Krv i čokolada

Vizualno dojmljiva zbrka

Valjda su posljednjih godina producenti shvatili da romansirani filmovi o krvopijama itekako imaju svoju publiku, a i vukodlaci se nekako provuku uz sve to kao u "Underworld" sagi, ili u drugom dijelu "Twilight" serijala. Film "Blood and Chocolate" je duboko zagazio u ove vode, iako nema niti jednog vampira u cijelom filmu, već se radi isključivo o vukodlacima, premda ne u klasičnom smislu te riječi. Priča je nastala (opet) po pisanom predlošku, istoimenoj knjizi Annette Curtis Klause, što nije problem da toliko ne podsjeća na znatno bolji Underworld. Zbilja - nemoguće ljubavi, opsesivne porodice, zaraćeni klanovi - izgleda da ovakvi filmovi ne mogu proći bez arhetipa Romea i Julije. Iako je radnja u filmu donekle koherentna, film jednostavno teško pronalazi svoj identitet. Početak je zanimljiv u stilu nadnaravnog trilera s elementima horora, no onda nagli zaokret na romantičnu limunadu kakve se ne bi posramio niti "Dawson's Creek", te zatim završetak u akcijskom stilu Underworlda. Znam da je film rađen za širu publiku, ali takvi dramski zaokreti... Ni glumci baš pretjerano ne pomažu, Hugh Dancy je solidan, ali naslovna glumica Agnes Bruckner je jednostavno previše "drvena" za ljubavnu tematiku i prolazi kroz film sa svega tri izraza na licu. Ipak o filmu imam pozitivan dojam, ponajviše zbog specifičnog vizualnog stila koji filmu daje zreliji i profinjeniji dodir, a najviše me impresionirao snimateljski rad jer su neke poetične i lebdeće scene transformacije u vukove zbilja dojmljive. Da je film sniman većim budžetom i sa A-listom hollywoodskih glumaca zasigurno bi požnjeo daleko veći uspjeh. Ovako - šteta intrigantnog vizualnog stila. Poklonici Twilight serijala neka svakako pogledaju, neće vas zasigurno razočarati ako nemate prevelika očekivanja.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Blood and chocolate

Film već imam dvije godine i prvi put kad sam ga gledala odustala sam nakon 20 minuta, no nedavno sam pogledala u kinu film "Confessions of a shopaholic" i odlučila zbog Hugha Dancyja ponovo pogledat film. Ako se uspijete natjerat da pogledate prvih pola sata, ostalih sat vremena pogledat ćete s užitkom. Film je zbilja dobar, odlični su efekti pretvaranja u vukodlake,a priča o loup garoux iliti ljudima-vukovima je odlično ispričana i ima smisla koliko god priče o vukodlacima, vampirima, vješticama i ostalima mogu imati smisla. Gluma mi je ok, cura koja glumi Vivian mi je koma, mogli su nekog boljeg uzet ko i za Gabriela, nekako mi Olivier Martinez ne paše, ali zato su Hugh Dancy kao Aiden i Bryan Dick kao Rafe odlični.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

vukodlaci

ma film ne moze biti bolji.Sve mi se svida,glumi i meni draga glumoca,a i volim gledat takve neobicne filmove:))

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ljudi-vukovi

fil bez nekih "vauuuu" specijalnih efekata,ali sama radnja filma ima nekog smisla... Pojam ljudi-vukova a ne vukodlaka je specifičan. Nije mi jasno zašto svi spominju neke vampire u recenzijama?

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

BLADE14

ma sto god Vi rekli za ovaj film, on je jednostavno ZAKON!!! i zato nije ni cudno sto sam ga ocjenio s 5!!!! i zasluzio je!!! KRV I COKOLADA je film nad filmovima!! ;)

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Krv i čokolada

zaista dobra vampirski movie. Efekti sadržaj, ideja režisera daje mi odličan dojam. Djevojčica kao mala postala vampir i kao odrasla ipak bila drugačija od drugih, recimo milosrdnija i poštenija vampirica. Vrijedi ga pogledati..

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju