihvatiti.. i da vam iskreno kazem, i suza je pala.. i nije mi to teshko priznati.. jako pouchan film, ali nikako za djecu.. preporucham ga svakome kome je bilo teshko.. jer ako ste uspjeli prebroditi neshto iz djetinjstva, a sada imate 18+ godina, onda je ovo film za vas.. da vas podsjeti koliko ste se trudili za neshto..

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Most za djetinjstvo

Neka priča tko što hoće, ali ovaj film je fantastičan - ne u smislu radnje ( čega u filmu i nema puno ) nego u smislu kvalitete; nakratko me je vratio u djetinjstvo. U filmu mi ništa nije sladunjavo ni kičasto, a glazbena podloga je odlična. Glumci za pohvalu, dečko bolji od curice - valjda jer je i sama uloga zahtjevnija. Osobito me se dojmio način na koji redatelj ostvari osjećaj nedostajanja Leslie i kod gledatelja, bar kod mene. Lijep film koji natjera da se zamislite.

Ocjena recenzije: 3.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju