Ples s vukovima

Prvi mačići se ne bacaju u vodu...

Prije, za vrijeme, pa čak i nakon snimanja filma holivudski moćnici bili su protiv ovog filma. No, unatoč svim njihovim "igrarijama", redateljski prvijenac K. Costnera dobio je sedam od dvanaest nominacija za Oscara. Costner je, na sebi svojstven način, napravio "revoluciju" u holivudskom filmu i uveo nove trendove: 1. Film je snimljen u vremenu kada je western bio potpuno marginaliziran i pred odumiranjem. 2. O Indijancima je progovoreno iz neke druge perspektive tj. oni više nisu bili "bad guys". Costner je s nevjerojatnom predanošću prikazao život Sijuksa koji u dodiru s bijelim čovjekom gube sve (teritorij, kulturu, identitet a većina njih na kraju i vlastiti život). Film je jedna velika antiratna poruka, koju Ameri očito (do dan danas) nisu shvatili. Zamjerka - ovaj filmski ep je, ipak, malo predugačak.

Ocjena recenzije: 4.22 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zašto?

Pa ljudi kada već imate toliko protiv Kevina,gledajte vukove i prirodu u filmu,jer meni je i sami bit priče odličan.Dakle,preporučujem ljudima da pogledaju film,i nadam se da če uživati.

Ocjena recenzije: 2.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

bljak

Fuj! Tko je uopće odlučio da je Kevin Costner zvijezda? Iako mi je ovo jedan od njegovih podnošljivijih filmova, nije mi tako dobar kao što je na glasu. Jednostavno, manjka uzbuđenja a ni izbor glumaca nije baš nešto. Prosječno.

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Precijenjeno!

Svakako precijenjen film, jedan od dvojbenijih dobitnika Oscara (doduše, takvih je priličan broj). Costner je stilom samo najavio kasnije superraskošne gnjavaže kao "Vodeni svijet", samo što je ovdje imao intrigantniju ideju i dašak svježine.

Ocjena recenzije: 2.29 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju