Žetva

Izbjegavati

Film sam odlučio pogledati samo zbog Hilary Swank jer je dobra glumica, no moje razočaranje je ogromno. Što zbog filma koji koči njen talent, što zbog potrošenih 90 minuta života za nešto što ne vrijedi ni spomena. Toliko puta ispričana horor tema s biblijskim motivima i upletenim kultom prvih pola sata podsjeća na prosječnu 'X-Files' epizodu, no tragedija je što su prvih pola sata najbolje što film može ponuditi. Kako idemo prema kraju sve je gore i gore, a kulminira s super-idiotskim krajem u kojem svi prvorođenci umiru a Swankica nosi malo zlo u sebi (poznato?). O glumi se nema šta reći, o režiji još manje tako da je 'The Reaping' jedno, na prvi pogled, lijepo upakirano smeće od filma. Nemojte ovo nikada pogledati, rađe preporučujem 'The Skeleton Key' od novijih filmova na temu kulta.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dobra ideja, loša izvedba

Počelo je vrlo dobro i intrigantno. Starozavjetna zla i mala, konzervativna sredina. Kako film odmiče tako se i radnja razvodnjava i banalizira, da bi naposljetku tako traljavo završilo da mi je žao što sam uopće pogledao ovaj tipični američki horor koji to zapravo i nije. Preporučam samo ljubiteljima žanra.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jao, pa ovo je lose

Nikada nisam bio veliki ljubitelj Horror filmova. Zadnji koji me se dojmio bio je Brda Imaju Oci. Za vrijeme projekcije ovoga filma zijevao sam tocno 5 puta u pravilnim vremenskim razmacima, sto znaci da je film dosadan od pocetka do kraja. U filmu me nista nije zastrasilo. Veci strah imam od ZETOVIH kontrolora u tramvaju u slucaju da su pojacani s policijom. Efekti kao efekti u svakome novome filmu: crvena rijeka, bolesne zivotinje, hrpa nekih skakavaca i ostale idiotarije da ih sada ne nabrajam. Jedino sto me se dojmilo pred kraj filma je guza od Hilary Swank u kadru kada stavlja noz u remen od hlaca. Guza je naime vrlo lijepa i pravilno oblikovana, ali to ne spasava film od ciste katastrofe. Samo za okorjele fanove horror zanra.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ima i boljih..

nisam previse impresionirana. ocekivala sam puno vise od hillary. tipican je film - religijska tematika, ispreplice se proslost, sadasnjost i neke misticne fore.. sotona vs. bog, selo vs. grad, vjera vs. ateizam itd. ne znam, nekak mi je predvidljiv film. ok, jedino kraj nije - kad je mala curica rekla - sad nas je dvoje (aka swank nosi malog vraga u sebi) kool :D skuzih da nema trilera/horora bez sljedecih elemenata - 'zgodna' zenska ide sama kroz sumu, naravno mora biti mrak, nikada nema struje, sjene na svih strana, raznorazne spodobe, odjednom se zavjese pomaknu, vrata zalupe, neko malo djetesce je kao nevino a ustvari pravi vrag i tak to.. nema potrebe davati 30kn..

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju