Jezgra

Zabavno

JEZGRA je zbilja neobičan film.Unatoč slabom scenariju i slabim specijalnim efektima ipak uspijeva biti zabavna.Istina,radnja je pomalo glupava,a pothvat likova u filmu je naprosto nemoguc i neizvediv,ali pustimo to po strani,buduci da vecina filmova katastrofe ima nemogucu radnju,u filmu se nalaze jaka glumačka imena,doduše ne ona sa A liste,no riječ je o uglednim i usudio bih se reći podcijenjenim glumcima.U postavi koju čine Aaron Eckhart,Delroy Lindo,Stanley Tucci,Richard Jenkins i Bruce Greenwood,svakako je najznačajnije lice Oskarovka Hillary Swank. Svi su oni svoj posao odradili solidno,doduše nisu mogli ništa više od toga zbog već spomenutog lošeg scenarija. JEZGRA nažalost ima više mana nego vrlina,međutim ipak vam preporucujem da joj date priliku.No nemojte trošiti novce na nju,nemojte ju kupiti ili posuditi,ali ako je kojom prilikom uhvatite na televiziju dajte joj šansu.Pustite mozak na pašu i ne razmišljajte o kvaliteti.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Armageddon iz suprotnog smjera

Mislili smo da je manija za filmovima katastrofe prestala s dolaskom novog milenija. Godina 2003. pokazala je da nije tako iznjedrivši dva. Jedan od njih - "Jezgra" - imao je potencijala, jer za promjenu kataklizma dolazi iz središta Zemlje, a ne "odozgo", dok je krivac čovjek, a ne kozmos. "Jezgra" se, osim toga, može pohvaliti i pristojnim glumačkim imenima. Delroy Lindo i Stanley Tucci, s kosmatim umecima na glavi, u ulogama dva karakterno i verbalno sukobljena znanstvenika-genija, uistinu su vrijedni gledanja. Međutim, njih dvojica su jedina vrijednost ovog filma. "Jezgra" je samo još jedan šablonski film katastrofe u nizu - čak i njegov plakat kao da smo već nebrojeno puta vidjeli, samo s nekim drugim naslovom. Gotovo je sramotno reći da je kvalitetnije provesti vrijeme uz "Armageddon" Michaela Baya, ali tako jest, u najmanju ruku stoga što "Armageddon" ima nekoliko kvakitetnih komičnih trenutaka, koji "Jezgri" tragično nedostaju. Utoliko je veća šteta što je ideja o katastrofi uslijed prestanka vrtnje Zemljine jezgre vrlo zanimljiva i inovativna. No, sumnjam da bi se Julesu Verneu svidio ovakav put u središte Zemlje.

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

O cemu vi pricate?

Jezgra je zadnje smeće! Ovako savrseno loš, glup, napuhan all-american film ne može zabaviti ni malo dijete. Mislim, americki filmovi katastrofe su mi se popeli na vrh glave još kad je Tommy Lee Jones bježao od zlog vulkana usred Los Angelesa. No ovo smeće je još gluplje. Mislim, davno sam odustao od američkih konzumerističkih filmova upravo zbog ovakvih komada celuloidnih govana! Pregrozno! Radije bih dva sata gledao reklame na novoj tv nego ovo pogledao opet. Ma radije bih sjedio u zubarskoj stolici nego se mučio sa probavljanjem ovog trasha. Izbjegavajte!

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zanimljivo

Mislila sam da ga nitko dugi nije gledo. Film je dosta zanimljiv i možeš ga gledat bez pomisli da će te uspavati. Sviđa mi se!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dojmljiva ideja

ideja kojom se film bavi je zastrasujuca kao uostalom i u svakom drugom filmu katastrofe. Ipak, ova mi se cini nesto originalnijom od ostalih. Drugo, zanimljivo je i to da je film kao uzrocnika katastrofe izabrao vladu SAD-a. U nagomilavanju oruzja za masovno unistenje ovog puta zbilja pretjera. Istovremeno je lijepo i ruzno biti informiran o posljedicama americkog vojnog djelovanja. Tko zna koliko jos ovakvih filmova treba biti snimljeno da se konacno probudi svijest totalitaristeicke SAD nacije. ... Da bi film dobio neku vecu ocjenu potrebno je fizicki odstraniti poznate americke stereotipe po kojima je sniman. Heroji, prepreke, zrtva, spas svijeta + doza pilitkog humora.

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju