21 - Raspad Las Vegasa

Dobar

Meni se film svidio. U niti jednom djelu mi nije bio dosadan. Spacey odličan kao i uvijek...toliko je bio arogantan u jednom djelu filma da me istinski naživcirao, a to mogu samo veliki glumci. Sve u svemu, vrijedi pogledati.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zabavno, a istinito

Baziran na istinitim događajima, ovaj film nam razotkriva, kako je moguće pobediti sistem, ako ga dobro proučiš, nađeš mu slabe tačke i to sve okreneš u sopstvenu korist, U ovom slučaju taj sistem su kockarnice Las vegasa, mesto za zabavu i za pražnjenje džepova naivnih optimista.Međutim, kada se lukavi, inteligentni profesor matematike udruži sa mladim genijalcima, željnim provoda, viška adrenalina i naročito novca (zarađenog na brzinu), uz pravu strategiju, počinju da haraju kockarnicama. E sad, sledi odgovor u vidu Cole Williamsa (nemilosrdni Laurence Fishburne), agenta osiguranja kockarnica,, koji od ranije ima nekih neraščišćenih računa sa profesorom Mickyem (Kevin Spacey). Poseban šmek filmu daje glavni lik, sposobni Ben Campbell (tumači ga Jim Sturgess, o kome će se tek čuti), dečko koji uvek razmišlja potez unapred, sve dok ga novac i slava (osvaja zgodnu saradnicu Jill Taylor, koju interpretira Kate Bosworth), ne sputaju i dovedu praktično na početak: bez para i bez mogućnosti da se dalje školuje, s tim što je sada izgubio i dva najbolja drugara. naravno, imperija (Ben Campbell) ponovo uzvraća udarac i sledi rasplet. Odlična priča, uz mnoštvo sjajnih glumaca, protkana elementima trilera, nudi zaista prvoklasnu zabavu, a pri tome ukazuje običnom čoveku, da se znanje ipak isplati, čak i u poremećenom sistemu vrednosti. Bravo za Roberta Luketića, ranije prepoznatljivog po komedijama ('Pravna plavuša').

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

SOLIDAN FILM ZA TINEJDŽERE

21 Raspad Las Vegasa nije nikakav filmski spektakl zbog kojeg cete doci 2 sata ranije po ulaznice u kino.Ovo je jedan solidan film sa zabavom za djecu i mlade.Glumačke izvedbe su prosječne,ali dojam malo popravljaju filmski veterani Kevin Spacey i Lawrence Fishbourne.Priča bi bila mnogo da je bolje odrađena karakterizacija likova i vizualni dio filma.Film nije razočaranje samo što smo se već nagledali filmova o varanju kockarnica tako da se više nema što orginalnog ponuditi.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ništa posebno

Čim sam ugledao prve sekunde trailera i vidio cover DVD filma odmah sam znao što me čeka. Film je po atmosferi pomalo nalik Oceanovih 13 ali dakako puno lošiji. Od glavnih glumaca nisam ništa očekivao osim veterana K. Spaceya i L. Fishburnea. Sama priča o mladiću koji se odlučiva na kockarski pothvat da bi skupio novac za Harvard mi je malo isprazna. Sama okosnica radnje filma, varanje na kockarskim igrama mi nije nešto prespektakularno, a možda je to zato jer ja ne znam pravila igre Blackjacka i ostaloga. Sve u svemu, malo zabavno, ponekad dosadno, stoput viđeno i ponekad imaš osječaj da gledaš jednu od TV teen serija. Tu od potpune dosade spašava film i stalna glazba koja je uvijek prisutna tako da se film da lakše odgledati. Glavni lik mi je skroz antipatičan, on je kao nekakav briljantni matematičar a zapravo izgleda kao nekakav kiseli štreberko. Jedino mi je Kevin Spacey nekako primjeren u ulozi sveučilišnog profesora, dok mi je uloga Laurencea Fishburnea u ulozi casino nadzornika malo pretjerana - čovjek tuče ljude umjesto da ih prijavljiva policiji, što mi je malo nelogično. Također mi je nelogično čuvanje usvojenog novca u ventilaciji sobe glavnog lika iako je viđen kako petlja oko zbrinjavanja novca od strane cimera i onda se na kraju još čudi kako mu je uzeta lova, a mogao ju je komotno spremiti u banku. Dakle radi se o naivnosti, kao i još jedna naivnost a to je međusobno gestikuliranje likova za vrijeme igre u casinu, likove konstantno ponavljaju iste znakove i geste i onda još sebe smatraju genijalcima i svjesni su videonadzora. Preporučam tinejđerima i onima koji vole ostavit mozak na pašu za vrijeme gledanja filma, jer jedino tako film može funkcionirati kao zabavan i gledljiv.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kuća uvijek dobiva

Makar sam očekivao više od filma, film je solidan i obrađuje temu kako grupa naprednih studenata MIT-a uz pomoć profe nastoje prevariti kockarnicu u Anjc-u (21). Sve u svemu na kraju opet stoji stara poslovica "House allways WIN".

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

pa sad..

ne znam ni sama. film je zabavan ali nekome će definitivno biti dosadan, vjerojatno većini. dosta ga spašava dobra muzika i dobre face ali da njih nema to bi bilo jako loše. ja sam sebi umislila kako je to super film zato što sam htjela da tako bude pa sam tek kasnije skužila da je film dosta plitak. uglavnom nije loš za ubit vrijeme.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ok ali

previse orijentirano na geekove

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

blackjack

fora filmić,premda su priču mogli i bolje isfurati, pa tako ni kraj nije nešto senzacionalan

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kako varati na kartama

Meni je ovaj film odličan. Iako nije po žanru akcija kao današnji 'The Forbidden Kingdom', 21 ima sve što dobrom filmu treba pa čak i Kate Bosworth. Ako nekome ni to nije dovoljno onda neka se zadovolji Las Vegasom i varanju na kartama dok vas ne uhvate.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dosadan

zabava za srednjoškolce. osim toga predugačak. Pola likova suvišno...baš sma bila razočarana.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

plitko zabavan

Pored ociglednih rupa u scenariju, diskontinuiteta i nelogocnosti odredjenih radnji film uspeva da bude zabavan, najvise zbog senzacionistickih slika Las Vegasa i zivota i uzbudjenja kakav nam on nudi. Shto je i najblji deo filma - kad se nashi 'normalni' likove opiju samim mestom i mahnito postanu potuno drugacije osobe vikendom od onih kakve su radnim danima. Radju smo znali iz trejlera, sve osatlo u filmu je krajnje predvidljivo, u pojedinim momentima do te mere da potcenjuje intelekt publike, ali sve u svemu, buduci da je bazirano na istinitom dogadjaju i buduci da ima dobru fotogarfiju, u pojednim slucajevima i montazu i last but not the least dobre glumce (pod tim mislim na njihov fizicki izgled - sem Kate, jadni oni ako im je to najbolja riba na faxu) film moze da prodje kao interesantna celovecernja zabava. Na DVD-u.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zabava

Film je zabavan, meni se svidio, nije spektakl koji morate gledati u kinu, ali iz mora dosadnih i glupavih filmova, ovaj je na mene ostavio dobar dojam.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dan kad ćeš dobiti batina zbog dobre matematike

Glumačka postava filma nije briljantna i dva najveća imena filma (Kevin Spacey i Lawrenc Fishburn) su obavili posao potpuno solidnim ali ništo posebno. Što se tiče mlađeg dijela glumaca briljira mladi azijat koji sa svega 3-4 rečenica kroz cijeli film zrači karizmom i izvrsno je "sjeo" u samu ulogu i ugodno me iznenadio, te dvoje zanemarivih sporednih "studenata". Dvoje glavnih glumaca su se iskazali potpuno prosječnom glumom koju bi bio sposoban obaviti bilo koji osrednji glumac u hollywoodu i jedino koga mogu kriviti je redatelja i scenariste koji su im uništili likove odvratnom sladunjavim flertom i na scene nelogičnom kronologijom ljubavne priče. Sami preokreti (turnoveri) u priči su valjda postali više pravilo nego iznimka i već pri polovici filma se osjeti da će kraj biti "izokrenut dva tri puta". Vizualni dio filma je poprilično dobar na sve ostalo i odlikuje ga sa par izvrsnih scena. Osobno sam razočaran filmom ali sam i gotovo siguran da, nisam upoznat sa samom istinitom pričom, ne bi bio toliko razočaran. Od 1 do 10, solidna trojka.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju