Broj 23

35-12=23

5-3 je 2, a 1+2 je 3 i to je zapravo 23! I tako sat i pol! Osobno volim filmove (i serije) svakave off tematike, ali ipak... Ok, Jim Carrey je to odradio pošteno, ali scenarij... Dajte, ljudi?! Valjda među svim onim teoretičarima raznoraznih zavjera koji se kote po Americi ima kakva uvjerljivija pričica???

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ufff

jos jednih sat i pol potrosenih bezzz...

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Izgasila 10 min prije kraja

Iako to nikad ne radim, pogotovo ne filmove ovoga žanra kojeg obožavam. Ali ovaj film mi je bio očajan. Ja imam 30 godina, a prije 7 godina sam imala 23, očito je da me proganja broj 23. Doslovno tako sam ga doživjela.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

CARREY U TRILERU? NIJE LOŠE

Ukratko,film je zanimljiv ali je radnja pomalo glupa.Fascinacija brojem 23?Joel Schumacher je dobro rezirao ovaj,drukčiji film o ljudsoj opsesiji.Jim Carrey je odličan i svakako bi trebao preci na trilere i horore.Pogledajte film,zbilja nije loš.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

film

meni se film veoma svida.Bome je zarazan potice te na razmisljanje.Jos plus to je izvrsna gluma.Moja ocjena je bila 4.Bilo mi je cudno gledati jimyja kako flumi u trileru.Mislila sam kako ce film biti puno bolji ali me je malo razocaralo.Tema je izvrsna.Ja osobno obozavam filmove ovakve radnje.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Solidan film

pa ono...ništa posebno...ali po meni sad baš i taj broj 23 nema neke sličnosti sa svim tim navodima pa stalno moraš nešt oduzimat,pa zbrajat pa ovo pa ono...ma ne znam to mi malo sick...ali nije loše...ovaj kraj nisam ni u snu očekivao i ništa nisam razumio sve do kraja kada se sve razjasni...,ne znam za koliko mi je film zapravo...negdje između 3 i 4 u bodovima bi bilo 6,5/10 a to je 3 ali...

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ocjena 4!

Jim Carrey se već ranije pokazao ozbiljnim glumcem (odlični Čovjek na mjesecu, Vječni sjaj nepobjedivog uma te Trumanov šou). Broj 23 spada u kategoriju solidne glume, jedne crvene knjige, ponešto psihologije misteriozne koincidencije različitih kombinacija brojeva koji daju naslov filma. I onako filmić intrigantan, oku nešto za pogledat i solidna četvorka.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ne propustiti

Jedan skroz drukčiji film od Jim Carreya, bez kreveljenja koje je zakon kad si na... Ovdje pokazuje svoju ozbiljniju stranu koju nam je već počeo otkrivati u filmu "Čovjek na mjesecu". Definitivno bi preporučio ovaj film zbog Jim Carreya, da se vidi njegova druga strana a ne samo Ace Ventura i sl. Nije samo gluma zaista dobra već je i priča zanimljiva koja se prati u iščekivanjem što će se sljedeće dogoditi, bez želje za piš-pauzom. Nikako propustiti.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

broj 23? Zašto ne 48?

haha! Koji užas i klišej od filma. Više nemam ni volje ni živaca gledat semi paranormalne psihološke trilere. Ako niste primjetili, uvijek završavaju sa twistom gdje je glavni protagonist zapravo ubojica, ili lud, uglavnom...nakon onog napušenog i nadobudnog Šalajamananana (The Signs, The Sixt Sense, ....) svi počeli snimati masovno filmove sa obratima (The Machinist, recimo). Ljudi moji, to je postalo smiješno. Ovdje sam u 28. minuti pretpostavio o čemu se radi...užas. A cijela priča o brojevima je nevjerovatno debilna. Zašto ne 48? "Jao, moja majka nosi grudnjak broj 20, a mladja sestra mi ima 20 godina, a ja sam danas išao pišati 8 puta.....pa to je nevjerovatno, opet sam dobio broj 48!!!" Izgubio sam 2 sata života gledajući ovo a to mi retardirani amerikanci sigurno neće platiti...

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

bravo jim!

super film!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

odličan film

Film me je zaista iznenadio jer je i više nego odličan.Kad čujete naziv filma broj 23,ne znate što biste očekivali, ali ovo što vam je priredio Joel Scumacher je zbilja fenomenalno.Film ima odličnu radnju,zanimljiv je zaplet i drži vas u napetosti do samog kraja.Jim Carrey je zaista fantastično obavio svoj posao i pokazao da je zbilja fantastičan glumac (iako se to i prije znalo)jer ovu ulogu ili bolje reči uloge nije bilo lako odraditi.Svakako pogledati.Ocjena filma 5

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

fenomenalno

ovaj fim je pun pogodak.Remek djelo.Film je zanimljiv cijelim svojim tokom.Odlicna prica,odlicna gluma (pun pogodak,Jim Carrey u ozbiljnoj ulozi), odlicne scene,odlicni zapleti, iznad prosjecni rasplet . Film crijedi pogledati i dati 15 kuna za njega u videoteci.Preporucam ljubiteljima dobrog trilera.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

9

Zašto 9? Pa to je moj sretan broj, ako ćemo već pričat o brojevima :) Mada je poenta ovog filma (bar se meni tako učinilo ) upravo to da misterije nema nego da su u pitanju najobičnije životne slučajnosti. Sve je skoro pa parodija nadobudnih misterioznih filmova.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Brojevi

Nakon pogledanog filma sat je pokazivao 23:00, broj svih slova na mojim čarapama je bio 23... Ne, ne a sad ozbiljno. Nešto novo za Jim Carreya i po meni se i u ovome iskazao, što bi značilo da može i nešto više od komedija. Ali ostalo me pomalo razočaralo jer sam očekivala više napetosti,a više sam se smijala toj opsjednutosti brojem 23. Vau, i Michael Jordan je nosio broj 23! Pomalo smiješna tema, ali mi nije žao što sam ga pogledala jer sam zavoljela Carreya kao glumca, prije mi je bio JAKO antipatičan i bezvezan. No,kako vrijeme ide, on bira bolje i zahtjevnije uloge. Slažem se s APP-om da je prvi dio filma pomalo zbunjujuće jer neznamo tko priča priču,dal detektiv ili Walter. Kasnije se to malo iskristalizira. Uglavnom, film može proći s jednim OK, s tim da je Carrey odličan i da on nosi film, a ostalo sami procijenite..

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Igra brojeva

Novi uradak Joela Schumachera zanimljiv je samo po dvije stvari-Jim Carrey u ozbiljnoj ulozi i radnja koja se vrti oko tajanstvenog broja 23. Sve drugo u ovom filmu ne odskače od prosječnosti. Mene je ovom filmu privukla radnja, jer sam veliki fan filmova koji se temelje na nekakvim zavjerama, urotama i mističnim znakovima. Nakon što sam odgledao film, moram priznati da me i nije pretjerano oduševio. To se odnosi na prvi dio filma koji djeluje dosta konfuzno zbog paralelnog prikazivanja lika Waltera Sparrowa i lika detektiva iz knjige s kojim se Sparrow poistovjetio, dok drugi dio filma djeluje malo bolje. Nadalje, Carrey u glavnoj ulozi, skroz drugačijoj od onih na koje smo ga navikli gledati, je solidno odradio svoj posao. Mislim da je potrebno da odradi još nekoliko ozbiljnijih uloga da bi ga gledatelji počeli prihvaćati kao takvog glumca. Htio on to ili ne, njegovo ime je još uvijek sinonim za komediju. Ostatak glumačke ekipe me prilično razočarao (doduše njihovim likovima ni nije dano previše prostora), tako da je Carrey ostao sam da nosi cijeli film. Ako ništa drugo radnja filma je ono koja nudi mnoge kombinacije na kojima se može graditi kvalitetna priča. Ljudima su uvijek bile i uvijek će biti zanimljive teme oko nečega što se logički ne može objasniti, a promatrano iz određenog gledišta, ima neko mistično značenje. Ovdje je riječ o igri s brojem 23. Radnja filma je solidna, uz prilično kvalitetan obrat, ali uz malo više volje od strane režisera, moglo se napraviti i malo bolje. Od redatelja poput Schumachera to se s pravom može i očekivati. Ovaj film je solidni psihološki triler koji nikoga ne bi trebao previše razočarati, a pogotovo fanovi Jima Carreyja, jer je pokazao da može glumiti i u ozbiljnim filmovima.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Broj 23

Jim Carrey je u ovom filmu dokazao da je stvarno dobar i kvalitetan glumac koji moze glumit bilokoju ulogu. Zapravo, cudno je, al meni se cini da mu ta uloga stvarno dobro pristaje. Film 'Broj 23' je mozda malo prekompliciran ali je u svakom slucaju zanimljiv!!!!!!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ocjena za broj 23

pa film mi je bas ok...nije ni predobar a ni pre loš. Film me osobno zaintrigrirao zato sto mene prati taj broj vec 2,3 mjeseca :D.Čudno da čudnije nemre bit al nisam ni lud ko svi ovi u filmu. Sad malo na Jima... Sviđa mi se bas sto je on u toj ulozi jel moze dokazati da moze glumiti u nekim ozbiljnim filmovima ne samo u nekim urnebesnim komedijama. Makar da ovaj film nema bas puno smisla al srednja ocjena je za njega..

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

the number, number [23]

na neki način zanimljiv film za pogledati, dosta neobična i čudna priča. malo je drugačije gledati Jima u psihološkom trileru, ali dobro je odradio taj dio, sa dozom crnog humora... PS ne začuditete se ako se i vama dogodi [23] ;)) ocjena, 6.5/10

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

lose

U ovome filmu se ne radi o apsolutno nicemu. Stvarno lose, a jos je losije da antipaticni Jim Carrey pokusava glumiti u ozbiljnim filmovima koji to zapravo nisu. Svakako izbjeci.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju