Bolesno

OVCE

Michael Moore stvara novo remek djelo.Hrabro,brutalno i istinito sa dozom ironije (bilo bi smijesno da nije zalosno).Svaka mu čast. Ovo je film za sve one koji ne zele biti ovce ovog drustva.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Za Moorevu bolest nema lijeka

Moore i slični ljudi koji nemaju apsolutno nikakv talent, umno su ograničeni i ogorčeni a željni su slave i novca, šta da rade? Odgovor na ovo pitanje je ovaj film.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Strah od komunističkih ideja truje Ameriku!

Za sve mogu kriviti Nixona, on je prvi prihvatio ovakav okrutni model zdravstva. Amerika se boji komunizma (socjalizma) i nema šanse da prihvate model "u zdravstvu su svi jednaki". Zašto bi netko zdrav plaćao liječenje nekog bolesnog, oformimo osiguravajuće kuće koće će nam police zdravstvenog osiguranja formirati prema našem zdravstvenom stanju. Onaj tko je bolestan neka odvaja za zdravstvo više od zdravog. Sve to lijepo zvuči dok bolesni ne izgubi posao i ostane bez novaca za plaćanje zdravstva. Nakon što proda auto i kuću, iz bolničkog kreveta ga izbacuju na ulicu sa debelim minusom na bankovnom računu. Kako sve to izgleda u stvarnosti, jako lijepo je prikazao Michael Moore.

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jedan od najstrasnijih horora svih vremena

odlican dokumentarac - u rangu je michaelovih najboljih ostvarenja roger & me i ludi za oruzjem. jos jedan podsjetnik nama europljanima da budemo jako, jako oprezni... americki divlji kapitalizam je sramota, uzas, mrznja, pohlepa... horor.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

izvrsno

Film je jednostavno izvrstan! Obrađuje na jako dobar način probleme zdravstva u Americi. Jako je napadan, a takav je zato što je američko stanovništvo pasivno, što pokazuje da je film i poticajan!!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Fat Bastard :)

Michael Moore je još jedanput prikazao svu glupost, jad, bljedu i nemoć "prve nacije" i to naravno na svoj osebujan za amerikance ponižavajući način, gola istina... Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

sicko

Ako samo mi mislimo da smo sje..ni u ovoj našoj jadnoj Hrvatskoj po pogledu zdravstva, u ovom filmu Moore dokazuje da puno toga ne štima u Americi za koju svaki prosječan čovjek smatra da pruža najbolje u svom zdravstvenom sustavu, ali... Film koji će vas natjerati da se zamislite - DEFINITIVNO. Moore u svom najboljem izdanju

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ako ste bolesni odite u francusku!

oduševljena sam filmom i mislim da bi ga svi, ali apsolutno svi trebali pogledati!! film se temelji na činjenicama i stvarnosti zdravstvenog osiguranja u americi. iako nam se nekako uvijek čini da tamo svi žive američki san i da svi pomažu jedan drugome, ovaj film pogađa ravno u sridu i pokazuje okrutnu stvarnost društva u nehumanoj utrci za novcem. jer ništa drugo nije bitno, pa čak ni zdravlje, dok ne pokažete lovu. u filmu vidimo što su sve ameri spremni učiniti osobi koja nema zdravstveno osiguranje. naravno, moorevska ironija i cinizam proteže se kroz cijelu priču, ali to je jednostavno stvarnost s kojom se moramo suočiti. na kraju mogu samo reći da možemo bit sretni što živimo u hrvatskoj i imamo ovakav (kakav-takav) sustav zdravstvenog osiguranja. you've got to see it to believe it, kako bi oni rekli..

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

okrutna stvarnost

moore se opet vrača nakon odličnog Fahrenheita 9/11. ovo je još jedan pokušaj buđenja uspavalog naroda. tema dokumentarca je zdravstveno osiguranje u americi i komparacija sa ostalim zemljama. te zanimljivo pokazuje kako nažalost zdravlje postaje privilegija bogatih. vrijedi pogledati sicko, uz gorak okus stvarnosti zapitat čete se kamo to sve vodi...

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju