Roger Dodger

ODLIČNO....ZAGARANTIRANA ZABAVA

Prije svega,ROGER DODGER nije komedija iako ima vrlo smijesnih trenutaka to je ustvari drama sa elementima komedije tj. kako bi se danas kazalo humorna drama.Film je je vrlo orginalan i drugačiji od onog sto ce gledatelj ocekivati.Ja sam ocekivao neku LOL komediju sa otakcenim mentorom i zbunjenim ucenikom sto sam djelomicno i dobio,no bez LOL komedije.ROGER DODGER je film za intelektualce stoga su i dijalozi koji su jedan od najboljih ako ne i najbolji adut filma pisani da ih razumiju ljudi koji vole razmisljati.Govori se o musko zenskim odnosima,zivotu,ljubavi itd na vrlo zanimljiv i orginalan način bez pretjerivanja ili namjernom okretanju da humor.Redatelj je RD snimio u stilu film noira (tj.mračna okolina,problematična kamera i neobični kutovi snimanja) a taj stil ovdje dodatno opisuje staniste u kojem likovi provode najvise vremena (tj nocni klubovi i ulice nocu). Glumci su svoj dio odradili besprijekorno.Campbell Scott,inace sin velikog Gerogea C. Scotta briljira kao sarkasticni zenskar,a Jesse Eisenberg je u svojoj tipicnoj ulozi strebara odlican.Isabela Rosselini je svoju sporednu ulogu odradila ocekivano dobro. Svakako preporucam RD svim onima koji zele nesto drugacije i orginalno.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odlično...Zagarantirana zabava

Prije svega,ROGER DODGER nije komedija iako ima vrlo smijesnih trenutaka to je ustvari drama sa elementima komedije tj. kako bi se danas kazalo humorna drama.Film je je vrlo orginalan i drugačiji od onog sto ce gledatelj ocekivati.Ja sam ocekivao neku LOL komediju sa otakcenim mentorom i z

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

---

---

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Roger je Dodger

Simpatičan film za debi Dylana Kidda kao autora. Uloga kao napisana za odličnog Campbella Scotta kao ljigavog yuppiea koji podsjeća na Patricka "American Pscho" Batemana s time da je potonji užitak nalazio u besmislenom ubijanju a ovaj u gotovo jednako besmislenom zavođenju koje se kod njega svodi na puku statistiku. Vjerujem, svako je poželio imati takvog ujaka, koji se trudi provesti svog nećaka kroz sve slojeve Sodome i Gomore današnjeg New Yorka u potrazi za seksom. Film se nažalost malo dotiče jednog vrlo zanimljivog odnosa starije dominantne žene (vječno lijepa Isabella Roselinni) i mlađeg ambicioznog pohotnika (Scotta), odnosa koji je česta muška fantazija. Mnogi će ovaj film svrstati u svojevrsnu tzv woodyallenovsku tematiku, što i nije potpuno krivo ako smatramo da su glavno obilježje takvih filmova slobodoumni intelektualci koji raspravljaju o svojim seksualnim problemima u New Yorku. Srećom, Allen je široko filmsko gledatljstvo godinama mučio psihoanalizom samog sebe i vlastitih seksualnih inhibicijama, a njegovi "sljedbenici" ipak tome pristupaju mnogo ležernije i s više duha. Možda je vrijeme da se proglasi nova filmska podvrsta, nešto poput filma o seksu među yuppieima, ili tako nešto (sjetite se Plavuše, ili Body shots). Rodger Dodger je ipak više od toga, na kraju se razvija film o starijem bratu kojeg mrzite i zavidite mu na njegovom burnom životu, ali na kraju otkrijete da mu život i nije tako super, a ni rezultati nisu neki, a niste ni vi baš takav bezveznjak.

Ocjena recenzije: 3.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju